Esikasvatusta

Ensimmäiset kylvöt on tehty tänään. Pihassa on paljon uutta kukkapenkkiä, joten siemenet on otettava avuksi. Kokeilin Nelson Gardenin rootreinersiä. Siinäpä ei ollutkaan mitään vedenpitävää alustaa mukana. Se oli harmi. Vuorasin puutarhalaatikon foliolla, toivottavasti vesi pysyy kurissa.
Miinanköynnöstä, keisarin elämänlankaa ja isosamettikukkien kylvöaika on nyt. Kelloköynnöstä pitää vielä ostaa. Pistin pikkasen unikoitakin, vaikka ei ollut niiden aika.
Käyköhän tänäkin vuonna niin, että taimet ehtivät kasvaa korkeiksi hujakkeiksi pakkasöiden aina vain jatkuessa. Sitten kantelen niitä ulkoilmaan harjoittelemaan ja joku kerta ne mokomat ehtii kuitenkin palaa auringossa. Loppukesän sitten odotan taimien vahvistumista. Toivotaan parasta ja istutan uuden satsin myöhemmin. :)

Mieli ei ole maassa, 
vaan mullassa.
                         Mari Mörö
Pelargonihylly löysi paikan vieras/työhuoneesta!
Sinnekin voi laittaa kylvöksiä kasvamaan.
 
Ilahduin autotallissa. Runkoruusu Fairy näyttää selviytyneen talvesta! Huomaa laiskan puutarhurin kastelutyyli. :)

Vinkki:Ilmaisia puutarhakursseja Espoossa. Kävin pihakivien valintaa käsittelevällä luennolla ja tykkäsin. Katso lisää ideapihat.fi

Kommentit

Saila sanoi…
Sulaahan se lumi noinkin ;-) Ihanan sinivalkoista, raikasta! Hyvää puutarhavuotta, ekaa uudessa kodissa, eikös?
Maija sanoi…
Minulla on noita samoja unikon siemeniä, ihastuin hillittömästi siihen :) Ihana tuo pelargonia hylly, tahtoisin kanssa tuollaisen hyllyn ikkunan eteen,mutta meidän ikkunat on jotenkin liian leveitä hyllylle... :|
Tuire sanoi…
Saila-Kiitos! Joo ensimmäinen puutarhavuosi. Loppukesästä ehdin laittaa nurmikon ja muutaman puun ja kasvin. Odotan krokuksia kovasti!

Maija-Tosi ihania unikoita! Toivottavasti onnistutaan. :)

Olisikohan järkevää ottaa ruusu huoneen lämpöön ja valoon?
Syysunelma sanoi…
Minunkin pitäisi ryhtyä samaan puuhaan:) Mikä siinä onkin, että aina kaupassa käydessä ne siemenet unohtuu kuitenkin sinne kaupan hyllylle! Pitäisi nyt oikeasti tsempata tässä asiassa, ennen kuin on myöhäistä:)
Terhi sanoi…
Voi miten ihanan puuhakas ja aikaansaava olet ollut siellä istutuksinesi! Mä tässä keväällä aina innostun kaikista istutusjutuista ja sit kesänkorvalla laitan jos jonkinlaista kukkaa ulos, mutta lopulta kyllästyn touhuun ja unohdan hoitaa niitä, huoh. Pihahommat ei oo ollenkaan mun juttu, mutta ihailen kauniita pihoja ja niiden tarmokkaita puutarhureita :) Kiitos muuten, paketti tuli eilen perille yllätyksineen <3
Teija sanoi…
Mä oon hei vähän samanlainen puutarhuri, kuin Terhi tuossa yllä! Ensin innostun, ja sit loppukesästä oon jo ihan kypsä.. ja lääniä riittää, sen kuin kaiken vapaa-ajan viettäis pihalla vaan. No, ehkä joskus aikuistun ja aln innostua puutarhan hoidosta?? :D

Ihana tuo englantilainen pelakuu!
Tuire sanoi…
Syysunelma-Toisaalta on ihan hyvä laittaa vähän myöhempään, ettei taimet kasva liian suuriksi ja sitten on pulassa niiden kanssa. :)

