Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Ritariturnajaisissa

Taiteiden yössä Kansallismuseossa 26.8.2011
Viime vuoden taiteiden yö oli pettymys, enkä ajatellut koko asiaa. Naapuri alkoi kertoa ritariturnajaisista ja päätimme lähteä.

Kansallismuseossa oli hieno näyttely ritareista. Ritarin varusteita pääsi kokeilemaan. 5-vee oli aivan luomoutunut metallipaidasta. Museossa oli mielenkiintoinen miekkailunäytös. Pienet ritarit pääsivät laukkaamaan keppihevosella kaunista esterataa kilpaa.

Illan pimetessä alkoi mahtavat tuliturnajaiset. Huolellisesti järjestetty esitys tempaisi mukaansa kaikenikäiset katsojat ja yleisö huusi täysin palkein VERTA, LUITA JA HAMPAITA! Sen verran oli jännää, että viiri meni rullalle. Mutta turnajaisia ei pelätty nukkumaan mennessä kuten Autot 2 leffaa. :) 

Tunnelma oli hieno! 

Kokonaisuus oli todella upea, onneksi lähdettiin. Pojat taisivat olla ainoat pukeutuneet osallistujat. Ritarin asut ovat olleet meillä kovassa käytössä. Pian puvut taas puetaan ylle keskiaikaisille SyysMatin Markkinoille 17-18.9. :)
maanantai 22. elokuuta 2011

Kaappi peuhussa

Tässä on se Fiskarsin antiikkimessujen löytö! 
Kaunis kaappi, jota ei voinut ohittaa kun tutut myyjät Jokelan antiikki ja entisöinnistä tekivät niin hyvän tarjouksen. :)
Vanhassa kaapissa on kauniit kääntyvät naulakot sisällä. Vasta nyt laitoin kaappiin vähän roolivaatteita. Ihan ihmeellistä, ettei meillä ole akuuttia säilytystilantarvetta enää.
Kaappi toi poikien peuhuhuoneeseen vähän ryhtiä, mutta sisustettavaa tässä vielä riittää.
Pojat kävivät elokuvissa katsomassa Autot 2. Se oli ollut liian pelottava, vaikka he menivät 2D versioon. Harmi, se ensimmäinen Autot oli meillä tosi pidetty jo ihan pienäkin.

 Meillä on katsottu vain tv 2:n lastenohjelmia. Pojille ostettiin Baguganeja, koska en ole löytänyt muuta pientä näperrettävää pojille. Ohjelmaa he eivät ole saaneet katsoa. Alakuvassa näkyvissä Bakugan-leikeissä äiti ja isä Bakugan vievät pikku Baguganeille ruokaa. Aika söpöä!
Tässä on poikien näkemys viihtyisästä peuhusta. Eli ehkä äidin ei tarvitse niin kauheasti leikkitilaa sisustaa. Lampuille pitäisi tehdä jotain. Kuva keväältä.
Leikkisiä ja pelottomia päiviä!

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Lentolaivue

Sain uudelta työkaveriltani vanhoja lentokoneiden pienoismalleja, jotka hänen mies on koonnut aikanaan. Pojat tykkäsivät lentokoneista ja tutkivat niitä tarkkaan. Näin päästiin yksistä päiväkodin jälkeisistä väsymysitkuista. :) Kiitos!
Leikkejä nämä herkät ja keveät pienoismallit eivät kestä. 
Ne voisivat näyttää kivalta kattoon ripustettuna. Kaavailin niitä vähän peuhuhuoneeseen liitelemään.

Isompikin on nukkunut päiväunet tänään, eikä uni tule. No ehtiipä äiti blogata kun pitää istua pojan huoneen nurkassa ja soittaa Jenni Vartiaisen Murusta yhä uudelleen ja uudelleen.

Oikein hyvää koulujen alkua!

lauantai 13. elokuuta 2011

Vaaleanpunaisen talon vohvelit

Halusin luoda kotiimme oman jutun, meidän perinteen. 
Se kesäperinne on siis vohvelit!  

