Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

lauantai 30. huhtikuuta 2011

William & Kate


Meidän eiliset iltapäivän ohjelmat peruuntuivat juuri sopivasti ja saatiin katsella häitä naapurissa. :)

Kate oli kaunis. Hääpuku oli ihana. Herkkä kielokimppu oli sopivan kokoinen eikä peittänyt morsianta liikaa. Williamin värikäs uniformu oli hieno. Morsiusneidot ja sulhaspojat olivat suloisia. Jännä, että kaason puku oli valkoinen. Kokonaisuus näytti hyvin kauniilta kun he kävelivät alttarille.
Olisin niin halunnut nähdä vieraita ja häitä enemmän. Televisiointi harmitti, ruuudussa näkyi hääpari ja Sir Elton John ja hääpari ja taas Sir Elton John. Sitten saimme katsella puolitoista tuntia väkijoukkoa Lontoon kaduilla odotellessamme pientä pusua parvekkeelta. Vähän jännitin ehtivät valokuvat napata kuvan. Juhlia ei näyttetty ollenkaan. Tylsää myös, että tämä oli aamujuhla, eikä siis tiaroita nähty. Nyt täytyy katsella iltapäivälehdistä vieraiden asut.
Ystäväni toi Englannin tuliaisina vanhat lehdistökuvat Kuningattaren häistä. Tavallaan Kuningattaren hiukset ovat myös auki hääkuvassa ja puvussakin on jotain samaa henkeä. Kultainen kirja kertoo maailman kruunupäistä. Sekin on lahja ystävältä ja hauskaa luettavaa.

Voi mikä vappusää, täällä alkoi ankara raekuuro!

Iloiset vapun toivotukset kaikille!
Kepeä kesä alkakoon!

torstai 28. huhtikuuta 2011

Koukussa

Nurmikon peittää homekuori. 
Kaipa se siitä tokeentuu, olen jo hiukan haravoinut sitä auki.

Tänään olen ottanut 14 799 askelta. Oli tavallinen päivä kotiäitinä, tosin kerhopäivä. Kävely kerholle ja kerhon aikana lisää askeleita. Tosi koukuttava tämä askelmittari. Hauska seurata kuinka paljon tulee liikuttua päivän aikana. 

14 799 tekee 8,13 kilometriä ja 392kcal. Noihin kaloreihin ei ole laskettu vaunujen työntämistä ja ylämäissä vaunujen ja fillaripojan työntämistä. Saatikka hangessa puskemista rattailla.

Halusin mitata kotiäitinä liikkumista ja pian pääsenkin vertaamaan sitä työssä käyvän liikkumiseen. Apua kuinka pitkällä kevät on! Ilmoitus päivähoitopaikoista tuli tänään. 
Saatiin sitä mitä pyydettiin. :)

Kotiäidin ura lähestyy loppuaan. 
Haluaisin vielä ehtiä poikien kanssa:
retkeillä luonnossa
käydä teatterissa
käydä museossa
tehdä valokuvakirjoja
nähdä kaikki kotiäitikaverit lapsineen
saada pihan kuntoon
saada kodin kuntoon
järjestää kellarin jne. jne.

Jännittää vähän, että jaksaako työssä käydessä mitään muuta? Luulisin, että aluksi ei. Elämän asetuttua uusiin uomiin toivottavasti kyllä.

Huomenna on Willamin ja Katen häät! En ole ollenkaan ehtinyt virittäytyä tunnelmaan ja hankalaa se onkin kun meillä on monta juttua huomisellekin. Miksi he menevät arkipäivänä naimisiin?

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Iloista pääsiäistä!

Hassua kun pääsiäinen on näin myöhään. Nyt onkin yhtä juhlaa monta viikkoa, vappu ja äitienpäivä kirivät heti perään. Mutta onhan tämä lämpö ihanaa! Askarreltiin vielä munia virpomiskuvista decoupage-tekniikalla kopiopaperista. 
Meillä on nyt hiihtoloman uusinta. Ystäviä tulee kylään. Hiihtolomalla oksu ehti meille ensin. Syödään fondueta kun kerran niin oli talvisesti päätetty, vaikka kevät ehti jo tänne. Teaching Dad to cook flapjack kirjan Mirandan perheen ja ystäväni perheen piti tulla meille hiihtolomalla myös, mutta sen vierailun uusinta ei vielä toteudu. Ne poroleikkeleet menivät toipilaiden suuhun.

Ohra jäi tänä vuonna harvaksi ja kerhosta kotiutui vielä harvempi ohra. Balkaninvuokko on suloinen ja monivuotinen. Messujen muhkeat liljansipulit nakkasin ruukkuun kylvömullan jämiin lämpimämpiä säitä odottelemaan. Sinkkivatipöytä on oikea taimiunelma! :)

Pieni ihmekin on tapahtunut, alakerran ikkunat on pesty!
Aurinkoista pääsiäistä!

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Virpomassa


Valkoisia helmililjoja pajunkissahäkissä. Ruukuissa orvokkoja, monivuotisia kaunokaisia, lemmikkejä ja narsisseja. Pieniä virpojanoitia. Pieniä herkkuhetkiä. Aurinkoisia päiviä.

