Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

torstai 29. huhtikuuta 2010

Orvokkini tummasilmä, kultasydän pieniTämä pieni uurna on yksi aarteistani, löysin sen Hietsun kirppikseltä joku vuosi sitten. Se ei ollut ilmainen, mutta voin vain kuvitella mitä se olisi maksanut antiikkiliikkeessä. Myyjä oli tuonut sen Ranskasta.

Aina välillä sisustuslehdissä lukee, että sisusta edullisesti tuoreilla kukilla. Mä olen kyllä vähän eri mieltä, eivät kukat kovin halvaksi tule minun mielestäni. Ihania ne kyllä ovat ja rahansa arvoisia. Mutta jos jättää pari kukkakimppua ostamatta, voi saada vaikka tyynynpäällisen, joka onkin käytännössä ikuinen.

Edullisia kukkaunelmia: 
1. Satsaa ihanaan astiaan ja yksikin kukka voi näyttää ihanalta. Esim. Orvokit Kodin Anttilasta 10 kpl/6,90€

2. Aina parempi jos kukat voi myöhemmin istuttaa ulos ja ovat monivuotisia, kuten helmililjat, sarviorvokit tai lemmikit.

3. Laita muutama kukka kukin omaan maljakkoonsa. 
Kuva house doctorilta.


4. Tai pieninä kimppuina.
Kuva Martha Stewartilta.

 Kotiin halusin tänä vuonna erilaisia liiloja orvokkeja.
Etuoven molemmin puolin on orvokkeja ja murattia.
Kaikista tunnelmallisinta ja edullisinta on kerätä kaunis kimppu omasta pihasta ja sommitella rauhassa kukkasia. Tulisipa jo se aika.


Loppuun vielä yksi säästövinkki Lidl myy nyt ruusukaaria puutarhaan hintaan 6,99€! Isäni kävi hakemassa minulle kaksi. :)


Hauskaa vappua!
Kepeää kesän aloitusta kaikille!

keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Ritarisynttärit tulossa

Kyllä se teema on ritarit!

Molemmille pojille on ritariasut valmiina. Isomman asu Early Learning Centren ja ostettu Tallinnasta ja pienemmän on Lindexiltä. Se on siitä hyvä, että sen voi pestä. 
Sain inspiraation Anun blogista Sinkkisanko. Hän oli tehnyt ihania töitä kuvansiirrolla. Haluaisin tehdä pojille vaakunat. Löysin tälläisen kuvan Graphic Fairylta, jonka ajattelin siirtää kankaalle ja ommella vaakunaksi.
Olemassa olevat synttäriviirit sopivat hyvin myös ritareille.
 Isompi söi syksyisillä keskiaikamarkkinoilla makkaraa ja on nyt rasvattu ritari. :)
Vaikka inkkarit sai yhden äänen, ehkä niiden vuoro on ensi vuonna. Tiipii meillä jo on ja kovassa käytössä.

Ehkä jonkinlaiset (tosi helpot) turnajaiset voisi järjestää ja käydenveto olisi hauskaa. Toivon saavani aikuiset mukaan leikkeihin, silloin voi tehdä monta kivaa juttua pienten kanssa. Ja lapset keskittyvät paremmin. Mutta ihan vain muutama leikki, pitää olla aikaa jutella, syödä ja pitää hauskaa.
Päivän raksakuva. 
Kuinka se kallio voikin nousta kukkulaksi juuri talon paikalla?

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Synttäreitä suunnittelemassa

Esikoisen ensimmäisiin synttärijuhliin 2007 ommeltiin hurjasti viirinauhaa. Se oli suuri työ, mutta oli tuloskin näyttävä. Viirinauhat viritellään, joka vuosi hänen synttäreitä juhlistamaan.
Ripustin gerberoita siimaan kuin Strömsössä.
Kuopus sai ovelleen tällaiset nauhakoristeet. Nämäkin saavat merkitä hänen juhliaan joka vuosi ja ohjata vieraita oikealle ovelle.
Pidän synttäreiden suunnittelusta. On hauskaa aloittaa pohdinnat ajoissa. Silloin ehtii hiljalleen kerätä ideoita ja tarvikkeita ja ehkä tehdä jonkun suurempitöisen koristeen.
Tämä Lastenkutsut-kirja on oiva apu. 
Olen jo päättänyt järjestää tänä vuonna pojille yhteiset synttärit rauhallisessa puistossa kesäkuussa ennen muuttoja. Nyt pitäisi miettiä teema. 
Ritarit, inkkarit, avaruus vai sirkus?
No lopulta tulee kuitenkin kiire ja puolet jää toteuttamatta. :)
Ei pidä antaa sen haitata vaan nauttia siitä mitä sai aikaiseksi. 

