Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

torstai 25. helmikuuta 2010

Nimpparikahvit


Sain Kappalhin Vintage Stories-paidan tuliasina Äidiltä.

Hyvä ystäväni pääsi kylään monien peruuntumisien jälkeen. Olikin jo kertynyt paljon näytettävää ja monta ideaa keskusteltavaksi. Leivoimme eilen mokkapaloja ja ajattelin, että lasten olisi kiva koristella ne itse. Mutta, en sitten siinä tohinassa tarkistanut nonparellipurkin suuta. Siinäpä ei ollutkaan mitään sihtiä.

 
Näinhän siinä sitten kävi.

 

En muuten juo kahvia. Vieraatkin saavat tyytyä pikakahviin. Yhteisiä kahvihetkiä pitää silti viettää varsinkin nimipäivänä. Kiitos nimppari onnitteluista!

keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Lastenhuoneet

Juvin senkissä on Ikean posliinivetimet, pinnasänky Ikeasta, Mailegin viirinauha, minun vanha matto, Mummon virkkaamat ruusuverhot ja laskosverhot on itse ommeltu.

Suloinen tiipii löytyi joskus Lidlistä, antiikkirautasänky hiekkapuhallettiin ja jauhemaalattiin. Katosverho on itse ommeltu. Kello on lahja ystävältä.

Nyt lastenhuoneen seinät ja kalusteet ovat valkoiset ja tekstiilit vaaleansiniset. Leikkihuoneessa (sängyssä ei nukuta, ehkä teen niistä nojatuolit) on yksi seinä beessi. Mitähän keksisi uuteen taloon? Pojille tulee omat huoneet, joissa saavat luvan myös nukkua. Nyt en ehkä halua sävyseiniä vaan kaikki seinät samalla värillä. Olisiko seinät vaaleansiniset? Tulos liikaa sinistä, ilman kontrasteja? Olisiko seinät vaalean beessit? Näyttää ihanalta Kaunis pieni elämä blogissa. Ja sopii hyvin vaaleansiniseen. Ehkä toinen huone voisi olla beessi, mutta millainen toinen olisi? Ja millaiset tekstiilit?


Herätessä on kiva tähyillä ulos uninalle kainalossa. Meniskö siellä auto tai hauva?

tiistai 23. helmikuuta 2010

Ankara talvi

On taas laihdutus vuodenaika. Mä olen lukenut laihdutusjuttuja ihan puolustuskannalla. Mä en ainakaan laihduta, en pärjää ilman suklaata tässä elämäntilanteessa (pitikin mainita katkeamattomat yöunet, viime yö oli taas yhtä katkoa). Jos on vajetta kaikesta muusta, unesta, levosta, virkistäytymisestä, omasta rauhasta, niin tilanne vaatii suklaata. Suklaavaje on pahimmillaa keskipäivän aikaan, mutta silloin sitä on vaikea syödä. Pitää odottaa, että saa pirpanat uneen ja sitten suklaata!

Silti olen ystävieni mielestä laihtunut. Luulen sen johtuvan ankarasta talvesta. Ei ole kovin kevyttä puskea vaunuja kerhoon tai mihinkään noissa kinoksissa. Auraus täällä päin on surkeaa ja sitten tehdään mahdottomia valleja, joiden yli vaunujen saaminen vaatii joka ainoan kropasta löytyvän lihaksen käyttöä. Pitäisi olla lumilapio aina mukana. Sitten isompi haluaa seisomalaudalle ja se on kuin ankkuri, joka porautuu syvälle hankeen. Onneksi poika suostuu kävelemään työläät paikat ja ymmärtää sääliä äitiäkin. Meillä siis ei ole autoa ja kauppaankin on vähän matkaa. Siinä se laihtumisen syy varmaankin on. 
Kannustusta kaikille laihduttajille! Liityn joukkoon vuonna X.


Kuvassa rivitalomme katettu terassi eilen iltapäivällä.