Virvon varvon, tuoreeks terveeks, tulevaks vuodeks.
Hyvää pääsiäisviikkoa kaikille!

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Pääsiäistä

Askartelimme poikien kanssa pääsiäismunia. Styroksimunat maalattiin ja päälle laitettiin kukkapaljetteja tai kimallusta. Neljävee asetteli ja kaksvee ripotteli ja nyppi pois aina kun silmä vältti. :)
Ilahduin kun löysin myrskyn riepottelemia lehtikuusen oksia hangelta. Vanha ranskalainen rautamaljakko on aina yhtä ihana.
Tämä askartelu oli helppo ja kiva pienille. Meillä on virpomisvitsat tekemättä, ne ovatkin vähän haastellisempia pikkuisille.
Pian onkin jo palmusunnuntai ja pikkunoidat pääsevät virpomaan onnea, joka ovelle toivottavasti.

Ihmettelen kuinka lapsimessut ovat juuri samaan aikaan virpomispäivän kanssa ja täälläpäin myös MLL:n kirpputori.

 Virpomisrauhaa pienille kultturiamme kannattaleville noidille pyydän!

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Tukholman Skansenilla

Kiitos ihanista robottipaitakommenteista! En päässyt vastailemaan kun, lähdin suoraan kurssilta laivalle ja tänään tulimme kotiin. 
Kävime kehutulla Skansenilla. Paikka oli paljon kauniinpi kuin osasin kuvitella. Oikea pienoisruotsi idyllisine vanhoine rakennuksineen, kauppoineen ja eläimineen.


Muotopuutarhoja oli monia. Olisipa ollut kevät pidemmällä. Ruusutarhaan on pakko palata.
Pojatkin pitivät robottipaidoista, paras palkinto. :)
Siljalla oli hienoja esityksiä! Rattaiden lainauspalvelu oli myös tosi kiva. Lainasimme kohta 5veellekin rattaat ja kävelimme pitkät matkat. Molemmat nukkuivat paluumatkalla päiväunet rattaissa.
Hurjan hämähäkkimiesesityksen jälkeen poika totesi: 
Täytyy mennä hyttiin harjoittelemaan.

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Robottini

Ahkeroin koko tämän viikonlopun kangaskurssilla. Robotit tein photoshopin avulla, josta valotettiin seula. Pyykkikoneessa pyrii nytkin uusia vaatteita. Pesun ja silityksen jälkeen ne ovat valmiita painettavaksi huomenna.
Jännittävä taitolaji tämäkin. Tässä tulee esikoiselle lakanat. Huh, onneksi lakanat onnistuivat. Yhden paidan ja yhden tyynynpäällisen tyrin, enkä edes ymmärrä mikä meni vikaan.
Kankaat pitää neulata huolellisesti alustaan kiinni ja paitojen väliin tasainen kerros sanomalehteä.

Olen oikein tyytyväinen robotteihini. Sain sekoitettua lakanoihin robotit juuri pojan seinien väriseksi. :)
Tämmöinen tehdas tänään ja huomenna on tähtitehdas. :) Sitten kurssi onkin loppu ja kotona on silitettävä värit kiinni koko tuotantoon.  Lopuksi odottelen ötökkäkangasta tehtaalta.

Ihanaa oppia uutta ja tehdä itse!

torstai 7. huhtikuuta 2011

Kevätmessuilla

Ihan huvittavaa miten joku voi olla näin onnellinen päästyään messuille. 
Minä olen. Oli tosi kiva messupäivä! 
Kivetyksiä tutkin innolla, koska pihaurakka on edessä. Tuon kiveyksen väri oli kiva ja varmaan sopisi meidän taloon. En löytänyt värin nimeä, olisikohan se ruskea?
Ruosteinen rautakehikko on tyylikäs aita. Meilläkin on samantapainen kellarin edustalla. Meille ehkä tulee tuo Muurikko-muurikivi. Kaarteisiin on vähän vaihtoehtoja.
Pidän enemmän tästä antiikkimuurikivestä, mutta siihen tulee nuo raot. Haittaisikohan se? Kaarteen halkaisijaksi tulee kuutisen metriä.
 Roomalaiset kivet näyttivät kivalle kaarteessa. Reunat on kulmaiset, mutta tässä se ei haittaa.
Friends Foreverin osasto oli taivaallinen. Löytöilin sielläkin. Voitin messulipun Virpin blogista Ihanuutta arkeen, kiitos kivoista messuista! Oli tosi hauska tavata Virpi ja muita tuttuja.
Ihanaa oli myös se, että minä olin messuilla ilman kumpaakan lasta. Naapurin kilttiä vauvaa pääsin ihan vähän hoitamaan. Lopuksi kiltti vauva ei enää mahtunut vaunuihinsa kun me olimme täyttäneet ne juurakoilla ja muilla kivoilla jutuilla. :)

Kevätmessut Helsingin messukeskuksessa 7-10.4.2011.

P.S Huomaatte varmaan, että löysin Iphotostani kuvien pienennys napin. Ensi kerralla pienennän sitten vähän vähemmän. :)