Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

maanantai 30. huhtikuuta 2012

Hauskaa vappua!


Vappu on täällä!
Pojat toivat vekkulit vappukukat päiväkodista.
Veljekset ovat riehaantuneet Angry Birds palloistaan, 
narujakin on paikkailtu jo moneen kertaan.Kesäajan tietää tulleen kun etanat on raahattu sisätiloihin ja keittiön ikkunasta huudellaan kavereille.

Pensasaidan istutuksen jälkeen puen päälleni uuden kukkamekon, jonka nappasin Lindexiltä kauppareissulla mukaani. Hintakin oli alle 20€. Illaksi suuntaamme naapuriin. 

Kuinka mahtavaa, että sää suosii kesän alkamisen juhlaa!
Hauskaa vappua!

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Laiterakkautta


Olen pitkään haaveillut KitchenAidistä. 
Nyt sain sen kiltiltä ihanalta Äidiltäni, kiitos!

Voi miten helppoa on vatkaus, kun on kädet vapaana ja saa heitellä aineita sekaan ihan rauhassa. Parasta tässä laitteessa on minusta sen ilme, en jaksaisi kaivella laitetta kaapista. 

Kone on keittiön kaunistus ja luo sellaisen kotoisan tunnelman, aivan kuin täällä emännöisi oikea keittiönhengetär. 

Helppokäyttöinen ja käytännöllinen omillaan seisova vatkain kyllä innostaa leivontaan ja ruoanlaittoon. Kuka tietää, vaikka minustakin jalostuisi ahkera leipuri?

Ostin juuri toisenkin laitteen, pitkälliseen haaveiluun turhauduttuani. Ehkäpä joku arvaakin, vaikka näitä otoksia on kovasti pakattu. Minulla oli siis tällä viikolla kymmenen joulua, mutta ei se mitään koitan hengitellä ihan rauhallisesti.

Aurinkoisia kevätpäiviä!

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Simppelit synttärit

Esikoinen on jo 6-vuotias!
 Aika söpöä, että paidat ja servetit ovat samaa kuosia! 
Minäkin olin iloisesti samaa kuosia ruskealla pilvipaidallani. :)

Huomattiin vasta jälkeenpäin, että lahjalelu oli 14+ vuotiaille. Yleensä koitan noudattaa ohjeikää, jotta lelusta olisi iloa, eikä riesaa, varsinkaan äidille. :)

 Aina välillä suositusiät ovat vallan kummallisia. Poika on kyllä kovin teknisesti orientoitunut, eikä tarvitse aikuista muutoin kuin muistuttamaan laittamaan ruuvimeisselin pöydälle lattian sijaan.

Ihan tavallinen kermakakku on sitten hyvää.

P.S. Kaverisynttärien järjestäminen on kokenut takaiskuja, 
mutta toivotaan parasta.


lauantai 14. huhtikuuta 2012

Puutarhainspiraation puraisu

Kuva Noa noa.

Olen yllättäen viehättynyt saniaisista ja isotöyhtöangervosta. Talon varjoinen puoli on suunnittelun alla nyt. Talon sivusta on kapea, mutta kuitenkin kymmenisen metriä pitkä. Rinnetontilla se on alempana varsinaista pihaa ja harvoin käytössä. 

Jospa sinne tulisikin pieni salainen puutarha. Saniaislaakso, rönsytiarellamatosta saniaiset kurottelisivat siroina. Kellarin seinämä jäisi isotöyhtöangervon, köynnöshortensian ja villiviinin peittoon.

Kuva Glorian puutarha

Ostin Glorian puutarha-lehden. Kauniita ideoita ja upeita kuvia. Hankittavien kasvien lista täydentyi Cafe au lait daalialla ja jättiverbenalla.

Rakastan runsasta vehreyttä. Aion istuttaa puutarhaan paljon lisää kasveja ja puita. Pitkällä tähtäimellä koitan puilla ja pensailla häivyttää muita rakennuksia maisemasta.

Haluan puutarhaan lempeän siimeksen ja läikehtivän auringon!

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Lasinappeja


Löysin kierrätyskeskuksesta ihania lasinappeja. Lasiset napit ovat niin kauniita, mutta ei niitä usein löydäkään. Kirkkaista napeista keskimmäinen on muovinappi. Minusta se muovisuus näkyy ihan tässä kuvassakin.

Ostin napit ehkä vuosi sitten ja vasta nyt sairaslomalla sain tiskattua ja laitettua ne nappisäilöön. Sairasloma loppui, käsitöitä en jaksanut tehdä, mutta valokuvakirjan sain aikaiseksi.

Olen ollut töissä pari päivää ja olo on ihmeen energinen. 
Tykkään työstäni, mutta se ei ole kevyttä ja kotona kaksi pientä poikaa pitää äidin liikkeessä. 

Kävisinköhän töissä jos lottopotti yllättäisi? 

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kuulasta pääsiäistä!


Perunanarsissit tuoksuvat suloisesti ohikulkiessa!
Kevätaurinko lävistää koko talon, ihanaa tämä valo!
Puutarha uinuu yhä lumipeitteen alla.

Vietämme rauhallisen pääsiäisen kotona ja vierailemme isovanhemmilla. Tänään laitetaan lammasta. Naapuri oli tehnyt minttuhyytelön oman pihan mintuista. Koitan muistaa tehdä itsekin ensi syyskesällä.

Kuulasta pääsiäistä!


sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Tuoreeks, terveeks!


Pikkunoidat vaelsivat kadullamme suurina parvina!

Viisivuotias muisti lorun jo viimevuodelta. Aika ihanaa hänelle, että kaikki vuoden tapahtumat eivät tule enää suurena yllätyksenä. Pojat hangoittelivat pisamia ja huiveja vastaan, mutta sanoin, että palkkaa saa vain noidat.

Esikoinen hoiti työn ja pikkuveli keräsi palkkiot. :)

Onnellisen päivän päätteeksi kiipeiltiin puussa Rölli-munasta kuoriutuneen kilpikonnan kanssa, joka ristittiin Mimmiksi.Tuoretta ja tervettä vuotta teille lukijoille myös!