 Lumi on kyllä kaunista. Ei varmaan koskaan ole ollut niin kaunista talvea kuin tänä vuonna. Mikä parasta, ei tarvitse olla huolissaan puutarhan puolesta, vaikka paukkupakkasia on piisannut. Siellä ne kukat ovat hyvässä suojassa paksun lumipeiton alla.
Levätkää ruusut, liljat, kärhöt ja pionit hyvin ja kukkikaa komeasti kesällä! 

maanantai 22. helmikuuta 2010

Omiin vaatteisiin


Päivän asu: puhvihihainen trikoopaita H&M, huivi Vero Moda ja pillifarkut Sisters.

Mahtavaa kun pojat ovat jo jonkun aikaa nukkuneet yhtenäisiä öitä. Hiljalleen huomaan jaksavani katsoa joskus telkkaria, lueskella blogeja, laittaa ravitsevampaa ruokaa ja jopa miettiä mitä päälleen pukisi. Se onkin haastavaa, koska siitä on kulunut jo lähes viisi vuotta kun viimeksi käytin "omia vaatteittani". 

Viime vuodet on nautittu/kärsitty äitiysvaatteista, niistä mitkä synnytyksen jälkeen päälle ehkä menis ja imetysvatteista ja sama uudestaan. Alan ymmärtää, että vanhat vaatteet oli silloin se ja nyt on mietittävä mikä sopii tähän vartaloon ja tähän aikaan ja 
mikä se mun tyyli nyt olikaan?

Olen aina tykännyt kaikesta naisellisesta, hameista, mekoista, istuvista leikkauksista ja vanhahtavasta tyylistä. Nyt olen päättänyt mennä yhä romanttisempaan ja sanoisko omalaatuisempaa tyyliä kohti. Maalaisunelma-lehdestä saan kivoja vinkkejä. Ja sitten olen löytänyt iki-ihanan Noa Noan, Indiskan ja H&M;stä ostan myös.

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Muotopuutarha
Kävin syksyllä puutarhakurssilla ja suunnittelin oman 
muotopuutarhani. Siksi olikin ihanaa nähdä uusimmassa Viherpiha 1/2010-lehdessä Eija Klaucken Loviisaan suunnittelema muotopuutarha. Jostain syystä lehden luettuani otin hyllyssä lojuneen puutarhakansioni ja sen välissä oli tämän saman Hallavainio/Aaltosen huvilan muotopuutarhasuunnitelma!

Löi hetken tyhjää, mutta kyllä, olin saanut suunnitelman kun kävimme Wanhassa vara parempi messuilla 2006. Suunnitelma näytti yllättävän samanlaiselta kuin omani. Ilmeisesti puutarha oli jäänyt mieleeni muhimaan, vaikka en sitä ollut muistanutkaan. Oli hienoa nähdä mittasuhteita ja kuvia valmiista.

Samassa lehdessä oli toinenkin herkullinen muotopuutarha-artikkeli(ylin kuva). Tämä hieman ankarammin muotopuutarha, sopii minun makuun. Reunoissa ei ole puksipuuta vaan reunukset on kivetty. Puksipuu voisi olla hankala Suomen oloissa ja siksi ilahduin kuinka aidolta näyttää ilmankin. =)

Vinkki:Muotopuutarhaa ja kauniita vanhoja puutaloja pääsee ihastelemaan taas Loviisan Wanhat talot-päivillä 28-29.8.2010.

lauantai 20. helmikuuta 2010

Aloitus

Syksyllä vasta löysin blogit ja aloin lukea niitä enenevässä määrin. Oma blogi alkoi hiipien vallata mieltäni. Tämän talven olen suunnitellut uutta taloa ja kesällä on aika muuttaa. Nyt on oikea hetki aloittaa blogi. Olen aivan surkea tietokoneiden kanssa, katsotaan mitä tästä tulee... jännittää!