Sisään ja ulos


Tein mielestäni mahtavan löydön, tämän rokokoosohvan! 

Tiistaina se kannettin meidän keittiöön. Se oli aivan täydellinen, niin kaunis. Juuri oikean kokoinen ja niin matala, ettei peitä ikkunaa, eikä estä poikia avaamasta ikkunaa ja huutelemasta leikkiinkutsuja kavereille naapuriin.

Isompi huokaisi ihastuksissaan, että tähän mahtuu kaikki mun kaverit. Iltapalalla kiehnättiin kaikki yhdessä sohvalla jätskiä syöden.

Eilen  lasten mentyä nukkumaan aloin imuroida sohvaa tarkemmin. Irrotin sivupehmut ja löysin mitä lie kuolleita toukkia, ehkä turkiskuoriaisia. Ajattelin, että myrkyllä siitä päästään. Sitten näin pienen elävän ja siihen loppui kärsivällisyyteni. Sohva kannettiin ulos siltä seisomalta.

Paljastui myös toinen ongelma. Jouset ovat painuneet pohjakankaan läpi ja sieltä varisee meriheinätomua tai jotain.

Voi kurjuus! Taidan repiä sohvasta kaiken pehmeän. Saatan korvata jouset vanerilevyllä? Siis hirveä urakka edessä, mahtaakohan taitoni riittää? Ja aikani? En ole moista ennen tehnyt ja otan mielelläni neuvoja vastaan.

Kävimme pienemmän kanssa ostamassa sohvaan tukevaa pellavaa. Samalla pyörähdimme Piirongissa Aleksanterinkadulla. Ostin pöytäliinan ja hurmaavan pitsisen hyönteisverkon oveen. 


Ja ihmettelimme Senaatintorin karhuja.

Kommentit

Vekarus sanoi…
Sohva on tosi kaunis! Toivottavasti saat sen kunnostettua!

Pitsinen hyönteisverkko kuulostaa jännittävältä. Miltä sellainen näyttää?
Tuire sanoi…
Kiitos! Vähän kauhistuttaa. Hyönteisverhossa oli yläosa pitsiä ja siitä riippui narut. Se oli oikein sievä ja minun tyylinen, toisin kuin monet aiemmin näkemäni.
nanna sanoi…
Kävin alkuviikosta tuossa asemalla ja setä kertoi vievänsä jossain vaiheessa jonkun sohvan meidän suunnille, mutta osoite menikin teidän puolelle. Annoin nimittäin ajo-ohjeita! Mahtoiko olla sun sohva tulossa?
CosyCottage sanoi…
No voihan kökkö! Sohva on kaunis, mut ötökit, hui sentään..Mut niitähän noista vanhoista kaluista löytyy hyvinkin useesti. Mulla on yks ihana piironki, jonka kunnostutin ja siellä asui kans jotain kuoriaisii tms. Ja kyl ne saatiin pois : )! Onnea hommaan!
Melike sanoi…
Todella kaunis sohva. Harmi ettei sen teille tulo ollut niin helppoa, kuin olisi toivonut... Toivottavasti saat sen kunnostettua ja jos et, niin onhan se erikoinen tuossa verannallakin!! ;)

