Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Karusellissa
Vanhat karusellit ovat hurmaavia! 
Tämä Linnanmäen charmikas karuselli on valmistettu Hollannissa 1896.

Linnanmäellä on aika kivasti laitteita pikkuisille. 
Ja ihanaa, että sankka tupakan savu on vihdoin kadonnut Linnanmäeltä.
Pojilla on nyt Kappahlin paidat päällä. Haalistin kuvien värejä iPhotossa.

Sain koneeseen lisää muistia ja nyt voin taas bloggailla. :) Macbook pullisteli 32 000 kuvan kanssa, enkä uskaltanut enää ladata kuvia, kun kone oli jo useasti herjannut tilan vähyyttä. Pitäisi jaksaa painaa delete nappia useammin.

Iloisia huvipuistoretkiä kaikille!
Aurinkoa luvassa. :)

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Kepeää keskikesän juhlaa!

Parisen viikkoa sitten pakkasin lapset matkaan ja ajoin 
Helsinkiin, mökkeilemään!

Ystäväni rakennutti ihanan pienen kesäkeitaan. 
Aika kiva pyöräillä keskustakodista mökille!
Varjojen leikkiä hurmaavan löytöpöydän päällä. 
Syötiin grilliherkkuja, käveltiin rannalla, paistettiin lettuja ja lokoiltiin riippukeinussa. Kaiken vehreyden taustalla kohosi tyylikäs kerrostalo, 
ihana urbaani mökkipäivä!

Me vietetään juhannus kotona ja kaikki naapuritkin tuntuvat jäävän tänne. Halloumijuustoa ja muita herkkuja pian grillaillaan ystävien kanssa.

Kepeää keskikesän juhlaa kaikille 
maaseudulle, kaupunkiin, mökeille ja veneille!

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Rippilapselle


Kummityttöni pääsi ripille viime kesänä. Hän alkoi kerätä Pentikin Vanilja-astiastoa. Sitä siis lahjaksi timanttiristin ja itse tehdyn kortin kera. 

Puin päälleni silkkimekon, jonka äitini on ostanut minulle ulkomailta ja kaapista löytyi siihen sointuva neuletakki. Pojat juhlivat valkoisessa pellavassa kumpainenkin. Aika moni rippilapsi tuntui juhlivan melkeinpä iltapuvuissa!

Ripille pääsy näytti muuttuneen omista juhlistani. Kirkossa kummit  osallistuvat alttarilla siunaamiseen. Eli kummina kannattaa varautua paikallistamaan oma rippilapsi, ettei tarvitse haahuilla alttarilla. :)

Kummitytölleni pidettiin hienot ruokajuhlat kauniissa vanhassa kestikievarissa. Häntä myös kuvasi ammattikuvaaja. Minulla oli vain kahvitilaisuus kotona.

Ajat muuttuvat ja kamerat onneksi myös. Kuvista huomaa, ettei niitä ole napsittu ihanalla G 12:stani. :) Kummityttöni asuu kauempana, mutta facebookin avulla kuulen kuulumisia. Toivottavasti nyt kesällä nähdäänkin.

Me juhlitaan seuraavaksi tupaantulijaisia! (Lähes vuoden asumisen jälkeen.)Juhlat vietetään 30-luvun tyyliin ja minä pähkäilen menyytä. Ainakin Pavlova-leivoksia ja voileipäkakkua.

Iloisia kesäisiä juhlia! 

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Lähdössä illanviettoon

Pääsin kaupungille syömään ja minulla oli kerrankin aikaa valmistautua lähtöön. Sovitinkin koko vaatekaapin läpi. Lopulta puin pitsipaidan, harmaan topin, mustat farkut lahkeet käärittynä, frillanahkatakin, kukkakorut ja vanhahtavat kengät.
Huomaa pitsinilkkasukat korkkareissa! Tykkään tykkään!

Kun asettelin aarteitani kampauspöydälle ajattelin, että makuuhuoneen ovi tarvitsee munalukon. Ovi on ollut auki ja kuka milloinkin, oma ja vieras lapsi on siellä käynyt hiukan hämmentämässä. Mitään ei ole kadonnut tai hajonnut, lisää on kylläkin tullut autoja ja hiiriä ja leijona, kuten tässä kuvassa.
Sain vihdoin pukea Oxmon ihanan frillatekonahkatakin, joka löytyi Sokoksen talvialesta. Kävin jo kuikuilemassa mitä uutta kivaa Oxmolla olisi, vaan eivätpä ne enää kuuluneetkaan valikoimiin. Mistäköhän Oxmoa voisi ostaa?
Illanvietto oli kuukausi sitten, mutta näiden omien kuvien julkaisu aina vähän jänskättää. :)
Hyviä peilailuhetkiä kaikille!
Kaunista oloa!

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Unelmien mökki


Voi ihanuus millainen mökki Tila-ohjelmassa on esitelty! 
Ihan voisin ottaa omakseni. :)
Ystäväni laittoi minulla tämän linkin, hänen mies on ollut projektissa mukana.

Olen sopinut toisen ystäväni kanssa äidit ja lapset-mökkiviikon vanhaan tupaan Kustavin saareen. Ihanaa päästä mökkeilemään!

Viemisiksi kannatun veden mökkiin hankin lapsille emaliset Muumimukit. Kurkkaa tästä. Tiskiä säästyy kun jokaisella on oman näköinen kuppi. Aikas ihanat nämä Muurlan Muumimukit! 
Kiitokset vinkistä Pieni lintu-blogiin!
P.S Jos joku kaveri tilaa, ilmoita nimeni niin saan kupin lisää. :)
Kepeitä kesäpäiviä!

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Synttäreitä ja ristipistoja

Miia löysi ritarisynttärini ja esitteli poikieni viimekesäiset juhlat kivasti blogissaan Juhlan aika. Kurkkaa tästä.

Tästä voit kurkata minun synttäripostauksen.
Juhlat onnistuivat hyvin ja niitä kiva muistella vieläkin. :)
Tein ritarijuhliin pojille omat vaakunaviirit, jotka nyt koristavat heidän huoneitaan. Ajattelin nostaa viirit kepinnokkaan aina juhlapäivän koittaessa.
Minä ristipistelen näin:
Harsin muutamalla kankaalle pistolla tukikankaan, onkohan tämä kanavatyöpohjaa? Näin voin pistellä ristipistot mihin tahansa kankaaseen siististi, tässä pellavaa.
Nurja puoli.
En päättele vielä lankoja. Kun pistot ovat valmiit, kastelen tukikankaan ja vedän langat pois ristipistojen välistä.
Lopuksi päättelen langat sopivan kireälle pujotellen päät pistojen nurjanpuolelle.
Ristipistoja osaa varmasti jokainen tehdä. Siistein jälki tulee kun tekee koko rivin ensin yhteensuuntaan ja takaisin tullessa rivin pistot valmistuvat. Koko työ kannattaa pistellä samaan suuntaan. Mutta tehän varmasti olettekin paljon fiksumpia kuin itse olin kun aloitin ristipistotyöt luonteelleni tyypillisesti omin mallein totta kai. :) 
Huh, ihanaa hellettä! Tulimme juuri rannalta.
Iloisia hellepäiviä ja sateella voi tehdä käsitöitä!