Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

maanantai 31. toukokuuta 2010

Shabby ChicOstin Oma piha messuilta Rachel Ashwelin Shabby Chic interiors-kirjan Hobby Booksin osastolta. Kuvan seinä on valkopestyä betonia. Betoni on jännä materiaali, joka on alkanut kiehoa minua.

Joku pyysi silloin postailemaan kirjasta. Ainoa toive, jonka olen lukijoilta saanut. Nyt vasta olen kirjaan perehtynyt ja laitan nämä minua eniten sykähdyttäneet kuvat. Sorry kun kesti. Jos muillakin on mielessä jotain aihetta minulle niin olisi mukava kuulla. Vaikka pääni vilisee omistakin ideoista. :)


Olen tosi tosi pitkään unelmoinut tiskialtaasta keittiönikkunan edessä ja iloitsen siitä, että se unelma toteutuu uudessa talossa. 


Meillä kukkii näin kauniisti marjaomenapensas. Syksyllä siihen tulee punaiset marjat. Joskus marjoja saa ihailla koko talven, joskus taas linnut syövät ne.

Raksa on joka päivä eri näköinen. Kellarin väliseinät on jo muurattu.

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Lasten kanssa laivalla


Pojat tykkää matkustaa laivalla.
Buffetissa alkaa jumppa, kunhan ensin kailotettu oikeista majakoista ja näytetty miten potkuri pyörii.

Ihan ensiksi on jännä kulkea putkessa ja katsoa autojen ajoa laivan sisään. Ruokailun jälkeen pääsee pallomereen ja saa karkkia, vaikka ei ole karkkipäivä. 

Karkkibingo on ihan parasta leikkihuoneessa. 

Hytti on aivan mahtava paikka myös.
Menossa mukana kaksi äitiä ja neljä lasta. Kaksi alle 2veetä, 3vee ja 4vee. Laivana Viking Mariella ja ajankohtana alkuviikko.

Tukholmassa kävimme paljon kehutussa Junibackenissa

Kävelimme Vikinglinen terminaalista Slussenille (laivamme kuvassa kyltin oikealla puolella) ja otimme lautan Djurgårdeniin. Lautta maksoi noin 4€ aikuisilta, lapsemme olivat ilmaisia. Lauttoja kulki vartin välein. Lautalta päästyä kävelimme kymmenisen minuuttia vasemmalle Vasalaivamuseon ohi Junibackeniin.

Junibacken on kaunis satujen maailma, jossa saa leikkiä satujen kulisseissa. Sieltä löytyy mm. Muumitalo, Mikko Mallikkaan talo, Ollin hiihtoretken maisemaa ja Pepin Huvikumpu. 

Satujunalla kiersimme, Eemelin, Marikin, Ronja ryövärintyttären, Kattokassisen ja Veljeni Leijonanmielen maisemissa. Junassa kuullaan kertomus suomeksi. Matka on välillä jännä, mutta lapsemme eivät säikähtäneet, koska olimme varoittaneet heitä tulevista ukkosista.(Ystäväni lapset olivat parahtaneet parkuun).


Pojat söivät Junibackenin ravintolassa lihapulla-ateriat ja minä täytetyn sämpylän yhteensä noin 15€. Junibacken on kokonaan sisätiloissa. Junibackeniin ei saa ottaa rattaita sisälle.

Lähdimme kävelemään Junibackenista keskustaan. Matka ei ole pitkä, mutta lasten kanssa menee aikaa, emmekä ehtineet yhteenkään kauppaan ja vaan seikkailimme metrolla ja bussilla takaisin laivalle. Harmittelimme, ettemme palanneet samalla lautalla kuin olimme tulleet. 

Kotisuomessa minulla oli hankaluuksia saada fillarin ja pyöräkännyn kumeihin ilmaa. Arvostaisin tuollaista palvelua tosi paljon.

Kokemuksiani ja vinkkejä Mariellalta:
Ottaisin buffet pöydän mahdollisimman läheltä ruokia, jotta voi samalla pitää silmällä lapsia. Pienet lapset ovat buffetissa ilmaisia.(Omani karkaili kaiken aikaa)

Toisena päivänä söimme Food Gardenissa ja pöytiin tarjoilu helpotti. Lapsille siellä on hyvä seisova pöytä 2€:lla. Lapsille annettiin puuhapaketti.

Leikkihuoneesta sai lapsille nimi- ja yhteystietotarroja.

Ystäväni oli lukenut, että sänkyihin saa laitoja hyttiemännältä. Todella hieno juttu!

Pyysimme vierekkäiset hytit. Lasten nukahdettua joimme käytävässä siiderit ja söimme suklaata. Pienikin itku kuuluu oven läpi helposti, mutta hytistä toiseen ei kuulu.

