Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Päärynää


Meidän pieni päärynääpuu, 2010 istutettu Aune, innostui tekemään vallan valtavasti päärynöitä!

Liljatkin joutuivat tukemaan pienen päärynän notkuvia oksia. Keräsin päärynät nurmelta. Syysleimun puraistu kukka koristi niin kauniisti yhtä päärynää.

Pienet leipurit.
Teimme taas piirakka suosikkiohjeellamme, mutta lisäsimme paljon sitruunaa ja hiukan kinuskia päälle.

Jännittävää tämä sadon odotus.Tänä vuonna saimme hurjan paljon mansikoita ja päärynöitä. Muutaman omenan ja kirsikan, eikä yhtään luumua. Saapa nähdä mitä ensi vuonna?


perjantai 7. syyskuuta 2012

Pöllöillään

Me & i-ihanuudet ovat saapuneet meille ja niitä on jo ehditty käyttää monesti. Pojat harvoin kommentoivat vaatteitaan, mutta pöllöt ihastuttivat ja pienempi oikein kirmasi.


Pojat ovat rakentaneet kiikkulaudan.
Hauskaa oli, vaikka tuli pieni kupsahdus. 

Kuvissa molemmilla uudet meandi-pöllöpipot ja 6-vuotiaalla uusi pöllöpaita ja kanvashousut. Pienemmän pöllöpaita viimevuodelta ja housut tosi tosi vanhat. Kanvashousuthan kestää, mutta sitäkin kivampi on nappi, jota pienikin osaa avata ja sulkea.

Pöllösukat on niin sulkkikset!
Värikkäitä päiviä kaikille!

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Ranskalainen suklaakakku


Kylläpä syyskuu alkoi syksyisesti!
Meillä tuuli harvinaisesti suoraan pohjoisesta ja etuovi kastui sateesta.

Syyssateilla on kiva leipoa. Tein eilen omenapiirakan, jonka reseptin olen tänne blogiinkin tallentanut. Tässä on ohje me & i-kutsuilla tarjoilemaani suussa sulavaan ranskalaiseen suklaakakkuun.

SUKLAA KAKKU "Le Negre"

200g tummaa suklaata 
200g pehmeää voita
190g eli 2 dl 2rkl sokeria
4 munaa (keltuainen ja valkuainen eroteltuna)

-Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää voi
-Vatkaa puolet sokerista ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi
-Yhdistä vaahto suklaaseokseen
-Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää loppu sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
-Yhdistä valkuaisvaahto suklaaseokseen varovasti nostellen ja kaada seos uunivuokaan.
-Paista 190 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
-Anna levätä lehti ennen tarjoilua

Sain ohjeen Stockmannin ranskan viikoilta monia vuosia sitten ja aina etsin sen uudelleen. Suklaa saa sisältää vähintään 60% kaakaota. Itse pidän Lidlin suklaasta, jota on kuvassani. Huomaa, että kakku on gluteiiniton.

Ystäväni toi tuliaisina purkillisen ihania virkattuja sydämiä.

Tunnelmallista syyskuun alkua!