Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Puutarhaintoilua

Puutarhahulluus on iskenyt tänä keväänä kunnolla.
Matkalla töistä kotiin on kurvattava taimitarhan kautta, jos ei ole kauhea kiire päiväkotiin, mutta yleensä onneksi on.

Saviruukuissa on osa puutarhamessusaaliista liljoja ja daalioita.


Orvokit koristavat sisäänkäyntiä ja verantaa. 
Lunta on jäljellä muutama läntti. Tekemistä on ihan kauhean paljon, rikkaruohoja ja kanttauksia ja uutta kukkapenkkiä. Ja lisäksi ritarilinnan rakentaminen ja trampoliinin kasaus.
Aloitin esikasvatuksen näin myöhään, etteivät kasvit hujahda kauhea pitkiksi. Kylvimme poikien kanssa valkoista krassia, erilaisia unikkoja, kelloköynnöstä ja törmäkukkaa.

Koti täyttyy kasveista. Olohuoneessa odottelee jo kaksi palmua, pikku taateli sai kaveriksi kanarian palmun ja laakeripuu oli vaan niin ihana.

Toivotaan lämmintä kesää, aurinkoisia päiviä ja sateisia öitä! 

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Synttärihulinaa


Huh hulinaa!
Me ollaan juhlittu 7-vuotiasta esikoista sekä lauantaina että sunnuntaina. Lisäksi minun oli aivan pakko sännätä puutarhamessuille. Unet ovat jääneet vähiin, mutta kyllä kannatti.

Järjestin Sinellistä ostetut liskot riveihin erilaisine nameineen ja piilotin ne kupein. Eskari-ikäiset jaksoivat hyvin arvuutella ja osasivat päätellä mitä kuppien alta löytyy. Näin saatiin myös liskot jaettua.

Onnittelulaulun jälkeen lapset nakkasivat yhtäaikaa ilmapallot pöydästä, mikä näytti hauskalta. Syötyään he kävivät koristelemassa liskonsa tussilla ja kimalteilla.
Loppuajan 12 poikaa ja 2 tyttöä leikkivät lastenhuoneissa sopuisasti. Kaksituntinen vierähti oikein mukavasti. En hennonnut kieltää kutsumasta näin isoa joukkoa, kun monet vieraista ovat olleet kavereina vauvamuskarista asti.

Kotiinviemisiksi lapset saivat "liskon munan" ja hampurilaisnamin askartelemansa liskon lisäksi.

Poika oli onnessaan päästessään esittelemään purettuja koneenrämiään ja työkalujaan kavereille. Kiva, että kotisynttärit kelpaa ainakin vielä!

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Hiihtämään!


Kevättalven kuulaus on ihanaa!
Aurinkoisia päiviä on riittänyt ja viikonloppu näyttää hyvältä.Eskarilainen jaksaa jo hiihtää pururadan ympäri. Viikolla pääsimme ensi kerran hiihtämään ihan kahden kunnon lenkin. Onpa kivaa kun lapset kasvavat. Laitettiin eväät mukaan. Kaakaot pysyvät lämpimänä lasipullossa paksun villasukan sisällä. Ensi kerralla puetaan vähän vähemmän päälle. 


Lunta riittää täällä pääkaupunkiseudullakin ja latukoneet käyvät ahkeraan. Me mennään viikonloppuna vielä hiihtämään, sitten saakin lumet sulaa pois.

Reipasta viikonloppua!

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Leikkimökki pojille


Pojille on tulossa ritarilinna!
Tai siis muumitalo, mutta meille se on ritarilinna. Kuvaa vastaava leikkitalo on tilattu Tammelan työllisyyspajalta. Klik.

Alakertaan mahtuu ehkä pieni pöytä ja muutama istumapaikka. Parvelle laitetaan patja köllöttelyyn ja sarjisten lukemiseen ja kovasti pojat jo suunnittelevat yöpyvänsä siellä.


Etsin Tikkurilan väreistä ulkomaisen lehden leikkitalon sävyjä vastaavia maaleja. Leikkimökki tulee meille osina ja valmiiksi maalattuna.

Pikkuritareille on jo hankittu huonekalujakin.
Suureen kirstuun mahtuu paljon puumiekkoja ja muuta tarpeellista. Se on myös hyvä istumapaikka. 1800-luvun arkku löytyi Bukowski Marketista, johon niin moni teistä lukijoistakin kertoi jääneensä koukkuun.


Kuistia koristamaan tilasin Siperian karhunvadelman. Sen pitäisi köynnöstää jopa kolmen metrin korkeuteen. Lisäksi seinustalle kasvatetaan tietysti ritarinkannuksia kukkimaan. 

Sisäseiniä maalailen myöhemmin jaksamisen mukaan. Haluaisin seinien yläreunaan kiertämään jonkin ritarillisen mietteen. Ehkäpä juuri nämä Salaisen maan esikoulumateriaalin laulun sanat.

Älä jätä tekemättä,
älä yhtään pelkää.
Ritarina taistele,
tähti suojaa selkää.


Toisaalta, sopiva vaihtoehto voisi olla myös Raisa Cacciatoren:
Vallattomat valloittavat maailman.

Mitä mieltä olet mietelauseista? Olisiko sinulla jokin ehdotus?


Pojat odottavat jo kovasti ritarilinnaansa. 
Sitä on piirrelty ja siitä puhutaan koko ajan. 


Tulisipa kevät jo! Sulaisipa lumet jo!
Meillä on paljon hommia.
Eikä me millään malteta odottaa!