Pitsinen hyttysverkko kuulostaa kauniilta, toisin kuin ne muoviset hirvitykset ennen muinoin!!
TiaNina sanoi…
Onpa todellinen kaunotar tuo sohva - kävisi meillekin... En ole mikään ammattilainen, mutta värkkäillyt jotakin, - kyllä itse myös tyhjentäisin sen meriheinän pois ja korvaisin sen ehkä villalla. Tietty ne jouset... Tai kun purkamaan alkaa - mitä mahtaa löytyä kaiken alta ja todellakin tekisi puupintaisen, johon irtotyynyt. Olen kerran itse kunnostanut sellaisen puusohvan, josta ennen vanhaan tehtiin sänkypaikka keittiöön. Se sisälsi myös haisevaa meriheinää ja jo tuosta "joku elää siellä" kammotuksesta revin kaiken pois (vaikka oli upea vanha nahkakansi), korvasin villalla, päällystin paksulla kankaalla ja silloin sain verhoojatuttavalta aitoja nupeja, joilla kankaan naputtelin kiinni puuhun. Tuli ihan meidän näköinen versio. Tosin on harmi, että nyt sen paikka on saunan pukuhuoneessa, kun keittiöön oli parikymmentäsenttiä liian iso. No, voi aina laittaa jonkun sinnekin nukkumaan... Ja Tuire - revi elävät pois ja kanna kellariin odottamaan, kyllä sen aika joku päivä tulee...
TiaNina sanoi…
mulla on näköjään taipumus jatkaa näitä juttuja - isonsin tuota Piirongin kuvaa, missä se vaaleanpunainen penkki kuvassa - hinta todellakin 90 € ??? Jos niin kiva tietää :)
Saila sanoi…
Kyllähän vanhojen huonekalujen uumenissa voi varmaan olla öttiäisiä... Suosittelisin ehkä verhoilijalle viemistä, heitä on nykyään paljonkin ja taitavia. Sohva on niin hieno. Verhoilijalle voi ihan hyvin viedä omat kankaat. Verhoilija tietysti maksaa jonkin verran, muttei minusta mitenkään järkyttävästi ja jälki on todella hyvää, toisin kuin jos olisi itse hikoillen ja kiroillen yrittänyt harjoitella noin suuren ja hienon kimpussa. Mietin itse, miten paljon itsellä siihen menisi aikaa verrattuna niihin muutamaan sataseen, jota työn teettäminen maksaa.
Anna sanoi…
Inhottavia takaiskuja nuo, mutta sohva on kyllä niin tavattoman kaunis että uskon isonkin työn olevan vaivan arvoinen :)
Marilla sanoi…
Kaunis sohva.Sanoisin, että kaikki pehmeät osat ehdottomasti vaihtoon, eiköhän ne ötökät niissä asusta! Siis missä Helsingissä on Piironki? Joskus se oli siinä aika lähellä eduskuntataloa mutta lopetti sillä paikalla enkä ole sitä sen koomin nähnyt. Oli mielestäni hitsin hyvä sisustusliike ja edullinen!
maija maitoparta sanoi…
No voi höh mitä sohvan uumenista löytyi!!:P
Toivottavasti saat sen kuitenkin kuntoon!
Tuire sanoi…
nanna-Kyllä se oli varmastikin minun soffani. :) Hyvä, että neuvoit perille.

CosyCottage-Tähän astiset antiikkihuonekaluostokseni ovat olleet ihan vailla asukkaita. Onneksi. Puuosista örkit saa varmaankin pois, nuo pehmusteet arveluttaa. Mukavas kuulla, että piirongista tuli hyvä.

Melike-Kiitos! Niin ei hassumpi ulkonakaan, mutta varmaan se kärsisi siellä soffarassu.

TiaNina-Kiitos vinkeistä! Ai villaa. Olin ajatellut ihan vanua, mutta villa on aitoa. Ei sohva voi odottaa, me tarvitaan istumapaikkoja. Sitä paitsi se on niin ihana, että meillä on jo ikävä sitä.

Teidän sohva kuullostaa ihanalta. Piirongissa oli ale ja kyllä se taisi olla 90€.

Saila-Verhoilija kuullostaa kalliilta. Ehkäpä kysäisen jostain.

Anna-Olen samaa mieltä. :)

Marilla-Kiitos! Pehmut lähtee. Piironki on osoitteessa Aleksanterinkatu 12. Minäkin pidän siitä liikkestä.

maija maitoparta-Toivotaan, härkää sarvista ja sisulla hommiin. :)
Anu sanoi…
Sohva on kyllä eri hieno! Minäkin suosittelisin vanun sijaan jotain luonnon materiaalia. Vanu menee nopeasti lyttään ja on sitten liki turha. Jos rakenteisiin onnistuu niin luulis että ne jouset vois unohtaa. Ei kai puusohvan tarvii olla niin 'joustava' muutenkaan.
Olipa tylsä takaisku...! Jos mietit verhoilijaa, niin kannattaa kysästä ottavatko oppilaitokset vastaan töitä. Tosin se ei taida olla kiireisen ratkaisu.

Tästä huolimatta, mukavaa viikonloppua!
Teija sanoi…
No huh!! Ihan alko iho kutista täällä asti. Kaunis on, ja uskon että osaat kunnostaa sen hienoksi.

Just eilen paikallisessa lounaspaikassa juttelin yhden hyönteistorjujan kanssa, kuis sattukaan. Sanoi, että ulkomailla lomakohteissa on ötökät vähentyneet, mutta Suomessa lisääntyneet. Torakkakin voi kuulemma munia matkalaukun saumaan(???), ja hups heijaa, täällä sit kuoriutua. Turussa varsinkin opiskelija-asunnoissa kuulemma ongelmia lutikoiden, yms kanssa. Huonekalut kiertää kämpästä toiseen ja soppa on valmis.

