Robottisynttärit

Robottisynttärit on juhlittu parisen viikkoa sitten. Sain kangaskurssilla juuri sopivasti valmiiksi robottipaidat, robottiliinat ja tyynypäälliset.
Ensimmäisen kerran poika selkeästi suunnitteli synttäreitään. Vieraslistaa laatiessa, hän lisäsi jokaisen kaverin nimen perään, mutta ei sitä vauvaa, eikä aikuisia. Poika jopa tarttui kynään ja piirsi ensimmäisen pääjalkaisensa aikuisten pääsyn yläkertaan kieltävää kylttiään varten. :)
Nyt oli siis saatava aidot kaverisynttärit kun täytetään 5-vuotta!
Ensimmäisenä pidin konejumpan: Kävin eilen tehtaassa. Yllätyksekseni sain kaikki lapset mukaan keskittyneeseen konejumppaan.
 Toinen riemukas ohjelmanumero: Pujottelimme ilmapalloihin kääreellisiä nameja, jotka pudoteltiin lakanasta juhlaväen poksauteltavaksi.
Lapset leikkivät sulassa sovussa eri huoneissa junaradalla, rakentelusarjoilla ja autoilla.
Päätin tehdä jäätelökakun ja valitsimme sankarin kanssa kaupasta konemaisia nameja, mutta unohdin ostaa jäätelön! Jäätelötoimitus saapui juhlien alkaessa emmekä ehtineet koristella sitä robotiksi. 
Hädän hetkellä keksin tehdä koristelusta ohjelmanumeron juhliin. Ensin pienet vieraat pohtivat sommittelua, mutta kekohan siitä lopulta tuli. 
Ja kaikki olivat tulokseen tyytyväisiä. :)

Leipäkukkaset Heidin Suklaamarenkia blogista, kurkkaa tästä nätimpiä leipiä. Kiitos ideasta Heidi!
Aamupäivän kaverisynttäreille osallistui 8 vierasta eli lapsia oli 10. Enkä voi lakata ihmettelemästä kuinka kilttejä he olivat! He osallistuivat yhtä aikaa leikkeihin ja odottivat pöydässä vuoroaan, kukaan ei edes korottanut ääntään. Osa jopa siivosi leluja pyytämättä. Kahden tunnin mittainen kaverijuhla oli juuri sopiva.
Iltapäivällä tuli sukulaisia ja ystäväperheitä. Meno oli villimpää, mutta hauskaa. Lunta oli vielä jälkellä. Juhlapäivä oli kevään ensimäinen oikein lämmin päivä.
Molempien juhlien lopuksi pienet vieraat saivat etsiä verannalta yllätyksen. Robottipussi sisälsi kindermunan ja hedelmälakurullan.
Viirinauhaa ommeltiin hurjat määrät esikoisen 1-vuotisjuhliin, sillä ajatuksella, että ne ovat hänen synttärien tunnus ja sitä ne ovat olleet.

Iloisia juhlia kaikille kevään ja kesän sankareille!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihana juhlapoyta!
CalGirl
Tuire sanoi…
Kiitos CalGirl! :)
Sannu sanoi…
Oi mitkä pirskeet teillä ja ihkut tarjoilut.Onnittelut 5-vuotiaalle!!Meillä pidetään O:n 5 vee Syndet ens kuussa taas Sammatin möksällä.
Poika höpöttää niistä joka päivä.On pikkasen täpinöissään.
Sä olet ihana äiti kun jaksat nähdä aikaa ja vaivaa.
Saila sanoi…
Ihanalta näyttää! Voi kun nuo lumikuvat tuntuvat jo niin kaukaisilta, vaikka noistakin lumista on vasta pari viikkoa.
Tuire sanoi…
Sannu-Kiitos ihanasta kommentista! Tosi kivaa kun pojat pääsevät tähän ikään, että nauttivat täysillä juhlistaan. Kesäjuhlat möksällä ovat varmasti tunnelmalliset!