Terhi-Kiitos! Ehkä lasten kasvaessa ja jää aikaa puutarhalle. Hyvä, että paketti löysi perille! Sait ehkä itse syödä neljännen yllärin. :)

Teija-No kyllä sinä vaan aika puutarhuri olet kun tunnistit pelakuunkin! Istuta ihania pensasruusuja kun sinulla on tilaa. Varmaankin sinulla on jo niitä?
Näitä multa hetkiä olen minäkin odotellut, vielä olen vaiheessa mutta kivan innostusruiskeen sain täältä mukaani :)
Tuire sanoi…
Marie-Hauska kuulla. Minä en enää malttanut odottaa. :)
sariw sanoi…
Ihania kylvöksiä : ) Minullakin on tuota samaa vaaleaa unikkoa... jännityksellä odotan, miltä se näyttää kukkapenkissä, muiden kukkien seassa.
Tuire sanoi…
sariw-Niin saapa nähdä miltä vaalea rimpsureunainen ihanuus näyttää kukkapenkissä! Ja maljakossa! Odotan kovasti, että saan leikata pihalta kukkasen maljakkoon. :)
TiaNina sanoi…
Joka vuosi päätän, että enää en ala kasvattaa mitään, joka vuosi päätän myös että en ainuttakaan ruukkukukkaa pihalle tai rapuille hommaa, kukkapenkkien ja istutusten hoitamisen lisätyöksi, joka vuosi päätän myös että oli sitten viimeiset kanervat, joita laitan laatikkoon - ja yhtämonta kertaa lupaus on pettänyt. Huoh* näiden kuvien myötä on varmaankin pakko mennä ostamaan jälleen siemeniä, tosin meillä alkaa olla jo piha istutuksa täynnä ja rikkaruohorumba uuvuttaa ajatuksissakin jo. Yksi kysymys - onletko tai onko kukaan nähnyt, missä myydään ikkunalautoja, jonka alapuolella on verhotanko valmiina kiinni? Sopii hyvin siis salusiinikäyttöön tai ylöskin ihan hyvin. Ideoita?
Sirkka sanoi…
Kiitos Tuire poiketessasi blogiini, jotenka siten löysin tieni tänne kauniiseen blogiisi ja tässähän tämä päivä varmaan vierähtääkin:) paljon on täällä katseltavaa niin kaunista sellaista mistä pidän!

Onnea istutuksillesi joiden kasvua on ilo seurata!

Aurinkoa päivääsi!
A-L sanoi…
Kylvöpuuhat ovat ilo, kun sen tekee noin kauniisti:) Itse yritän hillitä omia kylvöjäni tilan puutteen vuoksi. Hieman perennan siemeniä olen kylvänyt.

Kyselit blogissani tv- kaapista. Mieheni teki ja minä maalasin, yhteispelillä siis;))
Tuire sanoi…
TiaNina-Lisää kasveja niin on vähemmän rikkaruohoja. :) Mä olen pohtinut itse ihan samaa, hyllyistä ja salusiineista. Tulisi varmasti oikein hyvä jos poraisi kannakkeeseen verhotangolle reiän. Pitäisi kokeilla.

Sirkka-Kiitos! Hauskaa kun löysit tänne. Toivotaan onnea kaikille kukille. Saapa nähdä kuinka tänä vuonna käy. :)

A-L-No ilmankos kaappi oli niin kaunis! Olette taitava tiimi. :) Kylvökset vievät helposti paljon tilaa. Siitä tämä rootrainers oli kätevä, että se on aika pienellä alalla.
Marsu sanoi…
Minä en voi hankkia oiekin enää mitään kukkasia kotiin ja harmittaa!

Kissayhdistykseltä luoksemme muutama viikko sitten muuttanut löytökissa tuhoaa alta aikayksikön kaikki kukkaset.. Kun olisit vain nähnyt miltä ihanat tulppaanini näyttävit kissan käsittelyn jälkeen.. sniif :)