Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Historiallisia tulppaaneja

Me käväistiin tänään keväässä!
Halusin nähdä historialliset tulppaanit Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa Helsingissä.
Jännä ajatella, että nämä sinnikkäät kaunokaiset ovat muistoja satojen vuosien takaa. Aivan hurmaava Tulppaanitarhan lumo-kirjakin oli myynnissä käteisellä.
 Vanhan orangerien sumuinen tunnelma on voittamaton. Seuraavalla kaupunkilomalla haluan mennä kasvihuoneeseen. :)
Tulppaanien lumo-näyttely 3.4.2011 asti Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa.

Tänne tulemme keväämmällä uudelleen. Voisin jäädä tuohon tunnelmaan iäksi.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kesällä Kouvolassa

Meillä on niin kova ikävä kesää. Ikävä pitkiä ulkoiluja ystävien kanssa. Ikävä pyöräilyä ja uimarantapäiviä.
Näin vietimme kodittomuuttamme viime kesänä. Neljä ystäväperhettä tarjosi meille asuntoaan viime heinäkuuksi. Olin aivan häkeltynyt siitä vieraanvaraisuudesta. Kiitos vielä! Päätimme kuitenkin kyläillä ystävillä ja asua isovanhemmilla.
Ystävämme Kouvolassa ovat remontoineet tasakattoisen tiilitalon harjakattoiseksi. He ovat rakentaneet lisäosaan päämakuuhuoneen, josta on pääsy puutarhaan. 
Ovensuussa on vesipiste, joka on jännästi erotettu puoliseinällä. Seinän takana on valoisa divaaninurkkaus.
Suuressa huoneessa on huolettoman viehättävä tunnelma. Hikipäässä sisään ja ulos touhottaneet lapset rauhoittuvat hetkeksi television ääreen.
Viime kesänä perheen tyttötrio sain leikkimökin.

Ruusujen kukkiessa grillataan marinoituja persikoita ja istutaan ulkona lämpimässä kesäyössä.
        
Aika kultaa muistoja. Tarkemmin muistellen, huolehdin koko ajan, ettei pienempi lumpsahda uima-altaaseen. Isompi taas katosi yllätten pihasta. Oli raukka niin stressaantunut kodittomuudesta, että oli yrittänyt lähteä kotiin. Selitä siinä sitten, ettei kotia vielä ole.
Muistatteko kuinka kuuma kesä oli? Tule jo kesä, emme enää jaksa odottaa. Tule edes yksi kärpänen tai yksi leskenlehti. 

Me olemme päässeet kotiin.
Me haluamme viettää uuden kodin ensimmäisen kesän lämpiä päiviä!  

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kangaskurssilla

Tämä on raportti. Kun tätä toistetaan, ovat ötökät reunassa kokonaisia. :)

Olin eilen taas kangaskursilla ja päässä surraa. Ötökkäkangas on lähtenyt painoon tehtaaseen. Jännittää miltä kuosi kankaalla ihan oikeasti näyttää. (Liian realistiselta ainakin, kääk!)
Käsin painettavat seulat on valotettu. Robotteihin olen oikein tyytyväinen.:)Onneksi robottiseula onnistui täydellisesti. Ajattelin painaa robottia paitoihin ja ehkäpä teen siitä verhot lasten peuhuhuoneeseen? Esikoinen suunnittelee robottisynttäreitä, täytyy siis hyödyntää seulaa siihenkin tarkoitukseen.

Tähtiseulakin on näyttää kivalle ja se sopii kuopuksen huoneen sisustukseen. Painan siitä ainakin lakanat. Tähtiseulaa joudutaan vähän korjailemaan, kun valotusnesteet valuivat hieman.
(En saanut muutettua tiedostoja jpeg muotoon ja nämä printit ovat edeltäviä versioita)

Kuosit on tehty photoshopilla ja illustraattorilla, mikä on kaikki uutta minulle. Kurssi on ollut tiivis ja raskaskin. Onneksi ystävä oli mukana ja sain hänen kotikoneella ja avulla kuosit kuntoon. Kiitos! 

Olen niin iloinen, että olen saanut suunnitella oman kankaan ja nähdä kuinka se tapahtuu. Samalla harmittaa, etten osannut paremmin ja että aikaa suunnitella oli tosi vähän, piti vain toimia nopeaan. 

