Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010


Virvon varvon, tuoreeks terveeks,
pitsa teille, palkka meille!

Vielä alkuviikosta poikani virpoi näin. Mutta tänään hän ja ystävä lausuivat koko lorun oikein hienosti! Olisikin voinut tulla kalliiksi tuo pitsoilla virpominen. :)
Palkan odottaminen jännittää!

Olipa ihan virpomispäivä! Melkein kuin lapsuudessa, kun sain virpoa saman ystävän kanssa kuin lapsena. Mennessä muisteltiin kuinka palkat pienenä jaettiin ja kuinka niitä ihailtiin. Kuvassa toinen sukupolvi palkkojaan ihailemassa.

Matkalla näimme kuinka yksi pikkunoita oli juuttunut hankeen. Pikkaisen isompi yritti häntä auttaa, vaan ei onnistunut. Niinpä ystäväni rämpi hätiin pikkunoitaa hangesta irrottelemaan. Voi liikkiksiä!

Saimme käydä näin kutsuvilla ovilla. Oma ovi jäi tälläkertaa ihan retuperälle. Stiga ja lumilapio rötköttivät siinä jäätymässä esikoisen toivomaan asentoon. Hän oli pettynyt kun tavarat eivät olleet jäätyneet kiinni. 

Hyvää palmusunnuntain iltaa!

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Messut-ihana varaslähtö kevääseen!


Pääsin eilen Kevään merkit messuille Helsingin messukeskukseen. Oli ihana messupäivä samanhenkisen ystävän kanssa!

Kekkilälle oli tullut kivaja pikkutaloja, joita voi muunnella mielen mukaan, oleskeluun, kasvihuoneeksi tai vajaksi. 


Hauskoja nuo pyöreät kivekin. Varsinkin reiälliset, joihin voi laittaa roihun tai kukkasen keskelle kukkimaan. Mun puutarhaan ne saattaa kuitenkin olla liian modernit ilmeltään tai ehkä oikein sijoitettuna ne olisi kivat, aika näyttää.

On ilmestynyt ihana uusi kirja, Oman pihan suunnittelu


Pääsin kirjoittaja Saila Roution juttusille. Sain Sailalta monia hyviä vinkkejä. Ostin kirjan ja sain siihen signeerauksen :) Hän oli tosi mukava.


Messuilla oli hyviä lehtitarjouksia, tilasin Koti puutarha-lehden. Yläkerrassa löytyi Hobby Booksilta uusin Shabby Chic-kirja joka oli ihan pakko ostaa. Heillä oli myös tanskalaisen Claus Dalbyn upeat puutarhakirjat. Ne jäivät sinne odottamaan, en raaskinut ostaa niitä vielä.

Jos olette katsoneet city-puutarhuria Liviltä, niin hän laittaa aina tälläiset roomalaiset kivet puutarhaan. Musta ne näyttää tosi kivoilta ja niitä saa, kiva, kiva Lemminkäiseltä. Pienempi höpönassu oli mukana ja siellä hän jo viipottaa.


Kevään merkit messut, Helsingissä 25-28.3.2010
Livin puutarhaillat arkisin klo. 21.30

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Pääsiäisen lumoissa


Mä ihan intouduin pääsiäisestä! 

Vuosiin en ole oikein jaksanut laittaa pääsiäistä, mutta nyt kaivoin vanhat aarteet esiin. Täytyy ottaa kaikki ylähyllyt käyttöön, sillä täällä vaanii vielä pienokaisvaara.

Meille on tulossa monta vierasta tällä viikolla. Ja se myös motivoi koristelemaan kotia.

 Tänään saamme äidin ja pikkupojat yökylään. Kivaa!

Rakennuslupakin on tullut, jihaa! Se pitää vielä noutaa. Mitähän siinä mahdetaan sanoa. Nyt pitää vielä jännätä, että talon toimitusviikko saadaan varmistettua.
Tänään haetaan pajunkissat. Rairuoho on jo kylvetty.


sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Parempi versio pikkupuutarhasta

Lempiruusuni on Luis Odier, Bourbon-kaunotar vuodelta 1851.

Näin piha muokattiin kestäväksi, mukavammaksi ja helpompihoitoiseksi. 

Kivet ovat upeita tunturin kiviä Suomesta. Kivet on nyt koottu poluksi, ripottelun sijaan. Kivet on sementoitu polkuun. Puutarhan muoto on pysynyt samana. Kaarevat linja miellyttävät.

Reunukset tehtiin nyt kestävästä eläväpintaisesta betonikivestä. Kivet on ladottu toisiinsa kiinni, enää ei multa valu raoista, eikä rikkaruohot rehota tai kasvit karkaile. Kivituhka sai väistyä harmaiden pikkukivien tieltä.
Kivetys valmistui harvinaisen kukattomaan aikaan loppukesällä 2007.