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Tositoimet alkamassa

Saavuin aloittamiskokouksesta. Nyt talomme rakentaminen alkaa todenteolla! Puut on jo kaadettu. Maankaivuu alkaa ehkä jo huomenna. Nurkkakepit on tontilla.

Kesällä me jo muutetaan tänne, aika uskomatonta!

Maanantaina kävin Laura Ashleyltä ostamassa tapetin. Nyt ei tarvitse jännittää, ettei Josetten valmistus lopu.

Samalla kävin ihanassa Anne´s Past & Presentissä Kruunuhaassa. Sain viimeisen kappaleen Jean d´ark Livingin Magazinetistä. Taidan tilata sen kotiin. Nappasin liikkeestä pari kuvaa, siellä kun on niin kaunista.

Ystäväni toi kauniin tuliaisen Saksasta.
Äitini toi toivomani huivin Hulluilta päiviltä. Kiitokset molemmille!

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Synttäriaikaa

Pojalla Monsuunin paita ja Miniman liivi. Minulla Lindexin kietaisumekko ja timanttipanta, Indiskan hame, Noa noan vyö kevät 2010, toppi ja kaulakoru H&M kevät 2010.

Monet ystävieni lapsista ja lasteni ystävistä ovat syntyneet keväällä. On ihanaa päästä lastenkutsuille. 

Kerran esikoiseni oli jo yksin juhlimassa. Hänellä oli mennyt ihan hyvin. Vähän olivat kyllä miettineet pitäisikö hänen karkin syöntiä rajoittaa. :) Poika on aivan mahdoton karkinsyöjä. Keksit, kakut ja jätskit saa jäädä rauhaan, mutta karkit kyllä kelpaa!

Tässä pienempi ystävänsä 1vee juhlissa viime kesänä. Hän istuu Sac n`seatissä. Se on kätevä kankainen pussi, josta saa pienelle istuimen tavalliseen tuoliin. Harvalla on kotona kovin montaa syöttötuolia. Sellainen kulki mukana silloin. Hankin sen Anttilasta.

Isompi täytti kaksi noin kaksi vuotta sitten.


Nyt poika itsekin täytti neljä. Päätin, että pidämme lastenkutsut vasta kesällä ja samalla kertaa molemmille pojille. Tähän on sellainen hyvä syy, että pienemmän täyttäessä kaksi, olemme kodittomia. :)

Isommalla on yksi toive syntymäpäivillensä; hän haluaa pinatan. On tainnut nähdä telkkarissa. Vähän on myös kysellyt minulta, että saako se ja se tulla hänen synttäreilleen. No saa. Ajattelin järjestää kutsut rauhaisalle puistoaukealle ja sinne mahtuu.


lauantai 17. huhtikuuta 2010

Ihana valo


Ihanaa kun valon määrä lisääntyy. On ollut monia kirkkaita ja auringonpaisteisia päiviä. Aamulla saa herätä auringon nousuun ja lasten mennessä nukkumaan on vielä valoisaa. Se onkin aiheuttanut jo hämmennystä.

Nappilehtiparka on saanut pärjätä talven liian vähällä vedellä ja liian vähällä valolla. Nyt se saa onneksi valoa enemmän ja minä lupaan antaa sille vettäkin enemmän.
Pikkuveljen jalat painettiin hiekkaan kun hän oli kaksiviikkoinen. Isoveli oli silloin 2v. 3kk. Siinä hyllyllä ne kauniisti muistuttavat tärkeästä ajasta. Onneksi ne tuli tehtyä siinä hässäkässä.


torstai 15. huhtikuuta 2010

Mööleitä eri mittasuhteissa


Kun joskus 2000-luvun alussa olin ostanut Jyväskyläläisen Wilhelm Scaumannin leimatun tuolin kympillä, niin halusin nukkekotiini saman tuolin, söpöä vai mitä? Siitä maksoin 15€, he he.

Koska tämä ei ole paras kuva nukkekodista niin laitetaan vähän parempikin. Nukkekoti nyt laatikoissa, koska se on vähän huono harrastus pikkuisten kanssa. Tässä nukkekotiin ovat jo pienet sormet päässeet ja talon rouvaparka on pudonnut portaikkoon.

Nukkekoti saa odotella rauhassa aikaa, jolloin pojat eivät ole siitä niin kiinnostuneita. Ja aikaa, jolloin ehdin laittaa sitä.
Miltähän se tuntuu kun joskus on jälleen aikaa harrastaa ja tehdä mitä haluaa? Tuntuu kyllä aika kaukaiselta, että sellainen aika vielä tulisi. Jos joskus kuulen jonkun sanovan, että onpa tylsää, tulen välittömästi kateelliseksi. 