Aivan ihanaa myös kun saa hetken harrastaa jotain omaa. Haaveissa puutyökurssi ja keramiikkakin olis kiva, niin ja matonkutominen. Jonain vuonna sitten. :)

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Sienilamppu

Pikkuveli sai sienilampun. Ollaan oltu niin tyytyväisiä isoveljen pupulamppuun. Egmontin lamput toimivat tosi hyvin nukahtamisvaloina. Sienilamppu heittää hauskat valopilkut kattoon.
Lamppuihin oli tullut muuntaja. Meillä muuntaja särisee. Kävin jo vaihtamassa muuntajan, mutta särinä jatkuu. Onko jollain muulla ollut samaa ongelmaa?
Kiitän pilvistä päivää pirteydestäni, meillä on pitkästä aikaa nukuttu pitkään. Isoveli totesi aamiaispöydässä lumisadetta katsellessaan, että eikö se kevät tule koskaan. Poika odottaa pyöräilysäitä malttamattomana.
Hauskaa viikonloppua!

torstai 17. maaliskuuta 2011

Esikasvatusta

Ensimmäiset kylvöt on tehty tänään. Pihassa on paljon uutta kukkapenkkiä, joten siemenet on otettava avuksi. Kokeilin Nelson Gardenin rootreinersiä. Siinäpä ei ollutkaan mitään vedenpitävää alustaa mukana. Se oli harmi. Vuorasin puutarhalaatikon foliolla, toivottavasti vesi pysyy kurissa.
Miinanköynnöstä, keisarin elämänlankaa ja isosamettikukkien kylvöaika on nyt. Kelloköynnöstä pitää vielä ostaa. Pistin pikkasen unikoitakin, vaikka ei ollut niiden aika.
Käyköhän tänäkin vuonna niin, että taimet ehtivät kasvaa korkeiksi hujakkeiksi pakkasöiden aina vain jatkuessa. Sitten kantelen niitä ulkoilmaan harjoittelemaan ja joku kerta ne mokomat ehtii kuitenkin palaa auringossa. Loppukesän sitten odotan taimien vahvistumista. Toivotaan parasta ja istutan uuden satsin myöhemmin. :)

Mieli ei ole maassa, 
vaan mullassa.
                         Mari Mörö
Pelargonihylly löysi paikan vieras/työhuoneesta!
Sinnekin voi laittaa kylvöksiä kasvamaan.
 
Ilahduin autotallissa. Runkoruusu Fairy näyttää selviytyneen talvesta! Huomaa laiskan puutarhurin kastelutyyli. :)

Vinkki:Ilmaisia puutarhakursseja Espoossa. Kävin pihakivien valintaa käsittelevällä luennolla ja tykkäsin. Katso lisää ideapihat.fi

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kampauspöytä

Kampauspöytä tuntuu ihanalle! 
Istahtaessa vanhan peilin eteen tulee heti kaunis olo.
Hain peilin kellarista ja keräsin kampauspöydälle kaappien kätköistä vanhoja kirppislöytöjä.
Mekko on Indiskan tämän kevään mallistoa.
Lempi-tädin vanhoja koruja käytän lähes aina kun lähden jonnekin kivaan ja tärkeään.
Korutelineen nappasin Dayn alesta samalla kun hain pöydän huutokaupasta.
Koevedoksessa minä pienenä helmineni. Tulisikohan nyt pidettyä enemmän koruja kun ne ovat tässä helposti saatavilla? 


Kaunista lauantai iltaa kaikille! 
Minäkin lähden vielä illanviettoon kampauspöydän kautta. :)

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ja voittaja on

Aakkosnauha matkaa teidän neljän pikkuisen iloksi ja opiksi. :)

Yhtään kaimaa ei osallistunut, mutta joskus minut sekoitetaan Terhiin. Hauska sattuma. Olenkohan blogimaailman laiskin arpoja? En jaksanut kirjoittaa numeroita, saatika nimiä arvontalipukkeisiin. Vaan heitin mittanauhan lattialle ja pienempi tarttui mittanauhaan kolmosen kohdalta. :) 
Kiitos osallistujille! Oli oikein sykähdyttävää kuulla teistä. Samanlaisista ja erilaisista elämäntilanteistanne ja mielenkiinnonkohteistanne. Aihetoiveina tuli leivontaa. Leivonta on mukavaa, mutta en ole himoleipoja. Ajatukset ovat uuden kodin sisustamisessa ja puutarhassa, mutta yritän kunnostautua leivonnassa. :)

Tervetuloa mukaan monille uusille lukijoille!

Ihanaa viettää rauhallista päivää poikien kanssa muutaman kiireisen päivän jälkeen. Pää surraa vieläkin huutokaupan jännityksestä ja kankaan kuosin suunnitelmia. Kuosin pitäisi olla jo valmis. Taisin tehdä työlään version ötököistä. 
Kuvien taustalla esikoisen uudet lakanat. Sami Vullin Aappa Finlaysonille. Tykkään kovasti sen poikamaisesta vekkulisuudesta, vaikka se ei antiikkinen olekaan. Pikkuveli osoitti lähes jokaisen apinan napaa; napa, napa, napa...