Ritariturnajaisissa

Taiteiden yössä Kansallismuseossa 26.8.2011
Viime vuoden taiteiden yö oli pettymys, enkä ajatellut koko asiaa. Naapuri alkoi kertoa ritariturnajaisista ja päätimme lähteä.

Kansallismuseossa oli hieno näyttely ritareista. Ritarin varusteita pääsi kokeilemaan. 5-vee oli aivan luomoutunut metallipaidasta. Museossa oli mielenkiintoinen miekkailunäytös. Pienet ritarit pääsivät laukkaamaan keppihevosella kaunista esterataa kilpaa.

Illan pimetessä alkoi mahtavat tuliturnajaiset. Huolellisesti järjestetty esitys tempaisi mukaansa kaikenikäiset katsojat ja yleisö huusi täysin palkein VERTA, LUITA JA HAMPAITA! Sen verran oli jännää, että viiri meni rullalle. Mutta turnajaisia ei pelätty nukkumaan mennessä kuten Autot 2 leffaa. :) 

Tunnelma oli hieno! 

Kokonaisuus oli todella upea, onneksi lähdettiin. Pojat taisivat olla ainoat pukeutuneet osallistujat. Ritarin asut ovat olleet meillä kovassa käytössä. Pian puvut taas puetaan ylle keskiaikaisille SyysMatin Markkinoille 17-18.9. :)
Kommentit

Anonyymi sanoi…
Olimme pari vuotta sitten Hämeenlinnassa keskiaikamarkkinoilla. Siellä järjestettiin vauhdikkaat turnajaiset Rohanin porukan esittäminä. Oli hieno esitys, joskin pienille lapsille aika hurja. Päät putoilivat...

Kiva, että pojille löytyi Taiteiden yössä mieleistä kulttuuria :)

- Kristiina -
Tuire sanoi…
Kristiina- Hämeenlinnan keskiaikamarkkinat ovat varmasti hienot. Rohanin tallin turnajaiset olivat hurjat ja komeat! Pojista oli jännää, mutta ei liian pelottavaa. Eiväthän ritarit voi ihan nössöjä ollakaan. :)
Oli hyvä taiteiden yö, ensi vuonna kurkkaan ohjelmaa.
AnnaO sanoi…
Wau, tuolla oli kyllä varmasti mahtava tunnelma :)
Tuire sanoi…
AnnaO-Tunnelma oli mahtava! Kannattaa mennä katsomaa tilaisuuden tullen. :)
Saila sanoi…
Vautsi! Hienot kuvat. Tunnelma välittyy niistä, oli varmaan aikamoinen elämys pojille! On se niin, ettei ritarit voi mitään nössöhommia tehdä (se kuuluu isille ;-D)
Eeva sanoi…
Oi vau! Vauhdikkaalta näyttää! Hienoja kuvia!
Tuire sanoi…
Saila-Kiitos! Koko ilta oli hieno elämys ja oli vielä niin lämmintäkin. Joo isit voi nössöillä. :)

Eeva-Kiitos! Meno oli riuskaa ja reipasta. :)
Hannis sanoi…
Voi kökön kökkö, etten tiennyt koko asiasta! Oon kiertänyt taiteidenyöt aika kaukaa jo monta vuotta... Voi ei. Nyt harmittaa. Jospa ens vuonna!
Tuire sanoi…
Hannis-No harmi. Muistan nuorena tuumanneeni taiteiden öissä, että lapsille näyttää olevan tosi kivoja juttuja ja viime vuonna sitten petyin taiteiden yöhön. Tämä vuosi olisi mennyt meiltä ohi ilman naapurin vinkkiä. Ensi vuonna pitää tosiaan tutkia taiteiden yön ohjelma tarkkaan. :)

Ritarinäyttely on varmasti museossa vielä ja ehkä Rohanin tallin turnajaisia pääsee katsomaan jossain muualla.
Anu sanoi…
Olen varmaan ollut itse taiteiden yössä yli 10 vuotta sitten. Eikä mulle tullut mieleenkään että siellä olis jotain lapsille, mutta näköjään olin isosti väärässä. Teillä oli selvästikin hurjan hauskaa! Täytyy muistaa ensi vuonna. Muutenkin pitäis ehkä enempi lukea vaikka noita sanomalehtien menovinkkejä.
Tuire sanoi…
Anu-Taiteiden yössä on usein paljonkin kaikkea lapsille. Meillä oli hieno ilta. Ensi vuonna pitää katsoa taiteiden yön menovinkit huolella. :)
Satu sanoi…
Vautsi, kylläpäs on ollut tosi hieno kokemus pikkuritareille! Ihanaa, että lapsillekin on ollut tapahtumaa Taiteiden yössä, tuollaiset turnajaiset pysyy mielessä pitkään!
Tuire sanoi…
Kiitos Satu! Nurnajaisia on muisteltu. :)