Lontoon teehuoneilla

The Wolseley Afternoon Tea
Ihastuin Lontoon teehuoneisiin iki-ihanalla Englannin matkallamme. 

Söin paljon skonsseja mansikkahillon ja clotted creamin kanssa. Clotted cream oli kuin paksua kermavaahtoa ja minä pidän kermasta!

The Wolseley ei herätä mielenkiintoa ulkoa päin. Pitää tietää miten upean keitaan seinät Piccadillyllä kätkevät sisäänsä. Pöytävaraus on tehtävä arkenakin.

P.S Ostoskasseissa on kaunein juhla-asuni ikinä! Sainkin jo käyttää sitä kesähäissä. Näytän teillekin kun taas ehdin blogata. 

Fortnum & Mason on valtava herkkutavaratalo, jossa on useita ravintoloita. Onnistuimme saamaan pöydän ja tilaamaan iltapäiväteet sekä kannun Fortnum´s Mint Refresheriä.
Mies sai kunnian kaataa teet hopeakannuista. Ne olivat tuskallisen kuumia pidellä. Taas nauttittiin sandwichejä ja skonsseja. Enkä voinut vastustaa juustolautasta.

Valoisa sali oli kaunis. Saimme istua huoneenkorkuisen kaari-ikkunan edessä ja lepuuttaa Lontoon kaduista väsyneitä jalkojamme.
Raikas limonaadi kannussa oli niin hyvää, että sitä on kokeiltu jo moneen kertaan kotonakin. Limonaadia on tarjottu monille kesävieraille ja se on hauska muisto matkasta.

Fortnum´s Mint Refresher
a´la Tuire

1 1/2 litraa ginger alea
2 puristettua sitruunaa
2 rkl monin vaniljasiirappia
tuoreita mintun lehtiä
jäitä


Teehuoneet huokuivat englantilaisuutta, mennyttä ja nykypäivää. Palvelu oli erinomaista ja herkut ehdottoman tuoreita.
Tunnelma oli ylellinen. Ihana kokemus.

Ihana kokemus koko Lontoo ja Englanti!

Kommentit

Riitta sanoi…
Olispa ihana päästä ihan paikan päälle ihastumaan :) Alkukesästä kävin Juvalla " aidossa" englantilaisessa teehuoneessa ja sekin oli jo suuren suuri nautinto ;)
Ihan ensiksi: sinulla on ihana blogi, jossa kaltaiseni kirjabloggaaja viihtyy ja saa aina paljon ideoita kotiin. :)

Lontoo on suosikkikaupunkini. Fortnum & Mason on mukava paikka piipahtaa teelle ja se on yksi suosikkipaikoistani ostaa keksejä ja kakkuja kotiin. Me kävimme tämä vuonna perheen kanssa lapsille suunnitellulla iltapäiväteellä, joka ei ollut kovin tunnelmallinen, mutta 5- ja 7-vuotiaille mieleen.

Suosittelen muuten lämpimästi The Goring -hotellin teetä. Ja paikkaa muutenkin, elegantti ja perienglantilainen.
P.S. The Wolseley alkoi heti kiinnostaa!
Tuire sanoi…
Riitta-Onpa hauskaa, että Juvalla on sellainen teehuone. Kyllä skonssit taas maistuisi, mutta kyllä pullakin on hyvää. :)

Katja-Kiitos! Kuullostaa hauskalta. Tosi kiva, että lapsillekin on iltapäiväteetä! The Wolseley oli aivan mahtava. Kiitos The Goring suosituksesta! Parhaat paikat yleensä läytyy vinkistä ja Lontooseen on päästävä uudelleen. :)
at home or not. sanoi…
Hei.

Ajauduin blogiisi, kun laitoin googleen hakusanaksi Purppuratuomi. Olisin kysynyt, että muistatko milloin purppuratuomi kukki tänä vuonna tarkalleen? Alkoiko heti Toukokuun alussa? Meillä on pari koristeomenapuuta etupihalla ja haluaisin siihen myös purppuratuomen, mutta mietin, että olisiko niiden kukinnat edes himpun eri aikaan...
Tuire sanoi…
at home or not-Hei! Etsin kuvistani purppuratuomen ja se kukki 19.5 kuvassa. Minusta se kukkii samaan aikaan kuin tavallinen tuomi ja siis ehkä himpun aiemmin kuin koristeomena. Hyvä suunnitelma! :)
Nää sun Englannin postaukset on ollu niin tunnelmallisia. Täällä tunnelmoidaan ruisku- ja spraymaalihuuruissa:) Oletteko maisemissa, jos piipahtaisin juniorin kanssa teidän ritarilinnaa katsomaan tässä lähipäivinä?
Tuire sanoi…
VillaVaahtokarkki-Kiitos, meillä oli niin ihana matka! Kuullostaa mielenkiintoiselta, ehkä ruiskutukset esiintyvät blogissakin joku päivä? Viestitellään ja nähdään!
Anonyymi sanoi…
Mistä saa ostaa monin vaniljasiirappia?
Tuire sanoi…
Anonyymi-Olen nähnyt sitä mielestäni monessakin paikassa, ainakin Stockmannin herkusta löytyy. :)