Tämän pihan harmitus on houkuttelevat pikkukivet, joita lapset niin mielellään heittelisivät ympäri ämpäri. Yksi kourallinen kestää sekunnin heittää ja tunnin nyppiä mullasta. Siis olen pitänyt kovaa kuria ja leikit on leikitty talonyhtiön leikkialueella. 

Pioni, Sarah Bernhartin väri sointuu kauniisti harmaisiin kiviin.

Uuteen puutarhaan ei tule yhtään alle 15 kg painoista kiveä. :) Uudessa pihassa leikitään, rennosti ja iloisin mielin! (Silti äidin muotopuutarha opitaan jättämään rauhaan, he he.)
Rautaritilä suojaa lapsia (jonkin verran)hukkumasta vesisaaviin. Uudessa puutarhassa haluasin kerätä sadevedet umpinaiseen saaviin. Hahmottelin niin, että ränni menisi saaviin. Saavissa olisi hana, josta vesi valuisi kastelukannuun. 

Tämä puutarha on ollut iltojen ilo.

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Pikkupuutarha, versio 1.0


Puutarha versio 1.0-Älä tee näin.

Pyöräillesäni työmatkaa 2005 näin pöpelikössä läjän iki-vanhoja tiiliä, käsintehtyjä ja kauan paikallaan sammaloituneita. En voinut niitä vastustaa, raahasimme ne pikkupihamme reunakiviksi, varoituksista huolimatta. Tulos oli hieno, mutta eivät ne kestäneet. :( Parin talven jälkeen reunatiilet olivat muruja vain.
Toinen tämän pikkupihan harmitus on kivituhka, joka tarttuu kengänpohjiin ja terassi on aina sitä täynnä. Pari vuotta myöhemmin piha koki muodonmuutoksen ja siitä tuli oikein kiva piha aikuisille. Kerron siitä myöhemmin.
Joskus mua harmittaa kun puutarhelehdet ja blogit on täynnä kuvia kukista, zoomaus johonkin terälehteen. Se on kyllä kaunista ja hyvä niin, mutta ei se kerro itse puutarhasta mitään. Haluaisin nähdä myös puutarhan muotoja, rytmitystä, rakenteita jne. Niitä katselemalla saisin ideoita omaan tulevaan puutarhaan. Onhan se toki niin, että laajassa kuvassa näkyy usein jotain ei niin kaunista, mutta senkin uhalla laitoin teille nämä kuvat.

Mitenköhän se muuten on? Puutarhakurssilla varoiteltiin, että maa saattaa painua jopa 25%. Mä en todellakaan halua hyppyä terassilta, polveilevia reunuksia muutopuutarhaani, muurista puhumattakaan. Ehkä pitää elää vuosi mudassa ja tehdä piha vasta seuraavana keväänä, vai? 

Voi olla aika tuskaa mutapihalla vuosi kahden touhon kanssa. Tramboliini suojaverkkoineen on varmasti pihan hankinta numero 1.

Paitsi, että ostinhan jo Stockkalta puutarhakaluston. Se oli alessa ja muutenkin aika halpa mielestäni. Ihana sarja tuo Stockmann Decor. Tässä toteutuu kesäinen huone ulkona, niin sohvakalustomainen tuo sarja pöytineeen on.

Kuinka ihanaa, että pääsen ensi viikonloppuna omapiha-messuille (to-su Helsingin messukeskus) suunnittelemaan, haaveilemaan ja imemään itseeni kevättä!

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

PääsiäismuniaVihdoin eilen illalla sain toteutettua pitkääm muhineen munaideani. Tämmöisiä niistä tuli.


Kieputin vain herkkääkin herkemmät vanhat pitsit munien ympärille. Minusta ei ole noin vanhaa pitsiä leikkamaan. Löysin Tildan ihanaa rautalankaa, jossa on ristejä.

Nyt on sitten se ongelma, että mihin nuo ihanuudet laittaisi. Ehkä yritän pitää niitä hetken pöydällä, mutta kun talossa on kaksi hönttälän pöösää niin joutunen pian siirtämään munat jonnekin niin korkealle, etten niitä itsekään näe. No tiedänpähän, että siellä ovat ja olettehan te nähneet ne, mikä sekin on minulle tällä hetkellä tärkeää. :)

Ehdin tehdä vain kolme, enkä ollut enempää Mignon-munia ostanutkaan. 113-vuotiaat Mignon-munat ovat aivan hurmaavia. Eivätpä taida muualla maailmassa tietääkään tämmöisestä luksuksesta. :)

Pitää ostaa monta Mignon-munaa lisää ja laitan lapsille tuon verkon alle pastellin värisen nauhan. Luulen, että koristeen saa pujoitettua pois ja voi laittaa sen ensi vuotta odottamaan.