Oikein onnistunut matka kaikenkaikkiaan! Menemme Junibackeniin toistekin. :)

torstai 27. toukokuuta 2010

Tapetti-ihmisille

Glims
Viime viikon keskiviikkona kävimme kotiseutumuseossa Espoon Glimsissä. Kylläpä lehdet ovat kasvaneet viikossa.
Siellä oli kaunis tapettinäyttely ja ohjeita vanhojen talojen korjaajiille. 


Kenkäni heijastuvat hauskasti vitriinistä.

Pääohjeena oli, että älä korjaa liikaa. Mua säälittää aina kun vanhat kauniit sydänpuuikkunat vaihdetaan uusiin. Tai kun talo lisäeristetään ulkoa ja ikkunat painuu surullisesti syvennykseen. 

Glimissä sain oppaalta kuulla, että museovirasto on koonnut tapettitietokannan vanhoista tapeteista, joita on ollut eri rakennuksissa. Kannattaa käydä löytöretkeilemässä ja inspiroitumassa!

Glimsiin reissasimme ystävän mainiossa Toyota Versossa, nelivuotiaat takapenkeillä korokkeissa, yksivuotiaat keskipenkeillä turvaistuimissa, heidän vieressä Phil & Teds tuplarattaat ja Emmaljungat kyljellään turvavöissä ja äidit edessä!

Me ollaa retkeilty ja matkusteltu oikein urakalla. Ajoimme viikoloppuna Ouluun ja oli hauska huomata, kuinka tuomet kukkivat koko matkalla pääkaupunkiseudulta Ouluun asti. Maanantaina lähdimme laivalla Tukholmaan pikkuisten kanssa. Siitä lisää piakkoin. 
Kesätukka kesätuulessa.

Sattuma sumaa usein tapahtumat. Nyt me ollaan rauhassa ja leikkipuistoillaan naapureiden kanssa. Jos vaikka saisi kotiin jotain järjestystä.

Ja raksalla kellari on täydessä korkeudessa. Nyt muurataan väliseiniä. Niitä täytyy olla, jotta rakenteet kestää maamassan painon. Kuoppa tullaan peittämään maalla niin, että kellarista alle puolet jää näkyviin, niinkuin täälläpäin määrätään. Autotalli tulee kellariin.

torstai 20. toukokuuta 2010

Perheen poikakaan ei saa unohtaa


Ystäväni on löytänyt kirppikseltä aarteen; neulontaohjekirjanen lapsille 1940-luvulta. 

Hurmaavan kauniita neuleohjeita lapsille, siis myös pojille! 

Tyttöjen neuleet eivät ole noista ajoista juurikaan muuttuneet, mutta pojille ei taida näin ihania malleja olla enää tarjolla.

Lisäksi harmittaa, että pojille ei ole tai on vähän tarjolla;

kauniita vaatteita
kauniita ilmapalloja(4v. poikani pelkäsi omaansa)
vaaleansinisiä keksejä tai koristeita tai väriainetta
pieniä leluja (kaikki  taskukokoiset kodit ja eläimet on tytöille)
koreja tai kasseja
joustavia ja kevyitä housuja

Olen kuullut, että tytöille ei tahdo löytää;

rakenteluleikkejä
prinsessa legoja


Toivotaan, että roolimallit ja odotukset ja elintila ja leikit lavenevat. Lapset saavat kasvaa upeiksi aikuisiksi ja käyttää kaikkea luovuuttaan, kaikkia taitojaan, kaikkea älykkyyttään ja kaikkea empatiaansa. 
Ja olla ihan vaan tavallisia.

Ja raksalla kellarin muurit kohoaa.

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Romantiikasta

Kuka keksi, että romantiikka on naistenjuttu?
Milloin se mahtoi tapahtua?
Miksi ihmeessä poikien ja miesten elämästä on karsittu pois kaikki kaunis?
Mallina mykkäelokuvien tähti Rudolf Valentino.


Vanhoissa kuvissä miehillä monenlaisia vaatekappaleita kuten pussihousuja, röyhelöpaitoja, ylioppilaiden rinnuksilla upeita kukkalaitteita ym.
Opin juuri, että pussihousut olivat miestenmuotia ja niitä sanottiin golfhousuiksi.
Espanjasta saa pojille vieläkin kauniita vaatteita. Onneksi Äitini oli Kanarian saarilla kun sain tietää, että poika tulee.


Vaaleanpunainen ja kukatkin sopivat pojille ja miehille tosi hyvin.
Meidän pojat saavat kasvaa vaaleanpunaisessa talossa ruusujen keskellä.

lauantai 15. toukokuuta 2010

Lensinkö etelään?Tiistaina kuljin vielä toppatakissa ja seuraavana päivänä topissa!
Ihan kuin olisin lentänyt etelään.
Pelastin kirjopikarinliljat paahteiselta pihalta.

