Arvoitus ratkeaa


Tässä on Lempi-täti fiininä.
Hänen työvälineensä löytyvät tupaantulijaispostauksesta vähän alempaa. Kiitos kaikista veikkauksista mitä työtä välineillä olisi tehty!

Arvauksia oli monenlaisia; sähköttäjä, nukutuslääkäri, sukeltaja, pianonvirittäjä, sairaanhoitaja, silmälääkäri, optikko, kätilö, lääkäri, konsultti ja keinosiementäjä. :)

Juhlissa kukaan ei arvannut, mutta täällä blogissa Aake07:n äiti osui oikeaan. Miten osasit yhdistää Speedomask-tekstin nyloineihin? 
Onnea! Sinulla on hyvät tiedot!:)

Lempi teki siis silmukoitsijan työtä. Kun sukkahousut hajosivat ne vietiin liikkeeseen korjattavaksi. Onkos ihme, että jätettä sytyi aika paljon vähemmän kuin nykyään.

Säästeliästä loppuviikkoa!

Kommentit

Syysunelma/Heidi sanoi…
Olipa tämä kyllä ihana arvoitus!:) En olisi kyllä ikinä osannut arvata oikein, en edes tiennyt, että sukkahousujakin on aikoinaan korjattu:) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!
Tuire sanoi…
Heidi-Kiitos! Eikö olekin ihmeellistä! Maailma muuttuu.
Anonyymi sanoi…
Nyt kyllä huvittaa, mä jotenkin hassulla tavalla luulin eilen arvuuttelevani sun ammattia... ajattelinkin vähän, että onkohan lempinimesi muka "Lempi-täti" :-)
Anonyymi sanoi…
Aika mahtavaa! Mikä ammatti! Eipä taida tuollaista olla yhteisvalintaoppaassa... Ihania kesäpäiviä Susanna Lahdesta.
Minullekin tuli mieleeni keinosiementäjä, mutten viitsinyt laittaa sitä arvaukseksi, sillä tajusin, etteivät kuitenkaan välineet ihan sellaiselta näyttäneet :) Oli tosi kiva arvausleikki!

Lempi-tätisi valokuva on aivan ihana! Mikä tausta :D Minun mummoni oikea nimi oli myös Lempi ja hän inhosi sitä nimeään niin paljon, että kävi poistamassa sen ja otti käyttöönsä toisen nimensä Lyylikki, joka ei myös ole kovin suosittu nykyään. Vaari kuitenkin aina kiusasi häntä sanomalla, että "tässä on lempivaimoni" ja mummo tietty aina mulkaisi vihaisena häneen!

Tiedätkö Tuire, että ei maailma ole joka puolella niin kovasti muuttunut. Chilessä on vieläkin sukkahousunkorjaajia! He ovat vanhoja naisia, joilla on pieni koju. Heistä tuli juuri dokumentti Chilen televisiossa sarjassa, joka käsittelee sukupuuttoon kuolevia ammatteja. Ei kukaan halpoja sukkiksia enää vie korjattaviksi, mutta ihmiset vielä vievät kalliita tukisukkahousuja tai muita jotenkin erikoisia ja kalliimpia. Niistä sukkahousunkorjaajat ottavat silmukat talteen ja virkkaavat ne kuntoon.
Saila sanoi…
Voi että miten kiehtovaa ja ihana kuulla ja tietää! Ja tuolta Chilestä Mialta oli niin kiinnostava kuulla ammatin olevan elossa!
Pikkuisen voisi viilata kulutusta, todellakin. Hyvä toivotus! Voisi miettiä, mitä uutta hankkia ja mitä vanhaa korjata.
Nuo vanhanajan potretit ovat niin suloisen hellyttäviä. En muista, että omassa suvussani olisi juurikaan tuollaisia, mutta olen täältä omasta talosta löytänyt vanhoja valokuvaamossa otettuja muotokuvia jotakin merihenkistä taustaa vasten, esimerkiksi. Ja jossakin potretissa on rouvan lemmikkikoira hienolla jalustalla emäntänsä vieressä :-D En vain tiedä, keitä kuvissa on. Olen pikkuisen yrittänyt kysellä, mutta kuvat ovat kai liian vanhoja.
Tuire sanoi…
Kammari-Lempi olisikin hyvä lempinimi. :)

Susanna-Eikö olekin hauska ammatti! Silmukoitsijan töiden lisäksi Lempi toimi korumyyjänä kultasepänliikkeessa. Se oli varmasti hänelle mieluisaa, hänellä oli niin paljon koruja.

Mia-Kiitos! Minustakin kuva taustoineen on hurmaava. Ehkä pitäisi keksiä sille joku paikka missä Lempin kuva voisi olla esillä.

En ole kuullut mitä Lempi-täti nimestään tykkäsi. Pidin sitä lapsena vähän outona nimenä, mutta nykyään se kuullostaa minusta kauniille. Meidän naapurustoon syntyi jokunen vuosi sitten tyttö, joka kastettiin Lempiksi. :)

Voi ihmettä, että Chilestä löytyy silmukoitsijoita! Hyvä, hyvä!

Saila-Kiitos! Ennen on ollut erilaista ja tosiaan joissain asioissa voisimme ottaa mallia. Minustakin vanhanajan potretit ovat suloisia. Hei laitapa rouvan ja lemmikkikoiran kuva seinälle ja ota viereen samalla sommitelmalla kuva itsestäsi ja kissoista. :)
Lovviisa sanoi…
Voi kun ihana sana ...silmukoitsija ! Ja tuohon etelliseen postaukseesi sannoo tarhantäti että ihana sinä kun olet lapset kotona hoitanu, vielä ehtivät ja ovat saanu sen parraan alun sieltä kotua :)
Tuire sanoi…
Kiitos Lovviisa! Minustakin silmukoitsija kuullostaa ihanalta. Olen kovin kiitollinen kotiäitivuosistani ja pojistani. :)