Saila-Kiitos! Ajattelin itse ihan samaa. No ei tee pahaa unohtaa lumi ja ajatella vain taimia ja kaikkea vehreyttä! :)
Anonyymi sanoi…
aika namipainotteiset. itse en halua antaa mitään kotiinviemispusseja jossa karkkeja, muutenkin olen vähän sitä vastaan, että pitäisi joku vastalahja antaa, hieman ehkä jenkkitouhua
Nina sanoi…
Kivat synttärit... ihanat tarjoilut.
Tuire sanoi…
Anonyymi-Meidän poika on oikea namihiiri. Hän ei piittaa kekseistä, eikä jäätelöistä. Synttärit ilman nameja ovat hänelle kauhea pettymys. Minäkin vähän vastustan vastalahjojen antamista, täälläpäin se alkaa olla jo käytäntö. Mutta onneksi vastalahjat ovat tämmäisiä aika pieniä.

Nina-Kiitos! Tarjoilua tuntui olevan aika sopivasti. Lippucoctailit maistuivat lapsille hyvin ja muffinssit jäi aikuisille. :)
Lovviisa sanoi…
Ihanata lasten riemua...Mukava tuo kuva jossa muksut lastannu lunta kuormurin lavoille...Tässä sen näkkee että aikuiset tuskailee lumen kanssa että sulas jo. Lapset taas ottaa lumesta ilon irti:)
Tuire sanoi…
Lovviisa-Näin on ja olipa hyvä, että levittivät lumikasan niin sulihan se paljon nopeammin! He olivat niin tärkeinä työntouhussä. :)
AnnaO sanoi…
Ihanat juhlat! Lapset ovat varmasti tykänneet kovasti :)
Ihanan iloisen näköiset juhlat! Iloista loppuviikoa :)
Tuire sanoi…
AnnaO-Kiitos! Oli kiva kuulla, mitä lapset olivat kertoilleet kotona juhlista. Kyllä he olivat tykänneet.

Heidi-Kiitos! Iloista viikonjatkoa teille myös!
Anonyymi sanoi…
" Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa..."

Ihania juhlapöytiä!

- Kristiina -
Tuire sanoi…
Kristiina-Kiitos! Niin oli! Kyllä lapset ovat kilttejä kun vanhemmat eivät ole läsnä. :)
assari sanoi…
Voi miten ihanat juhlat!

Saanko udella, piirtääkö teidän 5-vuotiaanne muita ihmisiä kuin noita "pääjalkaisia"? Meillä lapsi piirsi 5v neuvolassa ihmisen kuvana pääjalkaisen ja neuvolantäti alkoi melkoisen "metelin" aiheesta. Lapsemme kuulemma tarvitsisi piirtämiseen tukiopetusta, koska 5-vuotiaan pitää kuulemma osata piirtää ihminen kokonaan (siis kaula, vartalo, kädet paikoilleen prikulleen oikeaan kohtaan vartaloa jne. Lapseni kuva nimittäin oli samanlainen kuin tuo kieltotaulun kuva).
Marja sanoi…
No onpas teillä ollut kivan kuuloiset juhlat! :) Ja herkullisen näköiset kattaukset :P
Tuire sanoi…
assari-Kiitos! Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, ettei poikani tule läpäisemään neuvolan 5-vuotistarkastusta. :) Eli tämä pääjalkainen on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa hänen piirtämä hahmo. Olen mielettömän iloinen tästä raapustuksesta ja siitä, että oman nimen kirjoitus on edistynyt. Hänen kiinnostuksen kohteet ovat putket, sähköt ja hammasrattaat ja propellit, ei kynä. Voin sitten kertoa, millainen lähete tuli. :) Luulen, että hän alkaa edistyä kun hän menee päiväkotiin ja oma kiinnostus herää, enkä ole kauhean huolissani. Mulle sopii hyvin jos joku muu auttaa häntä piirtämisen alkuun. Äiti taitaa olla liian läheinen. Toivottavasti lapsellesi ei tullut paha mieli, se tuskin auttaisi asiaa.

Marja-Kiitos! Harmi, että herkut on jo syöty. :)
Anonyymi sanoi…
Lasten piirtämisestä... Poikani meni päiväkotiin hieman yli 3-vuotiaana. Piirtäminen ei kiinnostanut silloin yhtään. Ryhmän lastentarhanope oli hirveän vanhoillinen ja kaavoihin kangistunut. Piirtäminen oli hänelle yksi tärkeä kriteeri, jolla lapsia arvioitiin. Hän saattoi suoraan sanoa, ettei lapsi OSAA piirtää. Minä en sanomisista huolestunut, mutta ärsyynnyin. Jotkut muut äidit kokivat samoin. Ammattini puolesta tiesin, ettei ollut syytä huoleen, mutta uskon, että jotkut vanhemmat turhaankin huolestuivat ko. kommenteista :(

Lapsetkin ovat persoonia, joilla on omat vahvuudet / heikkoudet ja kiinnostuksen kohteet. Poikani oli jo 3-vuotiaana matemaattisesti kehittynyt ja erittäin liikunnallinen ja musikaalinen. Niillä aloilla hän loistaa nykyäänkin, 12-vuotiaana :) Piirtäminen ei kiinnosta pätkääkään. Hän piirtää koulussa, ei muuten. Mutta ei haittaa yhtään.

