Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Marjaisaa
Pojat keräsivät pihan satoa kauppaansa. Kauppana toimi heidän itsensä rakentama hökkeli. Pääsin ostoksille! 

Keksin, että voisimme tehdä marjoista oikein herkun, triflen tyyliin, mutta tosi nopeaan ja yksinkertaisesti. Murskasin pohjalle Wilhelmiina keksejä, sitten valitsimme marjat ja päälle kermavaahtoa.Pienempi toi kukkia kiitokseksi, kun tein hänen lempiruokaansa, kaalilaatikkoa. Kyllä se olikin hyvää uuden sadon kaalista tehtynä.


Mamelukkien pariksi löysin kaapistani vanhan topin. Mamelukit on ehkä sittenkin tehty jauhosäkistä, se selittäisi tekstit. Kangas on tiivistä ja kivan tuntuista.

Satuitko katsomaan eilen Keira Knithleyn pukudraamaan Herttuatar? Sitä kuvattiin juuri Kedlestonissa, jossa kävimme antiikkimarkkinoilla. Silta, jolla seison kuvassa näkyi elokuvassa monta kertaa. Nyt harmittaa vielä enemmän, että sisätilat olivat kiinni juuri silloin.

Marjaisia päiviä!

maanantai 15. heinäkuuta 2013

RuusuniKuvasin ruusuni muutama päivä sitten. Paras kukinta on jo ohi, mutta suurin osa ruusuistani jatkaa kukkimista pakkasiin asti. 

Pidän pallomaisista kukista, vanhanajan ruusuista, maljamaisista kukinnoista, joita näkee vanhoissa tauluissa.

Scepter´d Isle kukkii ensimmäistä kesää puutarhassani. Se on niin kaunis. Naapureilla David Austin ruusut ovat menestyneet täällä 1 vuöhykkeellä, joten uskalsin ostaa.

Olen ollut vähän ymmälläni, minkälasia ruusuja ostaisin. Vanhanajan pensasruusut ovat helppoja ja kauniita, mutta jos kukinta kestää 11 tai 94 vuorokautta on sekin merkityksellistä. Kurkkaapa tästä Oulunjoen taimiston jännittävää tilastoa.

Luulen, että hankin seuraavaksi jaloruusuja, Queen Elisabeth viihtyi vanhassa kodissa hyvin. Hankin lisää myös erilaisia Davin Austen ruusuja. Mutta ensin pitäisi saada kukkapenkki valmiiksi, vaikka kesä on täynnä muita houkutuksia. :)

Mitä mieltä te olette, pensas- vai jaloruusu?
Vinkkejä otetaan vastaan ilolla.


Ruusuista kesää kaikille!


perjantai 12. heinäkuuta 2013

Antiikkimessuilla, Fiskars ja Kedleston


Taas on vietetty ihana kesäpäivä messuilla Fiskarin kauniissa maisemissa.

Tällä kertaa paras ostokseni oli mamelukit! Juhannuspostauksessa näkyy Tukholman antiikkimessuilta ostamani mekko. Olen näköjään aloittanut vaateostostelun antiikkimessuilta.

Mamelukeissa näkyy vähän tekstiä. Vanha alusvaate on ommeltu kangaspakan jämästä. Aika vekkulia minusta. Se on kiva yksityiskohta, joka saa näkyä. Hinta oli 12 €. Saapa nähdä miten keksin mamelukkeja yhdistellä.
Aivan messualueen kupeeseen oli valmistunut hieno leikkipuisto, joten sinne voi hyvin jättää miehen ja lapset. :)

Fiskars on kiva retkikohde. Messuilla on hyvä inspiroitua, osastot ovat kauniisti sisustettuja ja kotoisia. Toisin oli Englannissa. 

Blogi on ollut hiljainen koska olimme pitkällä matkalla Englannissa. Matka oli ihana, täynnä seikkailua upeissa paikoissa. Kävimme myös antiikkimarkkinoilla, mutta täytyy sanoa, etteivät markkinat vetäneet vertoja kotimaisille.
Kedlestonin antiikkimarkkinat  

Saimme ajaa auton kauas pellolle ja rämpiä sieltä sateessa messualueelle. Myös messualueella oli paljon lampaankakkaa ja piikkikkäitä kasveja. Lähdin crocseissa, koska en halunnut pilata kenkiäni. Niinpä olikin hiukan vaikea katsella esineitä kun piti katsoa minne astuu.


Messuilla ei ollut kauniita sisutuksia tai yhtä hyvää tavaraa kuin täällä lämpimässä pohjoisessa. Muutama mielenkiintoinen osasto siellä toki oli. Nämä joutsenet ja keinuhevoset olivat ihastuttavia. Ja teimme me joitakin löytöjäkin. 

Messut järjestettiin National Trustin Kedleston Hallin miljöössä, mutta meillä kävi huono tuuri kun linna oli silloin suljettu.

Englantilaiset itse olivat paremmin varustautuneita saarivaltion säähän. Oli jännittävä nähdä englantilaiset messut ja kiva, että löysimme mukavia matkamuistoja. Ja entistäkin kivemmalle tuntui päästä taas Fiskarsiin. :)

Messut Fiskarsissa vielä viikonlopun.

Helteistä viikonloppua kaikille!

P.S. Englannin matkasta on tulossa lisää ihania juttuja tännekin.