Posti toi H & M tilaamani tyynyn päällisen. Aika kiva se on ja hyvä hinta laatu suhde. Tuskin olisin siihen tarttunut, jos en olisi ollut Jean d`arki Livingin ideoille altis.
Vielä on senverran lunta ulkona, että lampaantalja ja lumihiutaletyyny saavat hetken armonaikaa.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Rakennusluvan kanssa tökkii

Rakennusluvan kanssa tökkii. Luvan piti tulla 4.3, mutta edellisenä päivänä tulikin lista uusista vaatimuksista; uusia laskelmia, uusia esityksiä, muutoksia portaisiin, muuri pois ja lisää naapurien kuulemista. Tämä siis siitäkin huolimatta, että virasto oli saanut kaiken pyytämänsä jo viime vuoden puolella ja me emme ole muuttaneet mitään.

No nyt miehet laativat laskelmia yms. Toivottavasti lupa tulee alkavalla viikolla ja toivottavasti tehdas ehtii tehdä meidän talon alustavasti sovitulle toimitusviikolle.

Nykyinen koti on nimittäin myyty ja olemme kodittomia heinäkuun. Kesäkuun lopussa muutamme pois. Elokuun alusta meidän pitäisi päästä uuteen kotiin. Heinäkuu menee varmaan ihan mukavasti lomaillessa. Mutta ei tosiaan ole kiva jos muutto venyy eteenpäin. 
Täällä säleet ovat keittiössä.

Sitten nämä rakkaat säleet saavat kolmannen kotinsa. Mietin vielä minne ne laittaisin. Ensin ajattelin keittiötä. Mutta sitten keksin, että ne voisivat olla aika viehkot kylpyhuoneessamme. Kylppäriin tulee 180cm korkea ja 50 cm leveä ikkuna. Säleet voisi laittaa kahteen kerrokseen. Hmm silmiini piirtyy ihana näky! 
Säleet olivat makuuhuoneessa kun asuimme kaupungissa.

Raahasin säleet Bostonin Home Depotista (paikallinen K-rauta) vuonna 1998 ja kannoin niitä kädet rakkuloilla läpi Heathrowin kentän. Sitten ne piti vielä maalata, mutta on niistä iloa riittänytkin. Ilmeisesti ne ovat ystävienkin mieleen. Kun muutimme tänne, kaikki halusivat ensimmäiseksi tietää missä säleet ovat.

Peukut pystyssä rakennusluvalle!

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Pikkuprinssieni kuninkaalliset harrastukset


Ostin keskiviikkona Prinsessa Märtha Louisen kirjan, Miksi kuninkaallisilla ei ole aina kruunua? (Suomalaisen kirjakaupan alesta) Tykkään kirjasta, kolmevuotiaani pitää myös. On se vaan harmi, ettei meillä ole omia kuninkaallisia.

Tänään meidän päivä meni aivan uusiksi. Juuri ystäväni lapsineen purkautui autosta meille kylään, sain puhelimessa kuulla joutuvani taas silmäklinikalle. Mulla on aivan hirveä silmätulehdus ja olen päässyt elämäni ensimmäistä kertaa silmälääkärille, kolmesti jo. 

Herttaisella ystävälläni on kätevä auto ja hän lupautui viemään minut silmäklinikalle. Ei muuta kun neljä lasta autoon ja menoksi. Ystäväni oli sitä mieltä, että samalla vaivalla voisimme tehdä jotain hauskaa. Ja me teimme. Huomaatte varmaan yhtäläisyyden kirjassa ja meidän päivän touhuissa.

Pikkuprinssit saivat Lindexin alesta paidat.
Kiitos ystävä! Olit pelastava enkelini tänään. 

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Nainen ylpistelee äitinä :)

Esikoiseni täyttää keväällä 4. 
Tähtipaita Lindexiltä ja housut POPin. Molemmat hankittu viime keväänä.


Naistenpäivän kunniaksi oma Jalokiveni, kolmevuotias esikoispoikani luutusi kanssani alakerran lattiat, nuoremman nukkuessa päiväuniaan. Harjoittelimme rätin kuivaksi vääntämistä, poika huomasi heti kuinka tein sen kierteellä ja jopa sanallisti toiminnan. Harjoittelimme myös rätin taittelua ja kuinka käännetään puhdaspuoli esiin. Tuli ihan sellainen fiilis, että hänestähän kasvaa hieno mies. Kunnes taas taistelimme vaatteiden päälle pukemisesta.


