Verhopulma

Haluan suuriin ikkunoihin sellaiset höpsäykset verhoiksi. Kepeää kattuunia kenties.
Hankin jo tämmöiset tapit Anja Pesolan mallistosta, joiden päälle verhohömpsäykset heitetään.
Huomaatte varmaan, että ovi on matalampi kuin ikkuna. Ensin ajattelin, että koitan hämätä silmää ja laittaa verhot samalle korkeudelle. 
Sitten tuli ajatus korostaa tuota eroa. Jospa laittaisinkin oven päälle hyllyn, jonne jotain kaunista. Siis peittääkö vai korostaako?
Kuva Anna Örnbergin kirjasta Sisusta valkoista maalaistunnelmaa.


P.S Olohuone kaipaisi jotain piristysväriä, mutta en tahdo keksiä minkä värikaverin kelpuuttaisi. Maria-Theresia-kruunukin on väärällä paikalle ja siirtynee joskus suurten ikkunoiden väliin, mutta yksi pulma kerrallaan. :)

Kommentit

Pieni Lintu sanoi…
Laita hylly, kuulostaa jännälle! :)
Johanna sanoi…
Se mitä ei voi peittää niin sitä korostetaan. Joten olen ehdottomasti hyllyn kannalla :) Teille sopisi sellainen vanha roosa, vaikka esim koristetyynyissä :) ( nää on vaan minun mielipiteiä :)
Saila sanoi…
Todella, peittääkö vai korostaako, kas siinäpä pulma ;-) Joka tapauksessa ovien ja ikkunoiden päällä olevat hyllyt on ihania. Kannattaisin ehkä tuota erilaisuuden korostamista, siinä olisi ehkä enemmän tunnelmaa, minä pidän vanhoista taloista joissa kaikki on vinksallaan ja ikkunat eri kokoisia tai eri korkeuksilla. Siitä juuri oma luonne syntyy. Toisaalta samalla tasalla olevat verhot toisivat tyylikkyyttä. Niin, kumpaa sitten haluaa, kun kumpikin on kivoja: oma persoona ja tyylikkyys!
Katja sanoi…
Laittaisin myöskin hyllyn. Jos käytät ovea paljon kesällä ovat verhot tiellä.
Tuire sanoi…
Pieni Lintu-Hylly olisi varmastikin jännempi. :)

Johanna-Kiitos avusta! Ja olen miettinytkin roosaa. Ehkäpä lähden siitä ja tekstiilejähän on helppo vaihtaa.

Saila-Kiitos! Vanhan tunnelmasta tykkään niin kovin. Hyllyllä sitä tulisi tosiaan enemmän.
Niina sanoi…
Mä oon myös hyllyn kannalla!:)
Tuire sanoi…
Katja-Kiitos! Meillä on vain yksi ovi, joka aukeaa ulospäin. Eli siinä mielessä verhot käy hyvin.

Niina-Kiitos hyllyäänestä! :)
Terhi sanoi…
Mä en osaa pulmaasi sanoa oikein mtn, luultavasti en laittaisi verhoa ollenkaan oven kohdalle. Mä toistan aina itseäni, mutta teidän koti on niiiin ihana - käyn täällä säännöllisesti haaveilemassa, että ehkä meillekin vielä joskus... ;)
Näytä pian ne höpsäykset! Minun pitäisi keksiä myös jotkut höpsäykset meidän olohuoneemme ikkunoihin, kun nyt näyttää liian paljaalle. Meidän ikkunamme kyllä ovat pienemmät.
Anu sanoi…
Todella kaunis olohuone teillä! Ja ihanat ikkunat!!

Täältä ääni hyllylle! :)
Mut sen lisäksi myös verho! Mikä onkaan sen ihanampaa kuin kesätuulen tahtiin avoimen oven pielessä hulmuava kepeä verho...?! OI KU TULIS JO KESÄ! ☺

-Anu-
-T sanoi…
Hylly tai vaikka pienet taulut voisi olla kivat :)
Ihanan oloinen kirja!
Kaunis tila! Sinulla on kaunis maku, uskon että keksit ratkaisun :)
Kattuuni kuullostaa ihanalta ja tilaan sopivalta :)
Tuire sanoi…
Terhi-Kiitos! Käsittääkseni teilläkin on ihana koti, uusine upeine keittiöineen!