Me ollaan nautittu kesästä.
Kävimme Linnanmäellä. 


Teimme helteisen retken keväiseen metsään.

Tänään vietimme ihanan rantapäivän.

Poikien lounas lämpenemässä. Pikaista, vaan ei pikanttia.
Kesä, mikä ihana tekosyy!
(Viipyillä ulkona ja jättää kotihommat tekemättä.)

Nyt pyykätään yhtäaikaa kuraisia toppavaatteita ja hiekkaisia rantapyyhkeitä. :)

Raksalla kellarin seinät kohoavat.


tiistai 11. toukokuuta 2010

Astioita lapsille

Minusta on ollut yllättävän vaikeaa löytää hyviä astioita lapsille.
Nämä Arabian muumilautaset ovat mielestäni aivan parhaat. Molemmat pojat ovat saaneet setit kastelahjaksi. Aihe on kaunis ja suomalainen. Lautanen on muotoiltu niin, ettei ruoka karkaa reunan yli pienen käden sitä hamuillessa. Ja niin, että tiskikoneessa vesi kuitenkin valuu pois. Harmi vain, ettei näitä saa ostaa erikseen ja hinta on korkea. Muumiaterimet ovat olleet ihania käytössä.
Pentikin lautasissa minua harmitta se, että kouru on niin syvä, että tiskikoneen pesuvesi jää siihen. Sitten niitä joutuu erikseen huuhtelemaan ja kantamaan huolta myrkkyjäämistä. Toisissa astioissa ei ole kourua ollenkaan ja voi pienen harmia kun ruoka vain karkaa, vaikka kuinka sitä jahtaa. 
Meillä on käytössä myös Hammarplastin muovilautasia, joista pieni käsi saa ruoan lusikkaansa. Ei rikkoudu pudotessa, mutta putoaakin useammin kuin painava posliinilautanen. Hyviä myös tiskikoneessa. Mikroon näitä ei saisi laittaa, mutta pikkuisten ruokia lämmitän vain himpun ja ovat kestäneet sen verran mikroa.
Hammarplastin kahvimukit ovat tosi hyviä pieneen käteen. Näitä on Suomen päiväkodit väärällään. Löysin vihdoin Etolasta. Minusta monet lapsille tarkoitetut mukit olivat jotenkin kömpelöitä.
Ihastuin Mäkkärin viimekesäisiin mukeihin. Minustä nämä olivat sopivan muotoisia ja kivan näköisiäkin. Viime kesänä käytiin Mäkkärissä urakalla, mutta saatiin kasaan vain neljä.
Välipalalautasina toimii Barbapapa ja Maisa lautaset. Tykkään näistä, vaikka värikkäitä ovatkin. Hillitty värimaailma muiden toiveiden lisäksi, on osoittautunut mahdottomaksi vaatimukseksi.
En millään haluaisi astiakaappini montaa eri muotoa ja kokoa, joita ei saa mitenkään pinottua. Lastenastiat ovat oikea astiakaapin haaste. Lasten myötä keittiökaappien tarve triplaantuu. Kaapit täyttyvät mm. pilttipurkeista ja nokkamukikokeiluista, huh.


Mistä teidän pikkuiset syö?


Raksalla oli pohjan tarkastus ja seuraavana ohjelmassa on anturoiden valu.

maanantai 10. toukokuuta 2010

Lupasivat lämpenevää!

Huh, kuinka kylmä päivä oli tänään!

Viime torstaina paistoi aurinko ja kevätkaihonkukat aloittivat sinisen kukintansa. Tästä kukinta vielä paranee. Kevätkaihonkukat ja mansikat reunustavat ruusujani.

Sulihan ne lumet ja kukat kukkii jo. Talvella tuntui aika uskomattomalta, että lumet todellakin sulaisivat joskus. Taisivat sulaa jo huhtikuussa.

Uskomattomalta kuullostaa myös se, että viikonloppuna kolkuteltaisiin hellerajoja?!
Nyt kiireellä miettimään, et jos oikeasti tulee lämmintä niin mitä pitäisi tehdä? Vähintäänkin joku luontoretki tai picnic.
Jouluruusukin tai kolme kukkii. Niin piilossa, ettei niitä kukaan huomaa. Siispä osoittelen niitä enemmän ja vähemmän kiinnostuneille ystävilleni. :)

Lämpiä päiviä!

P.S Lasten astiat tulossa esittelyyn, vaikka ovatkin aika näky (kaikenlaista sekalaista väriä).