Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Tukholman antiikkimessut, Älvsjö 2012

Odotetut antiikkimessut Tukholmassa on nyt käyty. :) 
Etukäteen mietin kaikkea mahdollisimman kummallista mitä sieltä ehkä voisi löytää kuten, hattutelineen, pullo/kukkaruukkutelineen tai kirkkokynttelikön. 
Pääsisäänkäynillä oli ensimmäisenä vastassa Helsinkiläinen Galerie Donner. Kaikki osastovat olivat niin kauniita ja viimeisteltyjä. Ostot oli sisustettu kokonaisuuksiksi jonkin teeman ja värin ympärille. Yksi viehättävimmistä oli puutarha-aiheinen. Puutarhahuonekalujen lisäksi siellä oli päivänkakkara juomalaseja, kaalikulhoja, vihreää lasia ja tekstiiliä.
Todellakin ihan kaikkea oli saarnastuolista lähtien ja vielä valikoimaakin. Tarjolla oli upeaa arvoantiikkia ja onneksi myös vanhaa käyttötavaraa. 
Löysin juuri sellaiset lamput, jollaisia olen täällä blogissakin haikaillut keittiön posliinialtaan päälle. 1920-luvun 
ranskatteret odottelevat muovisähköjohtojen vaihtoa kankaisiin ja sitä mahtaako löytyä vanhanmallisia hehkulamppuja "piikeillä". Systeemi näytti perin kummalliselta.

Messuilla oli perjantaina väljää ja aarteita sai ihastella rauhassa. Välipalaksi haukkasimme vohvelia. Hytissä ihailtiin molempien löytöjä. Aarteet käärittiin huolellisesti laukkuihin ja vaihdettiin ylle iltaeleganssi. (Sama asu kuin pari vuotta sitten laivalla.)
Messualue on suuri ja merkkailimme karttaan ne paikat, joihin halusimme palata. Ystäväni samanhenkiset ystävät sattuivat samaan laivaan ja saimme kyydin laivalta messuille. Takaisin emme tietenkään mahtuneet, vaan paikkamme veivät kultaiset tuolit. :)
 Päätimme tulla takaisin taksilla särkyvien kantamuksiemme kanssa. Puolentunnin matka Siljalle maksoi n.40 ja hinta neuvottiin sopimaan etukäteen.
Olipas elämys!
Innostus taisi näkyä meissä, sillä minua haastateltiin ruotsalaiseen viikkolehteen nimeltä Året runt.

Helsingin antiikkimarkkinat pidetään tunnelmallisessa 
Wanhassa Satamassa 17-18.3.2012.

tiistai 14. helmikuuta 2012

Sydämellistä ystävänpäivää!Sydämellistä ystävänpäivää!

P.S Älkää antako kenkieni kuvien hämätä. :) Sydämiä teille kaikille ystäville lähellä ja kaukana niin blogimaailmassa kuin muuallakin. 


lauantai 11. helmikuuta 2012

Kesäkukkien siemeniä

Minusta on tosi kiva tunnelmoida siemenpussien äärellä ja unelmoida täydellisestä kukkapenkistä.
Ostin sellaisia kukkia, jotka voi kylvää suoraan maahan toukokuun lopussa. Esikasvattaminen on kivaa. Kylvämisestä saa ihanan kevätmielen. Mutta minulla kasvien siirto ulos epäonnistuu usein ja suoraan maahan kylvetty siemen kukoistaa esikasvatetun ohi. 

Viime kesänä onnistuin erilaisten unikoiden, espanjan neidon ja tsinnioiden kanssa. Ne kasvoivat nopeasti ja kukkivat tosi pitkään. Niitä oli ihana käydä napsimassa maljakkoon!

Tänä vuonna lähdin tumma- ja valkokukkamuotiin mukaan. :) Vaaleanpunaista taloa vasten nämä värit näyttävät oikein hyviltä. 

Japanin akileija, lehtoakileija, törmäkukka, sievikki, 
salvia, pioniunikko, sormustinkukka ja kosmos.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy kermanvalkea auringonkukkauutuus, johon ihastuin. Ostin siemenet siemenkauppa.com:sta ja Plantagenista. Olen oppinut hankkimaan siemenet ajoissa ennenkuin suosikit myydään loppuun.

Kukkaunelmien lisäksi olen suunnitellut vaatehuoneen sisustusta ja säilytystä. Ensi viikolla pääsen myös antiikkiunelmiin ja ensi kertaa Tukholman antiikkimessuille! Jipii!

Ulkona hohtaa helmikuun hanget ja huomenna hiihdellään!

lauantai 4. helmikuuta 2012

Vieras/työhuone

Vieras- ja työhuone on vihdoin nättinä. 
Nyt on kiva tulla tänne bloggailemaan tai pedata sohva parivuoteeksi vieraille!
Pelargonihyllyunelma ei toteutunutkaan keittiössä, vaan täällä vierashuoneessa. Pelargonien talvetustaitoni tosin vaativat vielä hiomista, mutta hylly on. :) 

Toivotaan, että Mårbacka ja Denise jaksavat sinnitella vielä kevääseen. Pentikin lasikävyt tuovat talvitunnelmaa kukkahyllyyn.
Lampan talja lämmittää ihanasti varpaita työpöydän ääressä istuessa. Oikea päiväpeitto ja kaapin ovet puuttuivat pitkään. Päiväpeiton äiti osti joululahjaksi Sokokselta Ikean sänkyyn. Kirjahyllyt ovat Ikean Billya. Niihin tarvitaan vielä vetimet.
Verhot ovat Alli-mummin virkkaamat ja pöytä taas Bertta-mummilta. Huutokauppa tuoli ja pöytä saivat vaalean pinnan viime kevään maalausvimmassa. :) Virkattu matto on tupaantuliaslahja taitavalta ystävältä. 
Se on oikea hyvän mielen tuoja! 
Toisinaan pojat valloittavat tämänkin huoneen. Sohvatyynyt eivät ole paikoillaan tälläkään hetkellä. Pakkaspäiviän ilo on majanrakentelu, vaikka rakennettiin me lumimajaakin melkein tunti tuolla -20 asteessa.

Ikkunasta näkyy kaunis talvi ja 
lumesta valkeat metsät peltojen takaa!
Kuulasta talviviikonloppua!