Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

perjantai 27. toukokuuta 2011

Laivan kuolaa ja muita Tallinnan terveisiä

Pienempi ihailee laivan kuohuja, todeten: 
Te on laivan kuolaa. Te tulee laivan tuutta.
Vietimme alkuviikon Tallinassa. Kävimme sadepäivänä ostoksilla Rocca al Maren kauppakeskuksessa. Siellä on paljon lastenkauppoja, pari ihanaa sisustusliikettä ja iso Noa Noa. :)


Tallinan eläintarhassa on norsuja! 
Pojat tykkäsivät krokotiileistä, apinoista ja kaloista. Eläintarhaa oli uusittu paljon verrattuna neljän vuoden takaiseen. Oli kauniita kukkaistutuksia ja esteetön kulku. Seuraavaksi uusitaan karhujen talo.

Tallinnassa on puksipuusta näin hieno muotopuutarha. Kyllä houkuttaisi kokeilla, mutta paleltuisikohan se meillä kuitenkin? Tuskin puksipuuta myöskään aitataimena löytyisi?
Tallinnassa tarjolla tosi paljon kukkia ja kakkuja, ihan pienissä marketeissakin. Kaikkialla aloittelivat hevoskastanjat kukintaansa.
Kakku herkuteltiin Mummin Tallinnan asunnossa. Kuularata helpotti poikien viihtymistä pienissä tiloissa kolmen päivän ajan. Reissu oli mukava, vaikka tosi paljon käytetyt rattaat hajosi. Taitava Mummi korjasi rattaat jollain putken liittimellä. :)
Pikkuiset retket ja matkat tuovat kesämielen!

Ystävä kertoi tekevänsä lasten kanssa kesälistan. Mekin tehdään nyt sellainen. Hauska kuulla mitä pojat kesältä odottavat.

lauantai 21. toukokuuta 2011

Syreeni olohuoneessa ja nurmikko ulkona

Ostin unelmasyreenini Moskovan kaunottaren. 
En voi istuttaa sitä vielä, koska se kukkapenkki ei ole ihan valmis. Otin syreenin sisälle myrskyä pakoon ja tännehän se jäi kukkimaan. Olisi aika kiva idea laittaa vaikka juhliin tällaisia näyttäviä kukkivia kasveja sisälle ja istuttaa ne sitten ulos.
Nuppuisena ja auki. 
Olin kuvitellut kukan punertavammaksi, mutta kaunis on. Kohta pihalla aukeaa Lemoine syreeni, joka on valkoinen ja pääsen vertailemaan. Pian ranskatar ja moskovatar kukkivat vieretysten. :)

Meidän nurmikon voinnista kyseltiin. Aika masentavalta se talven jälkeen näytti. Nyt kun vihdoin on saatu sadetta ja nurmikko leikattiin tänään toisen kerran, niin se näyttää jo aika hyvältä. Pientä paikkausta se jossain kohdin vaatii. Hammenhögsin Norr nurmikko kylvettiin 26.8.2010 ja reilun kolmen viikon päästä se oli ihan vihreä.

Magnolian kukka tänään. Siitä vain ei saa kylliksi. 
Laventelit (angustifolia)ovat myös talvehtineet hyvin. Edellisessa puutarhassani laventeli kasvoi valtavaksi pehkoksi ja tuoksui paukkupakkasillakin jos sitä tölväisi ohi mennessään.

Kotipäivän askeleet 10368 eli 5,7km.

Lämmintä viikonloppua!

torstai 19. toukokuuta 2011

Kivaa pojille

Kuva H&M

Me tykätään uimarantapäivistä!
Viime kesänä niitä vietettiin monta.
Vielä tammikuussakin 2 vee kiljahti aina autoon päästessään: 
Ennä uima-antaa!!!