Toppi ja hame (Indiska) jäävät täällä kertaa pitsimekon alle (Indiska syys2009). 

Oli myös aika makeeta, kuinka Jalokiveni ojenteli minulle lämpörullia kun tälläydyin risteilyä varten. Kysäisin vielä, haluaisiko hän ottaa rullat pois hiuksistani. Hän halusi ja rullasi kuuliaisesti aina alimman rullan auki. Lopuksi hän lajitteli erikokoiset rullat takaisin telineeseen. Tokaisi sitten tuttuun tapaansa: Etkö Äiti tiennytkään, että mä osaan tällaista? Ei, ei Äiti aina arvaakkaan mitä kaikkea kolmevuotias osaa. Kyllä kelpasi lähteä laivalle oman pojan kaunistamana. :)

Hyvää naistenpäivää kaikille!

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Tuiren tärpit TukholmaanAloitan Tukholman kierrokseni Sture Galleriasta (vinkki ja varoitus: Vikingin terminaalista tulee halvemmaksi mennä taksilla kuin bussilla, jos on useampi matkustaja. Kerran kuski ymmärsi, että Stura Galleria kun ihmettelin, että missäs ollaan.) Sture Galleria on ylellinen kauppakeskus. Siellä on kaunis helmiliike korujen tekijöille ja kivoja valokuvakansioita ja kirjoja myyvä liike.www.sturegallerian.se 


Siis Sture Gallerian läpi ylös Grev Turegatania ja sitten ollaankin ihanalla Humlegårdsgatanilla. Katua oikealle ylös kohde 1. Brukan, suuri oma liike vain Brukania. Östermals Saluhall eli kauppahalli on myös visiitin arvoinen. Sitten takaisin katua alaspäin. 


2. Gåvan myy kustavilaisia huonekaluja, astioita ja kankaita. 


3. Koffert, Humlegårdsgatan 11, on aivan ihastuttava lastenliike, siellä on myös piensisustusta juuri minun makuun. Ja ihania karkkeja, joita saa ostaa väreittäin esim. teemajuhliin. Koffertista voi myös tilata Suomeen. Ja vielä, Koffertista saa ostaa Jean d`ark Livingin Magazinetin huomattavasti huokeammalla kuin Suomesta.


www.koffert.se

4. Official Odd Molly Store, Humlegårdsgatan 13, iso liike vain ja ainoastaan Odd Mollya. Oih!


5. Hans Mikaels, Humlegårdsgatan 20. Täältä saa ihan kaikkea. Upeat valikoimat lamppuja, huonekaluja, piensisustusta. Täältä ostan ehkä eniten ja mielellään lahjoja, pakkaavat aivan upeasti.


6. Sia home fashion, Birger Jarlsgatan 27. Sian suuri oma liike. Ihana ja inspiroiva!

7. Norrgavel, kivoja lahjaideoita täälläkin.

8. Vincent shoe store, Norrlandsgatan 21. Ihania lastenkenkiä, myös pojille! Ruotsalaismiesten perustama liike. Vincentillä on myymälä myös Tallinnassa, mutta ei suomessa.

9. Noa noa, Kungsgatan. Oli remontissa, mutta varmaankin pian valmis. Noa noa on mun suosikki vaatemerkki.

10. Mattssons Band, Kungsgatan 19. Pikkuruinen liike lattiasta kattoon täynnä nauhaa ja nappia. Yhtä sympaattinen kuin Hesan Iso Roban nappikauppa.

11. Panduro Hobby, Kungsgatan 34. Jättisuuri askartelu ja harrastekauppa, myös Tildaa.

12. Mathilde. Kauniita vintagetyylisiä vaatteita, valkoisen, harmaan ja vaaleanroosan sävyissä.

  NK, Nordiska Kompaniet. Täällä on sitten aivan kaikkea ja tavaratalo on itsessään on jo nähtävyys. Paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita. On tullut tavaksi istua kahvilla 3.krs ja katsella hulinaa ylhäältä käsin. Sisustus- ja lastenosastot ovat kattavat.


Ehkäpä teidänkin hyttinne näyttää kierroksen jälkeen tältä!
Kaupat ovat lähellä toisiaan, mutta risteilyllä aikaa on rajallisesti. Toivottavasti ohjeet ovat selkeät.
Iloista ja tehokasta ostoskierrosta!

Edit.28.2.2014
Suurin osa tässä postauksessa mainutuista liikkeistä ovat jo lopettaneet toimintansa. Siksi poistin nämä tärpit blogistani. Googlesta ei näköjään poistu mikään ja pystyn jopa editoimaan tekstiä vielä. Ihmeellinen netti! Hauskoja päiviä Tukholmassa kaikille!