Vai tylsää, mitä luksusta!  keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Mööpeliprojekteja

Tämä ihana kuva on superkauniista Shabby Homestyles-blogista. Melly ystävällisesti antoi minun kaapata pari kuvaa.

Tuo pöytä kiinnitti huomioni ja sen kaksivärisyys. Ihan sen komuutin maalisählingin takia. Tähän pöytään kaksivärisyys sopii aivan ihanasti. Lisäksi minullakin on samantapainen pöytä. :) 

Siitä poistettiin maalit samaan aikaan kuin komuutista. Pöytä on ollut kaupunkiasunnon eteisessä ja tässä kodissa ompelupöytänä, sitten se sai väistyä lasten leikkien tieltä. Nyt se on vanhemmillani, mutta haluan sen taas uuteen taloon.

Tietenkin myös maalaan sen. Tämän pöydän tulevaa maalipintaa luultavasti yritän vanhentaa, sorvaukset kun sopivat kimröökillä tuhraamiseen niin hyvin. Pitäisiköhän ottaa mallia ja maalata laatikko erisävyllä?

Ylemmässä kuvassa näkyvän tuolin ostin kympillä huutokaupasta, siitäkin voisi kuoriutua kaunotar tähän tapaan kuin Mellyn blogissa.

Joskus maalaan senkin, mutta tuolia pitää ensin vähän korjata. Jalat ovat irronneet liimauksistaan. Maalaaminen on kivaa, mutta korjaushommat ei houkuttele yhtään. Mitenköhän sen saisi tukevaksi?

Thank you Melly for the photos! I will work with my furniture and make them beauties like in your pictures.


maanantai 12. huhtikuuta 2010

Täydellinen nainen?


Seikkailin blogimaailmassa ja eräästä blogista sain lukea, että joku jossain toisessa foorumissa päivittelee täydellisiä naisia, jotka pitävät blogia, sisustavat, shoppailevat, leipovat ym.

Kirjoitukseen oli oikein listattu näitä blogeja:
Kaunis Pieni Elämä
Onnela
Mustikkamäki
Elämää Villa Honkasalossa
Kuulasta ja Kepeää
Keltaisessa talossa 

Kylläpä olen päässyt hienoon seuraan! Kirjoitus oli ilmeisesti ilkeämielinen, mutta en voi olla hymyilemättä. Kiva, että blogissa elämäni näyttää hienolta. Ja onhan elämässäni moni asia hyvin, mutta voisin kyllä kerätä kasan säälipisteitäkin.

On hyvin harmillista, että moni blogin kirjoittaja on saanut toimia joidenkin pahanmielen purkukanavana. Kenelläkään ei ole oikeutta pahoittaa toisen mieltä. Kenenkään elämä ei ole yhtä ruusuilla tanssimista ja iloa pitää vaalia. 
Mitä on elämä ilman iloa?

Blogi on omaa aikaani ja saan tästä tosi paljon sitä iloa ja inspiraatiota. Blogini on vielä nuori ja olen saanut pelkästään ihanaa palautetta. Kiitos kaikille kommentoijille antamastanne kannustuksesta ja tuottamastanne ilosta!

Olen saanut monta lukijaa lisää, kivaa! Onkohan joku eksynyt lukijaksi tuon mystisen kirjoituksen kautta. Hauskaa, että olette viihtyneet ja tervetuloa kaikille!

Aah! Tänään tulee ne aidot täydelliset naiset. Lempisarjani. :)

Iloa vaalien,
Tuire


sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Kommuutti on käytössä!
Eihän se pöllömmältä näytä, vaikka tulikin väärä ja eri maali oveen!
En anna kommuutin muodostua uudelleen saamattomuuteni symboliksi vaan iloitsen siitä nyt tälläisenä. :)
Siis suunnitelma B.
Pilkkupoika asettaa maalipinnan heti testiin, mutta uninallesta ei voi hellittää. Talonpoikaiset huonekalut sopivat hyvin lapsiperheeseen.

Oven sisäpintaa

Vähän mietin, että vanhentaisinko kommuutin pintaa kimröökillä tai teepusseilla tai hiomalla? Mutta en taida raaskia, jos meneekin pieleen. En ole koskaan kokeillut. Raikas valkoinen on kaunis.

Nämä tuolikaunottaret ostin ehkä 1998 Kasvihuoneilmiöstä. Niitä on minulla kaksi.
Silmäni oikein tarttuu kommuuttiin. Mikä silmänilo!