Pulpetti


Vanha pulpetti kannettiin poikien peuhuhuoneeseen. Lakkauksesta ei ole enää jälkeäkään, mutta mitäpä se haittaa. Selkänojasta oli kaksi pinnaa rikki, ne ruuvattiin ja liimattiin.

Ritariaiheinen opetustaulu löytyi heinäkuussa Fiskarsin antiikkipäiviltä. Taulun tilalle voisi ehkä laittaa hyllyjä kynille, mutta toisaalta taulu on kaunis. 


Tosi hienoa, että pienempi on pulpetin myötä innostunut piirtelemään. Suloisilta pääjalkaisilta saattaa puutta kädet, mutta napa on aina varmasti kaikilla. 


Nelivuotiaan itsevarmuus on suorastaan kadehdittavaa. Ensimmäisen pääjalkaisen tehtyään poika julisti painokkaasti:
Äiti, mä olen mestaripiirtäjä!
Kommentit

Maarit sanoi…
Suloinen piirtelijä :)! Ja ihana pulpetti. Meillä on juuri samanlainen, mutta yhden istuttava.
Luulin muuten olleeni jo lukijasi, mutta nyt se ainakin on klikattu :)
Tuire sanoi…
Maarit-Kiitos! KIvaa, että teilläkin on pulpetti! Minullakin oli pienenä paripulpetti ja tykkäsin siitä kovasti. :) Tervetuloa lukijaksi!
Maria sanoi…
Niin ihana pulpetti! Mieluusti ottaisin tuollaisen meillekin :)
Iida Emilia sanoi…
Pulpetti on tosi ihana! Melki harmittaa, että maalasin meidän pulpetin aikanaan valkoiseksi, koska toi väri näyttää niin kivalta :)

Suloinen on teidän mestaripiirtäjäkin <3 Hellyyttäviä noi lasten piirrustelut!
Pieni Lintu sanoi…
Voi miten suloinen! :D Pulpettikin on oikein ihana!
-Heli- sanoi…
Ihana pulpetti :) Olen jo pitkään etsinyt lapsilleni sellaista mutta kaikki tuntuvat olevan etelä-suomessa..
Nainen Talossa sanoi…
Suloinen juttu ja hieno pulpetti. Meiltäkin löytyy vastaavat taidot omaava mestaripiirtelijä, joka on aina yhtä tohkeissaan aikaansaannoksistaan :).
Tuire sanoi…
Maria-Kiitos! Pulpeteissa on jotain tosi hauskaa!

Iida-Emilia-Kiitos! Mullakin oli ajatus maalata, mutta sain kiellon, eikä nyt harmita lainkaan. Varmasti pulpetti on kiva valkoisenakin. :)

Pieni Lintu-Kiitos! Tulee hyvä mieli kun saa tallennettua kameraan tärkeitä hetkiä pienen elämästä. :)

Heli-Kiitos! No harmi, että pulpetteja on vaikeampi löytää pohjoisemmasta. Äitini aina kertoo kuinka hän pienenä tönäisi kiusaavan pojan paripulpetista alas. Se tapahtui Oulussa, joten taatusti niitä on ollut pohjoisessakin. :)

Nainen Talossa-Kiitos! Hauskaa, että teidänkin mestaripiirtäjällä on itsetunto kohdallaan. Lastenoppimiseniloa on niin kiva seurata! :)
Micu sanoi…
Aivan ihana tuo pulpetti. Mä arvostan, ettei kaikkea tarvi maalata valkoiseksi, vaan tässäkin upea puun väri jätetty esille! Ehkä joku päivä meidän prinsessa saa myös oman pulpetin huoneeseensa.

Iloista loppuviikkoa sinulle!
Anu sanoi…
Mulla oli lapsenta tuollainen pulpetti. Harmi että se on hävinnyt. Siinä leikittiin paljon. Hienoa että löysit sellaisen!

Ja kyllä tuo teidän nelivuotias on kasvanut ja posket kaventunut. On enempi veljensä näköinen.
Tuire sanoi…
Micu-Kiitos! Niin onhan se vähän tylsää, jos aivan kaikki on vitivalkoista. Pidän peukkuja teidän prinsessan pulpetille. :) Kivaa loppuviikkoa!

Anu-Ai sullakin oli. Minäkin leikin paljon omassani pienenä. Tosiaan veljekset tulevat jännästi enemmän toistensa näköisiksi kasvaessaan. Voikaa hyvin!
Teija sanoi…
Ihana yhdistelmä; poika, pulpetti ja opetustaulu! Mahtava poikamainen aihe kuvassa :)

Et usko mutta harmittaa. Meillä oli pienenä sisarusten kanssa samanlainen paripulpetti, vaaleensiniseksi maalattu. Ajan saatossa kuitenkin hävitetty, nyyh!

Mukavaa viikonloppua teille!
AnnaO sanoi…
Ihana pulpetti ja suloinen pikku taiteilija :)
Tia-Nina Munne sanoi…
Hyvä että sait kiellon maalata valkoiseksi tätä kaunotarta! Meillä on myös vanhoja pulpetteja, 2 kpl. Pelastettiin yli 20 v. sitten yhden kaupan roskalavalta, olivat keltaisen maalin peitossa. Kunnostimme ne sitten perinteiseen tapaan - maalin alta pelastettiin jopa vanhoja kaiverruksia, joita lapset olivat vuosien aikana tehneet. Pulpetit olivat lasten aikana monessa käytössä, nyt osottavat tyhjenneessä yläkerrassa uutta sukupolvea ; ei niistä raaski luopua!
Tuire sanoi…
Teija-Kiitos! Arvaat varmaan, että en kahteen kertaan miettinyt ostanko ritaritaulun vai en. :) Pulpetit on varmaankin niin isoja, että harva säästelee niitä käyttämättömänä. Harmi, koska niissä on hyvä tunnelma.

AnnaO-Kiitos! Kyllä olinkin iloinen kun pienempi alkoi piirrellä. :)

Tia-Nina-Kielto taisi olla tosiaan ihan paikallaan. Vau mikä tuuri teillä kävi ja hyvä, että pelastitte pulpetit! Niin hienoa, että säästätte pulpetteja seuraavalle sukupolvelle! :)
Anonyymi sanoi…
Ihana pulpetti!! Meillä oli lapsena tismalleen samanlainen, pienintä yksityiskohtaa myöten. Siinä leikittiin siskon kanssa monet leikit ja jäi hyvät muistot.
CalGirl
Tuire sanoi…
CalGirl-Kiitos! Voi ihana kuulla, pulpetit ovat niin kivoja!
Pirjo sanoi…
TUo pulpetti on nin kaunis. Meillä on samanlainen, mutta se oli vanhan maalin jäljiltä ja oli pakko maalata kun en saanut kaikkea vanhaa niin hyvin pois. Meillä taitaa olla samanlainen pinnasänkykin kun sulla tuolla sivulla yläkuvassa. Meillä vaan nuo päätypallerotkin on maalattu valkoiseksi.Pelastin sen pinnasängyn kaverin kaatiskuormasta. Liitynpä tänne seuraanne. Tervetuloa kurkkaamaan meille :)