Muualle kuin uimarannalle kuljemme siis enimmäkseen jalan, pyörällä, pyöräkärryllä, pulkalla, potkukelkalla tai julkisilla.
Kuva H&M
Haluaisin hauskannäköiset rantavarusteet, rannalla kun on niin kiva kuvatakin. Ilahduin kun H&M:llä oli nyt näin kivoja hyvin poikamaisia retkipeittoja. Niissä on kosteuttava pitävä pohjakin. Oli pakko tilata heti. :)
Lisäksi klikkasin pojille olkihatut. 
Kuva KappAhl
Pojat saivat uudet ihanan nostalgiset paidat KappAlhlista. Esikoiselle punainen ja pikkuveljelle sininen. Olivat muuten tosi pientä kokoa. Pojat olivat onneksi sovittamassa ja otimme kaksi numeroa suuremman pikkuveljen pullukalle. :)

En malta odottaa aurinkopäiviä!

tiistai 17. toukokuuta 2011

Kankaani

Kangaskurssilla suunnittelemani ötökkäkangas on tullut tehtaalta!
Se näyttää kivalta, ei onneksi ihan niin realistiselta kuin pelkäsin. :)
Tilasin puuvillaa pari metriä ja huivisilkkiä pienen palan. Nyt ihmettelen mitä niistä tekisi? Aluksi ajattelin tehdä lakanat, mutta kangas on tyyristä, että täytyy miettiä uudestaan. 
Katselen sitä nyt jonkun aikaa ja ehkä teen siitä kaistaleita verhoihin ja/tai lakanoihin? 

Huivisilkkiin oli harmillisesti tarttunut punaista väriä ja se pitänee lähettää takaisin. Ajattelin tehdä siitä pojille huivit, muttaa saatan pitää ötökät omalla kaulallanikin. :)

perjantai 13. toukokuuta 2011

Mikä ihanampaa?

Mikä ihananpaa kuin kerätä kukkakimppu omalta pihalta? Tässä tulppaaneja ja neljää sorttia narsissia. Toivottavasti pölyt pöydällä ei näy. Ensin pitäisi kai siivota ja sitten kerätä kukkaset. Mutta jätin siivousvaiheen väliin. Nyt ei millään ehdi siivota kun pitää touhuta pihalla. :)

Voihan bloggeri, kun hävitti minulta eilisen postauksen. Hehkutin siinä magnoliaani, joka kukkii nyt pihallani! Istutin loistomagnolia Susanin pikku pikkutaimen syksyllä ja nyt siinä on kukka!
Nuppuisena ja auki!

torstai 12. toukokuuta 2011

Minun magnoliani

Tämä on kerrassaan uskomatonta! Pieni magnoliani kukkii!
Pihammehan melkein valmistui viime kesänä lopulla. Ostin kaksi pienen pientä magnoliaa hintaan 3,90€ kpl. Loistomagnolia Susan kukkii yhdellä kukalla. Tähtimagnolia Stellatan päälle oli poljettu hangen alla. Sekin voi silti hyvin. 
Nuppu eilen

Olen pitkään haaveillut magnoliasta. Aina siitä asti kun näin ystäväni mökillä hänen isoäitinsä 1950-luvulla istuttaman pensasmagnolian Sipoon saaressa. Se oli suuren omenapuun kokoinen ja täynnä suuria puhtaanvalkoisia kukkia.
Ulkomaisista blogeista olen huokaillen ihaillut upeita magnolioita. En olisi uskonut, että saan oman magnolian kukan ja näin pian. Meille ei ole satanut pisaraakaan vettä koko keväänä. Nyt tulee lupaavasti, mutta toivotaan, että sataa hiljaa ja nätisti, etti magnolian kukka kärsi.
Kaikella ylpeydellä minun magnoliani.

lauantai 7. toukokuuta 2011

Keväisessä lehdossa

Kuinka ihania päiviä nyt onkaan ollut!
Hiirenkorvat ovat kauneimmillaan ja vuokot kukkivat.
 Vanhassa suojellussa lehdossa jalopuiden muhkuraiset oksat näkyvät vielä hennon lehtiharson läpi.
Mustarastaat laulavat ja tuuli on lempeä. 


Ontto puu on jännittävä, mutta hiiret uskalsivat tutkia sitä.
Kaunista äitienpäivää!