Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

1. Adventti


Etsin pari vuotta sitten tekemäni joulutötteröt esille yöllä, täytin ne barbapapoilla, tonttusuklaalla ja koristetikuilla. Pojat ilahtuivat ja leikki käynnistyi heti. Joulutötteröihin ilmestyy yllätys adventtiaamuina, muina aamuina avataan kaupan kalenterit. 

Suloiset virkatut kärpässienet ostin kirpputorilta Apinalandian Nonnalta.
Olipa kiva tavata!
Pojilla on Lidlin lämpimät froteeyöpaidat. Meidän talo on viileä, säästetään sähköä.
Lapsuuteni enkelikello on pysytellyt piilossa ja nyt sitten ostettiin uusi. Kyllä sitä ihasteltiin, oikein joukolla kuten kuvasta näkyy. :) Enkelikello antoi meille parhaimman aamiaisrauhan ja jouluradio soi.
Tulipa jouluinen mieli.
Hyvää joulun aikaa kaikille!

lauantai 19. marraskuuta 2011

Keittiön kirjotut salusiinitVihdoin sain pienen kirjontatyön valmiiksi. Ristipistelin vanhoille keittiöpyyhkeille talon valmistumisvuoden. Keittiöpyyhkeet on ostettu antiikkimarkkinoilta. Vanha damasti kiiltää ihanasti. Kauniit pienet verhonipsut ovat kirppislöytö vuosien takaa. Parisen viikkoa sitten syysasteri jaksoi vielä kukkia suloisesti.

Piirsin kirjonta-aiheen vanhoja malleja yhdistelemällä. Vanhoja kirjontamallikirjasia olen saanut joululahjoiksi hyvältä ystävältäni. DMC muliinilangan väri on 3782. Kirjoin kahdella säikeellä.
Keittiön oikea tunnelma alkaa löytyä. Vielä pitäisi löytää valaisinpari ikkunalle ja siirtää toisaalle tuo vanha lamppu, jossa on liian lyhyt kangasjohto. Etsinnässä valkoiset vekitetyt suutarinvalaisimet.

Hyvää viikonloppua kaikille!

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

EtupihaEtupiha valmistui syksyllä. Enää pensasrivi autotielle puuttuu ja  vähän istuttamista. Kiveys tehtiin Bendersin kivillä. Pieni ylätasanne kehystettiin piispanhattukivin. Käytävään kivettiin valokiviä. Valokivet näyttävät kauniilta hämärässä, niissä hyvän värinen valo. Päivällä vieraat eivät niitä huomaakaan. Rusokirsikka oli pitkään upean punainen.


Käytävä kiertää suurta istutusallasta, jossa kasvaa rusokirsikka, pioni- ja pensasangervokaari, syyshorteniaa, vuokkoja ja havuja. Muuri on Lemminkäisen Muurikkokiveä. Onneksi kaivuri laittoi suurimman osan mullasta muurin sisälle, mutta kannettavaa riitti silti. Minusta multaa pitää olla paljon ja kasvien ryöpytä muurin yli vehreänä. Saisipa jo nähdä vaikka kolmen vuoden päähän.
Autojen alapiha on asfalttia. Asfaltti on nopea tehdä ja siksi edullisempi. Asfaltti näyttää hyvälle omaan silmääni kun se viimeisteltiin kiveysreunoin. Autotallin edusta ja käytävän pää kivettiin puolikaaren muotoon.


Muurikon valokivissä on sinisempi valo ja ne valaisevat hyvin. Harmi, että valokivet ovat erivärisiä kuten pelkäsinkin. Talvella lumen kanssa valo varmaankin näyttää kivemmalta. En löytänyt tietoa asiasta, taitavat olla vielä niin uusi juttu. Olen silti tyytyväinen valokiviin ja koko etupihaan. :)

Tähän postaukseeni en ole yhtä tyytyväinen. Koitan tehdä paremman keväällä. Talvella on hyvä suunnitella pihaa kun on aikaa ja lumesta voi muotoilla linjoja ja koittaa käytännössä paljonko tilaa toiminnoille tarvitaan. :)
Kaikki kivet ja tarvikkeet hankittiin kivikoplasta.

Iloista isänpäivän iltaa!

lauantai 5. marraskuuta 2011

Vintage by ninaIhana kirja uusi sisustuskirja!
Olen ihaillut Nina Hartmannin kotia jo monessa lehdessä ja Maria-Isabellin blogista Vintage & Morrhår. 
Oli kiva saada uusi inspiroiva keräilijän kirja käteen, varsinkin kun olen potenut flunssaa tällä viikolla. Enkelin siivistä lennähti ajatus joulukortteihin. 3- ja 5-vuotiaat pojat voisi ehkä vielä suostua olemaan enkeleitä. Saisipa heille jostain tähden päähän, jaksaisikohan askarrella? Joulukortit ovat niin ihania! Tilasin kirjan Virpin My Country Homesta.
Joku halusi nähdä parempia kuvia herttaisesta matosta, jonka ystäväni oli tehnyt meille tuparilahjaksi. Tässä matto koko kauneudessaan. :)
Hyvää pyhäinpäivää.