Keittiön seinällä roikkuu ihana pellavataulu perinteestä muistuttamasta ja onpas nyt sutjakkaa vatkata vohvelitaikina kun ei tarvitse etsiskellä ohjetta.

Ohje on äidiltä ja sillä tulee tietysti parhaat vohvelit. Tämä ohje on yksinkertainen ja ainekset löytyvät helposti kaapista. Vieraille tämä tarjoilu on äkkiä järjestetty ja kovin tykätty.
Kevätpuutarha messuilta hankitut liljan sipulit ovat kasvaneet upeiksi kukiksi. Kukkien kerääminen maljakkoon omalta pihalta on yksi puutarhan parhaita puolia. :)
Pienin lapsille vohvelin sydämiksi ja he saavat syödä ne helposti käsin. Vohveleiden kanssa syödään tietysti hilloa, paljon kermavaahtoa ja marja-aikaan tuoreita marjoja. Meidän vohvelirauta paistaa kaksi vohvelia kerralla ja se on yliveto.
Ihanan taulun teki Pennin ja Lillin taitava Minna, kiitokset!   Kurkkaa tästä

Teksti olisi ollut kiva laittaa suoraan seinäänkin, mutta meidän maalaustapettiin se ei tarttunut. Toisaalta kangas on kiva. Nyt voisi keksi talvikaudelle jonkun toisen kivan oman jutun. En tiedä vielä mitä se voisi olla; kuivakakku, piparitaikinan ohje vai talon leipä? 

tiistai 9. elokuuta 2011

PäästävedettäväVaihdoin lampun sänkyyn ystäväni kanssa. :)
Keväällä maalasimme puunvärisen sängyn harmaaksi, samalla kun maalarit maalasivat naapurin taloa. Oikean puoleisessa kuvassa vanha sänky, joka meni pikkuveljelle. Nyt sängyn verhot nousevat korkeammalle eivätkä tartu nukkujan poskeen.

Päästävedettävä lastensänky on suomalaista tekoa jokusen vuoden takaa. Sängyssä on kiva perinteinen malli ja harmaa maali antaa sille vanhahtavan ilmeen. Poikien kanssa en pystynyt perinnemaalia käyttämään vaan maalisimme sen nopeasti kuivuvalla helmi-kalustemaalilla, joka sävytettiin mutaisen harmaaksi.

Meillä on niin kuuma, että peitot on pistetty säilöön. Äidin tekemät robottilakanat ovat silti ihanat. :)

Toivotaan, että kesä jatkuu ja peitot saa pysyä säilössä vielä hetken.

perjantai 5. elokuuta 2011

Pikkuisen syntymäpäivät

Pienemmän iloiset 3-vuotisjuhlat on vietetty heinäkuussa. Tällä kertaa en jaksanut kovin paljoa järjestellä. Kutsutkin lähtivät myöhään ja ajattelin, että heinäkuussa kaikki ovat poissa. Mutta ystäviä pääsikin joukoin paikalle ja pieni sankari oli hieman häkeltynyt huomiosta.

Synttäriviirit laitettiin verantaa koristamaan ja juhlapöytä katettiin ulos auringon paisteeseen. Pienet muistiaispussit vieraille unohtui jakaa, oops! Juhlien päätyttyä pojat riehaantuivat laskemaan pulkkamäkeä 14 tonnin kivituhkakasassa, joka on nyt jo valmiiden kivetyksien alla. :)

Jos ensi kesäkin on intiaanikesä, niin silloin pikkuisen juhlat vietetään kuumuudessa inkkariteemalla. 


Poikien päiväkodin aloitusviikko ja pihatöiden valmistumisviikko on ollut melko kaoottinen. Onneksi isovanhemmat ovat harjoitelleet heidän kanssa, eivätkä pojat malttaisi lähteä kotiin. Silti pojat ovat niin väsyneitä, että nukahtelevat milloin sattuu ja heräilevät öisin itkeskelemään. Eli äiti ei nuku koskaan ja käy töissä. Kaipa tämä tästä tasaantuu ja pian toivottavasti. 

Mutta nyt perjantai tosiaan tuntuu perjantailta.
Kivaa viikonloppua kaikille!