No joo, meni vähän pitkäksi, en vaan oo ikinä ajatellutkaan moista. Mutta vastedes heitän matkalaukunkin pakaaseen, kun palaan reissusta! :D
tiina sanoi…
Älä laita levyä tilalle. :)
Vaan täytyy sitoa samanmoiset jouset
& meriheinäpehmustus kuten ennenkin.
Mitäpä jos menisit vaikka kansalaisopiston kurssille jossa neuvotaan verhoilua, ei ole vaikeaa ja tulisi huomattavasti edullisemmaksi kuin verhoilijalle vieminen.
taburetti sanoi…
Itse en ole koskaan vaihtanut jousia,
pelkästään verhoillut kankaalla .
Työtähän siinä on jonkin verran, mutta varmasti palkitsee kun on valmis!!
Tsemppiä sohvan kunnostukseen!!
Mukavaa syksyistä viikonloppua!!
Jaana
Satu sanoi…
O-ou, eipä kuulosta mukavilta nuo ötökät! Toivottavasti ne lähtevät karkuun suosiolla. Kauniin sohvan olet löytänyt!
Suvimarja sanoi…
Voi harmi tuo ötökkä juttu :(
Kuoriaisethan kuoleee pakkasessa ja kuumassa, mutta nyt ei taida olla kumpaakaan tarjolla kun ei noin isoa oikein saunottaakaan voi..
Tsemppiä uudistukseen!
Tuire sanoi…
Anu-Kiitos vinkeistä! Luonnonmateriaalit kuullostavat hyviltä, mutta vierailta. Mistähän niitä hankitaan?

bea-Hyvä vinkki! Mutta en jaksa odottaa. :(

Teija-Meillä laukut ovat aina seisseet pakkasessa ennen purkamista. Syysreissu on haaveissa, mutta silloin ei ole pakkasta.


tiina-Harmi kun kurssit ovat juuri täyttyneet. En mä voi odottaa vuotta. Mutta mitä teenkin, en tee mitään peruuttamatonta eikä sohva ole kovin arvokas.

Jaana-Kiitos! Minukin piti vain verhoilla. :)

Satu-Toivotaan, etteivät ötökät kotiutuneet meille vielä. Iiks!

Suvimarja-Ajattelin itsekin odotella pakkasia, mutta sitten on vielä se pölyongelma. Astmatiikko poikani ehti jo saada oireita. :(

Kiitos kaikille kannustavista kommenteista!
Milloinkohan uskallan tarttua toimeen?
Sari sanoi…
No voihan hitsi, et sohvassa piileskeli noit ylimääräisii asukkaita. Toivottavasti saatte ne karkoitettua. Kyllä mä uskon, että sohvasta tulee lopulta ihan hyvä! Laitahan sit kuvia, kun on loytänyt paikkansa keittiossänne.
amf8 sanoi…
Mä oon pitkään unelmoinut, että kunhan saan tarpeeksi suuren keittiön tai tuvan, laitan ruokapöydän ääreen ihanan sohvan! Toivottavasti saatte sohvaprojektin kuntoon :)
ANNAO sanoi…
Ihana sohva ♥
Harmi että oli asukkaat mukana, tsemppiä projektiin!
Tuire sanoi…
Sari-Laitan sitten kuvia kun se on valmis ja paikoillaan. Harmi, etten entinyt kuvata komistusta kun se oli keittiössä pari päivää.

amf8-Sohva keittiössä oli kivempi kuin etukäteen ajattelin. Tupa olisi ihana. :)

ANNAO-Kiitos tsempistä!
Ulla-Kristiina sanoi…
Voi harmi, mikä takaisku sen sohvan kanssa.
Oletko kysellyt verhoomoista hintoja, jos antaisit heidän kunnostaa kauniin sohvasi.
Verhoomoista saa myös tarvikkeita, kuten meriheinää ja muuta tarvittavaa.

Mukavaa sunnuntaita sinulle!
Tuire sanoi…
En ole vielä kysellyt. Hyvä vinkki tuo, että verhoomosta voisi ostaa tarvikkeita. Kiitos!
Sunnuntain jatkoja!