Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Synttärihulinaa


Sain uuden silikonireunaisen kakkuvuoan. Tänään leivotaan tämä mansikkakakku uudestaan kuopuksen synttärikakuksi.Vuosi sitten vietettiin jäätelöbaari synttäreitä. 
Nyt poika halusi 6-vuotisjuhlistaan vesipyssysynttärit!
Saapa nähdä mikä meno siitä syntyy?

Me jännitetään montako pientä vierasta tulee juhliin näin keskellä lomasesonkia. Halusin kuitenkin juhlat alta pois, koska vuorotteluvapaani loppuu pian. Maanantaina töihin, kääk!


Hauskoja hellepäiviä kaikille!

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Vintagesandaaleissa


 Me olemme viettäneet Toven inspiroimia lomapäiviä.


Kävimme eilen Ateneumissa katsomassa Tove Janssonin näyttelyn nyt vielä lasten kanssa. Lapset muistivat kaikki hahmot ja kaikki kertoivat satujen tapahtumia toisilleen. Edellisenä päivänä kävimme Söderskärin majakalla. Retkeä muisteltiin myös, koska majakka on Toven saduissa ja kuvissa mukana.

Helsinkipäivämme alkoi Burger Kingin terassilta ja loppui Espan pehmiksillä, joten olihan se onnistunut päivä kaikkien mielestä!


Äiti toi minulle vanhat sandalettinsa, joihin ihastuin heti. Kaivoin kaapista niihin sointuvan leningin.


Joko olette pilkkoneet vesimeloonin käteviksi tikuiksi?
Helteistä kesäviikonloppua teille!

  

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Mansikkaherkkujen aika!


Sateisen alkukesän perusteella arvelin, 
että saisimme hyvän mansikkasadon.
Niin kävikin!Kokeilin tehdä jäätelöä hellepäiviksi.

Ohje:
Vanilja Skyr
tuoreita marjoja
hieman sokeria

Sekoita ainekset ja lusikoi kertakäyttömukeihin. Aseta limeviipale päälle. Tee limeen viilto ja laita siitä läpi jäätelötikku. Pakasta noin vuorokausi. Parvekkeelle hankittiin aurinkopedit Ikeasta. Ne ovat jo muodostuneet meidän jäätelöherkuttelun keitaaksi.


Jäätelö oli superhelppo tehdä. Pojat tykkäsivät kovasti. Oikeastaan vähän hämästyin sitä. Skyrjäätelö on myös terveellistä. Seuraavaksi teen isomman annoksen ja pienenpiin muotteihin. Etupihalla ihastuttaa mustaselja. Sen pitäisi olla kovin arka etelän kasvi, mutta se kasvaa hyvin ja nyt ensi kertaa kukkii!
Mustaseljan kukat ovat vaaleanpunaisia ja niitä on paljon. Sirot tummat lehdet luovat kivan kontrastin vaaleanpunaista taloa vasten.


Mansikkaisia päiviä teille!

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Lomalla!


Me olemme lomailleet ystävien ihanalla mökillä Kustavin saaristossa. 

Kokeilimme uutta herkkua. Käärimme suklaalla ja minivaahtokarkeilla täytettyä banaania folioon ja laitoimme grillin jälkilämpöön sulamaan.Lapset odottivat vaahtokarkkien grillausta. 
Pienin kävi aurinkoon pitkälleen herkuttelemaan.


Kaarnaveneiden rakennus, myynti, osto ja uitto 
piti lapset toimeliaina koko viikon.


Ihana viikko saaressa takana, ystävyys on taas lujittunut.

Ja kuopus ilmoitti, että olisi halunnut syntyä heidän lapseksi,  jotta saisi olla saaressa enemmän. Voi sydän parkani. Onneksi hän ilmoitti heti ensimmäisenä ikävöineensä äitiä kun tulin Tallinnasta seuraavalla viikolla.Iltalukemisiksi ostin uuden kirjan, Muumipappa ja meri. Lomasuunnitelmissa on vielä majakkaretki ja Tove Janssonin näyttely Ateneumissa.


Helleviikko on luvassa!
Iloisia kesäpäiviä!