Potkukelkkaillen

Minusta potkukelkkailu on ihanaa!
Pienenä menin aina kouluun potkukelkalla. Asuimme mäen päällä, enkä käyttänyt tietä vaan rallasin kelkalla jyrkän kinttupolun alas. Se oli huipputapa aloittaa päivä!
Tänä talvena on ollut lunta niin paljon, etteivät kai ole ehtineet hiekoittaa niin paljon. Me olemme nauttineet potkukelkkailusta.
Eilen potkuttelimme talviriehaan. Päiväkodilla oli mm. paloauto, makkaraa, pallonheittoa, laulua ja lumimaalausta. Oli kaunista, mutta hurjan kylmä. Isompi valitti rapisevasta pillimehusta ja pienempi heitti pillin pois. Pilli oli vissiin tukkeutunut jäästä.  Onneksi oli paljon päällä ja päivä oli kiva.
Pienempi pääsi lämpöpussiin, jonka viritin sack´n and seatillä kelkkaan kiinni. Hyvin toimi, näin teen jatkossakin.

Lopettakaa hiekoitus! Lumi ei ole liukasta ja liukkaalla on potkukelkka paras. Säälin rollaattorimummoja ja (itseänikin)lastenvaunuilla, aika mahdotonta on päästä aurojen rajojen yli. Busseihin vaan enemmän tilaa, että kelkat ja vaunut mahtuvat kyytiin!

Kommentit

Anu sanoi…
Kelkkailu on ihan parasta. Meilläkin oli eilen hiekotettu koko upea ulkoilumaasto, eikä nyt pääse kelkalla - höh. Ollaan suhattu sitten pihassa aina kun ei tielle pääse.
Hyvä idea tuo lämpöpussi.
ps. Näin viime yönä unta, että me sattumalta tapasimme kampaajalla :) Oli tosi kiva uni. Pojat oli kaikki mukana ja teidän pojilla oli ne ihanat ritarivarusteet :)
Päivi sanoi…
Voih, ihana potkukelkka! Mä olen myös tänä talvena peräänkuuluttanu monta kertaa, että tarttis hankkia... Mutta edelleen jossain kaupassa se meitä odottelee. ;)

Ihanat talvikuvat! Kivaa sunnuntaita!

-Päivi-
Marina sanoi…
Voi kuinka kaunista sinulla siellä on <3 Rullailin blogiasi vanhoihin postauksiisi ihastuksesta huokaillen :)

Pirteätä pakkaspäivää!
Tuire sanoi…
Anu-Toivotaan, että jättävät hiekoittamatta ja pääsette potkuttelemaan. Aika hauska uni! Mitähän siitä seuraisi jos meidän pojat olisivat ritareina kampaajalla? :) Olisipa kiva nähdä oikeassa elämässä.

Päivi-Kiitos! Potkukelkka on se lapsuuteni rakas kelkka. Kannatan ehdottomasti potkukelkan hankintaa. :)

Hyvää pakkassunnuntaita kaikille!
Tuire sanoi…
Marina-Kiitos kaunis! Nyt on niin kylmä, että ihaillaan pakkasia sisältä päin. Iloista päivää!
nanna sanoi…
Mulle tuli hirveä potkukelkkahimo! Äiti on tosin puhunut sen hommaamisesta meille jo pitkään, mutta sen suhteen mitään ei ole tapahtunut.
Mistä potkukelkkoja voi ostaa?

Heh, saisin muuten taatusti uudet hampaat, kun lähtisin suoraan meidän pihasta potkukelkalla tielle :D
Tuire sanoi…
nanna-Heti urheilukauppaan, kaipa niitä siellä on? Tai sit pitää tehdä reissu jonnekin agrimarkettiin. Agrimarket kuullostaa muutenkin ihan huipulta, sinne pitäisi päästä. :)

Tätä stooria ei usko kukaan, mut mun äiti on lentänyt mun yli. Tuli vähän liikaa vauhtia potkukelkkaan ja mentiin penkkaan. Mä pysyin penkillä, mut äitini lensi ylitseni ohjaajan paikalta. Pelästyin hirveästi, mut ei käynyt kuinkaan. Hän laskeutui ihan pehmeästi jäälle liukuen mahallaan tietä pitkin. Että sellainen kauppareissu 80-luvulla.

Väistelet vain puita nanna, niin tällä lumimäärällä pysyy hampaat suussa. :)
Anonyymi sanoi…
Minäkin potkukelkkailin ja muistan olleeni ikionnellinen, kun sain joululahjaksi oman "potkurin". Kerran hurjastelimme kaverin kanssa: Hän istui potkurin aisalla ja minä seisoin jalaksilla. Laskimme isohkoa alamäkeä, ja ykskaks oli hiekkaa ja vauhti stoppasi. Kaveri lensi kaaressa aisalta lumihankeen. Pelästyin, että nyt katkesi niska, mutta onneksi kaveri nousi lumesta ylös nauraen ( pelästynyttä naurua kenties ). Sen jälkeen potkuttelimme oikeaoppisesti.

Onpa teillä potkurin kyydissä punaposkinen poika! Oikeat omenaposket!

Mukavia ja luistavia potkutteluja toivotellen Kristiina
Potkuttelu on kivaa! Mekin kuljettiin lapsena kelkalla sinne tänne. Meilläpäin harvemmin hiekoitetan, joten keli kelkkailuun on mahtava.

