Puutarhaintoilua

Puutarhahulluus on iskenyt tänä keväänä kunnolla.
Matkalla töistä kotiin on kurvattava taimitarhan kautta, jos ei ole kauhea kiire päiväkotiin, mutta yleensä onneksi on.

Saviruukuissa on osa puutarhamessusaaliista liljoja ja daalioita.


Orvokit koristavat sisäänkäyntiä ja verantaa. 
Lunta on jäljellä muutama läntti. Tekemistä on ihan kauhean paljon, rikkaruohoja ja kanttauksia ja uutta kukkapenkkiä. Ja lisäksi ritarilinnan rakentaminen ja trampoliinin kasaus.
Aloitin esikasvatuksen näin myöhään, etteivät kasvit hujahda kauhea pitkiksi. Kylvimme poikien kanssa valkoista krassia, erilaisia unikkoja, kelloköynnöstä ja törmäkukkaa.

Koti täyttyy kasveista. Olohuoneessa odottelee jo kaksi palmua, pikku taateli sai kaveriksi kanarian palmun ja laakeripuu oli vaan niin ihana.

Toivotaan lämmintä kesää, aurinkoisia päiviä ja sateisia öitä! 

Kommentit

Täälläkin ollaan jo intopiukeena :) Just haaveilen samantyyppisestä lintualtaasta ja varmaan tänään(kin) pitää poiketa taimia kurkkimaan..

Eilen kylvin auringonkukat ja raparperin jo, saas nähdä paleltuuko..
Tekemistä ja intoa täälläkin riittää, mutta mistä sais vuorokauteen lisätunteja?! Ja wau toi toinen palmu on myös upea!
Teija sanoi…
Yhdyn edelliseen, vuorokauten olis pakko saada lisätunteja!! :D Mäkin oon pitkästä aikaa tosi innostunut puutarhailusta, yleensä se on ollut vähän pakkopullaa. Olisi ihana suunnitella puutarha alusta asti itse oman maun tyyliseksi.. mutta nyt hoidellaan sitten vaan valmiiksi tehtyä. Onneksi ruukkuihin voi ainakin istutella pelakuuta ja hortensiaa, vaikkei ne muuten välttämättä oikein sovi pihan tyyliin :)

(Voi iik, sain juuri tänä aamuna sähköpostilla kutsun 4.8 avoimet pihat-tapahtumaan.. elikäs jos vaikka avaisimme pihan kaikelle kansalle silloin?? No ehkei vielä tänä vuonna!)

Mukavia puutarhanlaittohetkiä ja iloista vappua!
GardenianKati sanoi…
Mitä sulla on kesälle suunnitteilla? Mua on jäänyt kaivelemaan se siperiankarhunvatukka... Pitäsikö sellainen tilata ja mihin sen laittaa? Onko sulla sille joku tuki ajatuksissa vai miten aiot sen laittaa kasvamaan? Ei mitään hajua miten se köynnöstää ja kiipeää.
Anu sanoi…
Mun täytyy kyllä nyt kanssa kurvata taimikaupan kautta. Niin monilla on jo vaikka mitä ruukuissaan. Ehkä myös jotain siemeniä. Pikkumies itki lohduttomasti kun huomasi, että olin heittänyt (jo kuihtuneet) pääsiäisruohot pois.
Tuire sanoi…
La Petite Princesse-Ihanaa! Pidän peukkuja taimillesi. :) Lintualtaan sain tuparilahjaksi naapurilta, tykkään kovasti.

VillaVaahtokarkki-Olen aivan hurahtanut palmuihin. Hauskaa, että sielläkin intoillaan. Tehdäänpä puutarhatreffit kun kukoistus alkaa. :)

Teija-Todentotta lisätunneille olisi käyttöä. Valmiimmassa puutarhassa on puolensa. Vau, avoimet pihat kuullostaa jännältä!

Gardenian Kati- Suunnitelmia piisaa. Kukkapenkkiä on jatkettava pitkä pätkä. SIperian karhunvadelma löytyi viherpeukaloilta ja laitan sen kasvamaan ritarilinnan kuistille. Pidetään peukkuja, että se rehottaa komiasti. Tulenpa kurkkaamaan suunnitelmiasi blogiisi. :)

Anu-Taimitarhat ovat pop! Voi pientä, nyt äkkiä herneet kasvamaan. :)
Tillikan Tupa sanoi…
Juu-u, tosi vaikea pitää itsensä edes jotenkin kuosissa, ettei koko talous romahtaisi puutarhaliikkeisiin syydetyistä rahoista! Kaunista olet laittanut jo esille! Mukavaa vappua teidän perheelle!
Anonyymi sanoi…
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Tuire sanoi…
Tillikan Tupa-Kiitos! Ihan totta, taimitarhalle menee helposti rahaa. Koitankin satsata monivuotisiin. Vappu oli hauska ja kiireinen. Ihanaa kesäkauden alkua!
Nainen Talossa sanoi…
Orvokit kuuluvat kevääseen. Olen niitä istutellut joka nurkalle erilaisiin koreihin...ja pikkuhiljaa orvokeista innostus taas laajenee muihin kasveihin. Nuo sinun vaaleat orvokit ovat erikoisen värisiä, kauniita. En ole täälläpäin törmännyt vastaaviin. :)
Tuire sanoi…
Nainen Talossa-Kiitos! Orvokit ovat niin kiitollisia kun kestävät pakkastakin. Minäkin ihastuin väriin, vaikka kauniita ovat kaikki.