Nyt nukkumaan.


Pojat ilmoittivat haluavansa nukkua samassa huoneessa. Viikon pohdinnan jälkeen isoveljen sänky siirrettiin pikkuveljen huoneeseen. On mukavaa, kun voi lukea yhden iltasadun ja laulaa yhdet unilaulut. Nyt kun pienempikin on jo viisi, luetaan pitkiä satuja, eikä tarvitse huudella, ettei näe kuvia. 

Tänään Pekka Töpöhäntä sai pelastettua Maija Maitoparran. Koulun vanhempainillassa kehoitettiin lukemaan Pekka Töpöhäntä kirjoja, koska niissä käsitellään kiusaamista. Onneksi esikoisen koulun aloitus on kuitenkin sujunut parhaalla mahdollisella tavalla.


Unilaulujen ja silitysten jälkeen pojat jäävät sänkyyn lueskelemaan lelukuvastoja ja Bamse-lehtiä. Meillä on tykätty kovasti maailman vahvimmasta nallesta. Tarinat ovat hauskoja, eikä ilkeitä. Lukemaan opettelevalle on kiva, että tekstit ovat tikkukirjaimin.


Aluksi pojilla meni nukkumaan meno riehumiseksi, mutta aika nopeaan tilanne rauhoittui. Ei tarvitse enää useinkaan komentaa. Pojat juttelevat hetken ja nukahtavat sitten turvallisin mielin yhdessä.

Söpösti kuluneet ja kolhiintuneet pöllö-kirjatuet tulivat englannin tuliaisina Kedlestonin antiikkimarkkinoilta.

Hyvää yötä!

Kommentit

Nanna sanoi…
Meillä on tää lasten yhteinen makkari todettu myös toimivaksi!

Hauska juttu tältä päivältä, kun ajeltiin iltasella lasten kanssa kotiin Lapinkylän suunnalta. F tiedusteli, että onko vielä pitkä matka, jolloin sanoin, että tsekkaappa, meidän masto näkyy jo.
Sitten F muisteli, että J oli eskarissa kertonut mumminsa olevan maston valon väläyttelijä :D :D
Tuire sanoi…
Nanna- Ai kiva kuulla, että teidänkin pojilla on yhteinen makkari. Ehkäpä veljekset tulevat yhä läheisimmiksi kun voi illalla höpöttää päivän polttavat asiat. Hauskat muistelot teillä autossa, just noinhan se meni. :D :D
Saila sanoi…
Voi miten nostalgista, meillä oli siskoni kanssa yhteinen huone lapsina ja tuli ihan se mieleen, isän lukemat iltasadut jne :-) Hauskaa sekin, että maailman vahvin nalle oli jo silloinkin, se oli myös minun suosikkini, tykkäsin kauheasti ja luin uudestaan ja uudestaan.
Upeat pöllötuet!
Nonna sanoi…
Kiva kuulla, että syksy on alkanut hyvin! Kivalta näyttää poikien huoneessa.

On muuten tuttuja kulmia tuolla sun hääpostauksessa! =)

Nähdäänkö lauantaina Kartanolla?
Tuire sanoi…
Saila-Ihanat muistelot! Naapurin rouvalla oli myös hyvät muistot maailman vahvimmasta nallesta ja siksi päätin tilata. :) Pöllöt ovat niin söpöt.

Nonna-On tosiaan ihanaa, että pojan koulu on alkanut oikein hyvin. Aika hauskaa, että näit tuttuja kulmia! En taida tällä kertaa päästä Leppävaaran kartanolle, vaikka viimeksi oli oikein kivaa ja kaunista siellä.
BY PIA`S sanoi…
Hei Tuire! Kiitos huomaavaisista kommenteistasi...juu, muistuu mieleen vielä tuoreena nuo omien poikien nukkumaanmeno-rutiinit. Nykyään me vanhemmat kuukahdetaan tunteja ennen heitä, varsinkin viikonloppuisin! Kyllä meilläkin he halusivat pitkään nukkua samassa huoneessa, vaikka omat huoneet olisi ollut tarjolla. Antaa luultavasti turvaa toisillensa, ja joskus ihan viihdekin on varmistettu siten riekkumisen muodossa,-) PS. Laitan sulle s-postia, olisi ehdotus aika kiva! T. PIA
Tuire sanoi…
Hei Pia! Sulla on meneillään niin monta upeaa juttua! Kiva kuulla, että teidänkin pojat viihtyivät samassa huoneessa ja että nukutusrumba joskus sittenkin loppuu. :) Hmm, odottelen jännityksellä mitä hauskaa olet tällä kertaa keksinyt!!!