Ihanaa sunnuntaita!
TiaNina sanoi…
Ja mun potkukelkkaan -70 luvun alussa isä kaiversi nimeni TIANINA, - kelkka varastettiin pimeällä talon pihasta, mutta löytyipä sitten kyliltä kun taisi se kaiverrus olla liian hankala peitettväksi.. Itse ostin kummitytölle jokunen vuosi sitten kelkan joululahjaksi ja saman tien poltn puukaivertimella hänen kauniin nimensä kelkkaan. Silloin kelkkoja myi myös Motonet :)
Senni sanoi…
Ja miten reisilihakset ja peppulihakset tykkää kun potkurilla potkii menemään!!!!
Harmi kun on nyt niin kovat pakkaset ettei paljon houkuttele pitempiä lenkkejä tekemään jäälle :/ Auringonpaiste olisi niin ihana nyt!
Helena sanoi…
Se tässä maalla asuessa on etuna, että kelkat ja pulkat luistaa, kun ei hiekoiteta. Meillä kelkat olleet myös kovassa käytössä, tarttis hankkia vielä aikuisten kokoa oleva, ettei selkä iske tulta potkutellessa.
Hanna sanoi…
Kiva idea tuo lämpöpussi kiinnitää kelkkaan, meillä sellainen lasten kelkka ja se on niin matala että selkä tulee kipeäksi, pitäisikin hankkia tuollainen aikuisten versio.
Satu sanoi…
Potkukelkkailu on kivaa! Meidän yksivuotiaskin istuu tiukasti kelkan penkillä ja huutaa "huuuiiiiiii" kun lasketaan mäkeä alas. Varsinaista vauhdin hurmaa siis. Mukavaa sunnuntaita!
Viime kerrasta onkin aikaa :) Lapsena olin useasti tätini kyydissä.

Samaa olen talven ihmetellyt, miten ikinä vanhukset pääsevät liikkumaan. Alkutalvesta olin pelastamassa vanhusta joka liukastui takaraivolleen, ehdin viime hetkellä laittaa kenkäni hänen päänsä alle ennen kuin olisi osunut maahan :/
Vallien ylittäminen on haastellista jo ilman renkailla varustettua apuvälinettä ...

Hyviä kelkkailureissuja teille :)
No nyt iski potkurikuume! Tenavanahan tuo oli kulkupeli numero yksi, mutta nyt ikään kuin unohtunut. Kaipa pian jo alessakin...

Meillä on ulkona koristeena sellanen 60v vanha, mutta se on niin ruosteinen ettei luista yhtään.

Mukavaa ystävän päivää!
Villa Kajava sanoi…
Potkukelkat rules :)! Musta olin niin ihanaa edellisessä kodissa asuessamme, kun asukaspuistossa oli lasten potkukelkkoja. Ne oli ihan huippuja! Lapsena isän kotiseudulla pohjanmaalla tuli kelkkailtua pitkiäkin matkoja, kun se oli niin kivaa!

Olisi ihan huippua löytää potkukelkka...

t.Minna :)
Tuire sanoi…
Kristiina- Ihania potkurimuistoja! Pakkanen puraisi pikkaisen poskia. Kuvassa ollaan paluumatkalla. Luistavia kelejä sinulle myös!

Emilia-Voi miten hauskaa, että teilläpäin pääsee kunnolla potkuttelmaan. :)

TiaNina-Voi kuinka ihana lahjaidea on nimikoitu oma potkukelkka! Pysyy varmasti paremmin tallessa tosiaan. :)

Senni-Potkuttelu on oivallista liikuntaa. Toivotaan lauhempia säitä. Luulen, että kelkkakin liukuu paremmin lauhalla kuin paukkupakkasella?

Helena-Tosi kiva, ettei hiekoiteta. Meilläpäin on vaikea liikkua lasten kanssa. Jos aurataa aurataan hirveitä valleja siten, ettei pääse autojen alta pois lasten kanssa. Pulkka olisi monesti paras, mutta yks kaks voikin olla paksu hiekoitus, puuh!

Hanna-Meidän kelkka on keskikokoa, mutta on meillä suurempikin. Lämpöpussi on tosi hyvä.

Satu-Vauhti on ihanaa potkukelkalla. :)

Marie-Onneksi ehdit pehmentää vanhuksen kaatumista. Talvi haastaa meitä monella tapaa, vaikka tuo paljon iloakin.

Bea-Hauskaa! Eiköhän ne ruosteet äkkiä irtoa, koitapa potkuttella vanhaa kelkkaa. Se on varmasti kaunis.

Iloa alkavaan viikkoon!
Tuire sanoi…
Minna-Kuinka kiva, että potkukelkkoja oli asukaspuistossa. Itse en ole niihin puistoissa törmännyt. Onnea potkukelkan metsästykseen!
Anu sanoi…
Potkukelkka on IHANA! Me ollaan päästy kokeilemaan vaan Sipoossa siskon luona, mutta siellä onkin hiekkatiellä hyvä potkutella.
Tänään oli muuten Kuninkaankartanon tiellä naurukaukana rattailijoilla. Lumiaura oli putsannut autotien ja jalkakäytävä oli täynnä jäisiä lumimurkoita, ehkä noin 10*15cm kappaleita.