Mia-Voi mun pitää ensin etsiä ne hömpsäykset jostain. :) Hauska nähdä mitä ihanuuksia sinä löydät ikkunoihisi siellä toisella puolen maapalloa!

Anu-Kiitos kovasti! Kesäkuvauksesi kuullostaa houkuttelevalta! Tulispa tosiaan jo edes joku lupaus keväästä, eikä aina vaan lunta.

T-Tosiaan taulutkin voisivat olla aika ihanat oven päällä. Kiitos ideasta! Kirjassa on monta hyvää ideaa, suosittelen. Sain sen lainaan naapurilta. :)

Marie-Kiitos kaunis! Kipitän kohta kaupunkiin kattuunia katsastamaan. :)
FanniAuroora sanoi…
Upeat ikkunat!! Oven päälle kannatan myös hylly-ideaa. Samaa mieltä kun joku muukin oli että kesällä verhot ei välttämättä oo kovin käytännölliset. Mutta kaunis on olkkari teillä =)
TiaNina sanoi…
Mitä ei voi peittää, niin sitä korostetaan, niin se menee kuten joku yllä jo sanoikin:) Itse ostin kuusi metriä tavallista ohutta liilaa (yllätys yllätys?) mitä lie sifonkityyppistä - ei kiiltävää kuitenkaan - vaan ohuta ja hulmuavaa - väliaikakankaaksi - heitin ja kieputin ylätangon päälle - sivut pitkinä molemmissa päissä... siis piti olla väliaikainen, mutta on nyt jäänyt, tykkään valtavasti edelleen, taakse lisäsin myöhemmin antiikin vihreät pellava laskoskaihtimet... Enkä raaski vaihtaa, kun värit on niin just meille. Antiikin roosa sinulle?
Anna Clarissa sanoi…
Noi teidän isot ikkunat on upeet! Hylly oven päälle :)
Mulla kun on tuo sama tapetti niin tykkään että vaaleansininen (ja v.punainenkin) sopii sen kanssa hyvin :)
Anonyymi sanoi…
Hyllyn & korostuksen kannalla minäkin :-) Sinulla on kaunis olohuone ja siinä ihanat ikkunat! Verhot ovat vaikea laji... itse hankin nyt vaaleat, tekstilliset verhot olkkariin ja olen kyllä tykännyt. Pitkään mietin, mitkä olisivat kivat ja sitten kun näin nuo, mitkä hankin, tiesin heti, että ne ne ovat! Joskus vastaukset tulevat vain eteen. Ehkäpä juuri niin kuin sinullekin tuo hylly oven päällä.
Anonyymi sanoi…
laittaisin kevyet verhot ja samaan korkeuteen kaikki tai sit en laittaisi oveen mitään vai jääkö liian orvoksi? ;) Varmasti kaunista tulee ja paremmin sen kokonaistaa siellä paikanpäällä :) Ihana koti :)
Villa Kajava sanoi…
Nuo isot ikkunat ovat niin upeat, keksit niihin varmasti sopivat verhot :)! Mä myös kannatan hyllyä, ja jättäisin oven ilman verhoa (siis ihan mielipiteeni esittäen). Teille sopisi pastelliset (esim. v.pun., v.sin., v.vihreä)sävyt hyvin pieninä annoksina ;). Silkkiä, pellavaa..

On teillä niin ihana koti!

t.Minna

ps. Tulehan poikkeamaan pitkästä aikaa..
Tuire sanoi…
FanniAuroora-Kiitos hyllyäänestä!

TiaNina-Oi teidän verhot kuullostaa aika herkuilta! Hyllyssä olisi varmastikin enempi ideaa. Ehkä ripaus roosaa tännekin. : )

Anna Clarissa-Kyllä meillä on ihanat tapetit! :) Vaaleansinistä tuntuu olevan kaupoissa paljon vähemmän kuin vaaleanpunaista.

Kauniit kuvat-Teidän verhot kuullostavat kauniilta. Monesti tosiaan tietää heti jonkun sopivan siihen törmätessään.

Anonyymi-Kiitos verhoäänestä! Saattaisi ehkä näyttää orvolta tai kesken jääneltä jos ei laittaisi oveen mitään?