- Kristiina -
Senni sanoi…
Ihanat juhlat! Ja herkullisia herkkuja, nam! :)
Lastenjuhlat on niin ihania järjestää, kun saa käyttää mielikuvitusta eikä olla niin tarkkoja kaikesta.

Ihanaa toukokuuta teijän koko poppoolle!
assari sanoi…
Meillä päiväkodin aloittaminen toi lisää taitoa, mutta edelleen autojen piirtäminen sujuu paremmin ;)

Minä en pitänyt siitä, että neuvolantäti lapsen aikana ruoti piirustustaitoja ja sanoi piirrosta surkeaksi. Se kyllä pahoitti 5-vuotiaan mielen. Tosin illalla isi sanoi, ettei hänkään piirrä parempia ihmisiä ja poika oli tyytyväinen.

En tiedä mitä terveydenhoitaja oli paperiin kirjoittanut, nyt meillä oli korvakontrolli ja siellä lääkäri teki 5v lääkärintarkastuksen. Samalla hän totesi, ettei kotihoidossa olleet lapset yleensä piirrä kovinkaan mestarillisesti ja että poikamme on tuiki tavallinen 5v poika. Hän siis otti tämän puheeksi en minä.

Pojat on poikia. Nytkin toinen lapsi keikkuu traktorin kyydissä ja toinen kinuaa lupaa päästä surffaamaan...
tiinaf sanoi…
Hei Tuire!

Teillä on ollut aivan ihanat juhlat! Piti tulla ihan uudestaan katsomaan kuvat läpi. Aiemmin kiireessä en edtinyt kommentoimaan. Kotimatkalla töitä pyörän selässä mietin kuviasi ja juhlianne. Ihanat!

Teillä on niin kaunista. Nauttikaa uudesta kodista!

Ja muuten, onnea vielä synttärisankarille jälkikäteen!

Terveiset Itä-Suomesta!

tiinaf
Tuire sanoi…
Kristiina-Kiitos kannustuksesta! Oli kiva kuulla poikasi tarina. Eihän kaikkien tarvitse olla hyviä kaikessa, jokaisella on omat vahvuutensa.

Senni-Kiitos! Lastenjuhlat ovat tosi ihania ja minäkin tykkään niitä järjestää. :) Lastenjuhlissa ei toisaalta ole tarkkaa, mutta toisaalta pienten keskittyminen herpaantuu helposti ja siksi hyvä suunnittelu kannattaa.

assari-No olipas lannistava kommentti neuvolan tädiltä, onneksi isä pelasti tilanteen. Kiva kuulla, että päiväkodin aloitus edisti piirrustustaitoja. Meillä ei piirretä autojakaan. Alan kohta jännittää meidän neuvolareissua. :) Onpas teillä siellä hauskaa elämää traktoreineen kaikkineen. :)

tiinaf-Hei pitkästä aikaa! Kiitos kehuista ja kodista nautitaan joka päivä! :) Iloisia päiviä teidän poppoolle!
Heidi sanoi…
Näyttää ja kuulostaa siltä, että teidän lapsella on ollut mukavat juhlat. Onnittelut! Meidän poika täyttää pian 6-vuotta, joten synttärijuhlia tiedossa meilläkin. Yritän olla stressaamatta liikaa... taidan toteuttaa jäätelökakkuidean. Se kuulosti hauskalta ja lapset varmasti nauttivat, kun pääsevät osallistumaan koristeluun.