Minna-Kiitos! Pastellit ovat ihania ja tosiaan erilaisia materiaaleja sekoittaen! Tulen blogipiipahdukselle. :)
jade sanoi…
Hei,
Niin kaunis koti teillä..
Mikä on tuo väri kodinhoito/pukeutumishuoneen seinässä?
Näyttää ainakin kuvissa aivan ihanalta!
Anonyymi sanoi…
Hyllyn kannalla minäkin, siis korosta ja jotain ihanaa ja kaunista hyllyn päälle..luo personalisuutta sisustukseen, sellaiset vanhat roosat verhot voisi olla kivat no tulee mieleen et yläreunaan voisi ommella verhonmittaisen kaistaleen, joka voisi olla myös valkoisesta kankaasta, siis samaa materiaalia kun verhon kangas on..olen nähnyt että näissä kaistaleissa on myös tekstejä..ähhhhh saakohan kukaan selvää mitä tarkoitan mutta yrittänyttä ei laiteta..

Meillä joutuu pakosta olemaan verho oven päällä ja ei kiva kun aina sitä siirrellään kun takapihalle menee ja tiedäthän jos mies vetää sen verhon takaisin niin ei ne rypyttele sitä asentoosa kauniisti vaan se on ns vedetty siihen..

Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle :D
Anonyymi sanoi…
Pitää vinkata, että Elloksen kuvasto tupsahti luukusta ja pellavalenkkiverhoissa oli kyllä aika ihania keväisiä sävyjä. Vaalea turkoosi, sireennilila, vaaleankeltainen jne.

Mielestäni joku keväinen, mutta kylmällä taitettu väri sopisi oikein hyvin (esim.tuo sireeninlila), mutta vanhan roosan kanssa täytyy olla hieman varovainen, ettei tule liian sukkahousuvärimaailma ;);)

Upea tuo tapetti!

-kaisa
Liini sanoi…
Hei,
saanko linkittää blogisi omaan blogiluettelooni? Olen vähän aikaa sitten perustanut oman blogin. En ole vielä niin perillä tästä blogimaailmasta etten ole varma "saako ilman lupaa" linkittää. Joten ajattelin kysäistä, etten pahoita blogin pitäjän mieltä.

Olen kovin tykästynyt blogiisi, ihana koti teillä:)
Tuire sanoi…
jade-Kiitos! Kodinhoitohuoneen seinä on oikeasti hyvin liila, kauhtuneen liila Tikkurilan X426. Se on kyllä kaunis ja harkitsin sitä makuuhuoneeseen, mutta siitä tuli kermanvalkea. Hyviä maalaushetkiä!

Anja-Kiitos! Sain tekstistäsi mieleeni kuvan kauniista verhoista. Sellaiset voisivat olla ihanat, mutta olohuoneen verhoista taitaa tulla koko valkeat hömpsäykset. Meillä on vain yksi ulospäin aukeava ovi, joten verhoja ei tarvitsisi siirrellä. Hylly olisi tosiaan ehkä persoonallisempi. :)

kaisa-Kiitos! Olen selaillut Elloksen kivaa kuvastoa ja tuumaillut noita verhojakin. Ompelen hömpsäykset kuitenkin itse. Sireeninliila on ihana väri, toisaalta meidän aulan seinät ovat jo liilemmat kuin oli tarkoitus. :) Ehkä liilat tyynyt voisivat olla nätit, liilaa ja luumua talvisin, hmm... :)

Liini-Kiitos! Saat toki linkittää blogini. Pohdin ihan samaa vuosi sitten. Ei kai se ole niin vakavaa, toisaalta on kiva tietää missä blogista tykätään. :) Onnea uudelle blogille!

Hyvää viikonloppua kaikille! Paistakoon aurinko kirkkaana!
Satu sanoi…
Jostain joskus luin että jos ei voi jotain kohtaa peittää niin kannattaa korostaa :) Tiedä sitten pitäisikö se paikkansa teilläkin? :) "Hömpsäysverhot" sopisivat tilaan varmaan tosi kauniisti! Mukavaa viikonloppua!
jade sanoi…
Kaunis kiitos tiedosta, maali on ostettu ja viikonloppuna sitten maalataan tällä todella kauniilla värillä eteisen yksi seinä.