P.S Viirit näyttävät tosi kivoilta ja värit tehokkailta, kun teidän sisustus on muuten niin rauhallinen ja harmoninen:)
Tuire sanoi…
Heidi-Kiitos! Lapset tuntuivat olevan oikein ylpeitä kakunkoristelustaan. :) Toteuta vaan jäätelökakkuidea, kaikki tykkäävät karkista ja jäätelöstä. Kiitos vielä viirikehuista, on hauskaa kun kodin ilme muuttuu juhlia varten. Viettäkää oikein hauskat ja stressittömät 6-vee juhlat!
Terhi sanoi…
Aivan ihanan näköiset juhlat, kovasti olet taas nähnyt vaivaa kaikkeen. Olet niin kovin puuhakas, ihan ihailtavaa!! Meillä reilut 4v. poika piirtelee pääjalkaisia, vain ja ainoastaan niitä. Veljensä piirsi tuossa vaiheessa jo vaikka mitä, johtunee siitä, että on aina ollut kiinnostunut piirtämisestä ja toinen taas ei ollenkaan. Lapset on yksilöitä ja tosiaankaan jokaisen ei tartte osata samaan aikaan kaikkea. Neuvolantäti on neuvolantäti - mulla on ollut jo pitkään asenne, että jutut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos..
Vau, oletpa nähnyt vaivaa! Mutta hienolta kyllä näyttävät niin tarjoilut kuin koristelutkin. Taas on kaikkea uutta ja erilaista meidän muiden ihmeteltäväksi! :)

Sari
Tuire sanoi…
Terhi-Voi kiitos! Lastenjuhlat ovat niin ihania. Kiva kuulla, että teidänkin lapset ovat erilaisia piirtäjiä. Yksilöitähän me ihmiset ollaan, vahvuuksinemme ja heikkouksinemme.

Sari-Kiitos! Kiva jos tuntui, että on uutta ja erilaista. Me veivasimme näitä viirejä jo viidettä kertaa, mutta ekaa kertaa uuteen kotiin. Hauskaa kun lapsia voi jo leikittää hetkisen. :)
Vau! Olet ensimmäinen suomalainen bloggaaja olen tavannut! Olen pahoillani New Dawn ei tee hyvää sinulle. Valitettavasti minulle, olen menettää yli puoli tehtaan talvella. Minun täytyy käyttää rumaa säkkikangas ensi talvena. Louise Odier on kaunis ruusu, olen vain nähnyt sen kuvia - olet onnekas!

Kiitos ystävällisistä kommentteja blogiin.

Bisous,

Sandy Foster
Oma Shabby Streamside Studio
http://www.myshabbystreamsidestudio.blogspot.com
Tuire sanoi…
Sandy-Vau! Enpä arvannut, että osaat suomea! Miten hauskaa :) Harmi kun ruususi kärsivät talvesta. Suojasin omia ruusuja ensimmäisinä vuosina turpeella ja havuilla. Täällä myydään aika paljonkin Luis Odier-ruusua. Toivotaan, että sinäkin löydät sellaisen upeaan ruusutarhaasi. Kiitos kommentista ja hyvää ruusukesän alkua!
Lisa sanoi…
Teillä on kyllä aivan ihastuttava koti, ei voi muuta sanoa. Oikea unelmien omakotitalo! Kiitos, kun jaat kuvia meidän lukijoiden iloksi. :) Hyvältä näyttävät myös kaikki herkut ja lapset olivat varmasti tyytyväisiä. Mukavaa päivää! :)

-Lisa, Pastel Coloured
Tuire sanoi…
Lisa-Kiitos kiitos! Talo on toteutunut unelma ja bloggaaminen on kivaa. :)
Hauskaa päivää sinulle myös!
Johanna sanoi…
Ihanat robottisynttärit! Kauniita kuvia ja tunnelmia!

Kaunis blogi sinulla muutenkin :). Olen seurannut nyt jokusen viikon ja tykkään tunnelmasta.
Tuire sanoi…
Johanna-Kiitos! Hauska kuulla. :) Tervetuloa lukijaksi!
kati sanoi…
Voi miten hienot kekkerit! Kovasti olet nähnyt vaivaa ja laittanut kaikkea nättiä. Minunkin pitäisi alkaa miettimään seuraavaksi jo 7 vee synttäreitä ;)
Tuire sanoi…
kati-Kiitos! Minusta lastenjuhlia on niin hauska suunnitella. Tosin tänä vuonna en oikein ehtinyt, mutta se ei haitannut kun olen aiempina vuosina suunnitellut varastoon. :)
Kivoja suunnitteluhetkiä ja iloisia 7-vuotisjuhlia!