Romantiikasta

Kuka keksi, että romantiikka on naistenjuttu?
Milloin se mahtoi tapahtua?
Miksi ihmeessä poikien ja miesten elämästä on karsittu pois kaikki kaunis?
Mallina mykkäelokuvien tähti Rudolf Valentino.


Vanhoissa kuvissä miehillä monenlaisia vaatekappaleita kuten pussihousuja, röyhelöpaitoja, ylioppilaiden rinnuksilla upeita kukkalaitteita ym.
Opin juuri, että pussihousut olivat miestenmuotia ja niitä sanottiin golfhousuiksi.
Espanjasta saa pojille vieläkin kauniita vaatteita. Onneksi Äitini oli Kanarian saarilla kun sain tietää, että poika tulee.


Vaaleanpunainen ja kukatkin sopivat pojille ja miehille tosi hyvin.
Meidän pojat saavat kasvaa vaaleanpunaisessa talossa ruusujen keskellä.

Kommentit

Saila sanoi…
No mutta sehän on hienoa että pojat saavat kasvaa ennakkoluulottomassa ja rooleihin pakottamattomassa kodissa. Muistan taannoin ystävättäreni mietiskelleen, kun poikansa (3 v) halusi lakata kynnet, niin kuin äitikin tekee. Ystäväni mietti, suostuako – jos hoitopaikassa muut nauravat; vai kieltäytyäkö – poika varmaan saa trauman; jos taas suostuu, niin kasvaako pojasta homo (humoristisesti pohdittuna); toisaalta, jos kieltäytyä, niin sitten tulee kaappihomo ;-)
Huh noita kasvatuksen vaikeuksia !
Onnenkyynel sanoi…
Mukava kuulla, että ennakkoluulottomia ihmisiä suurella sydämellä on!

Meillä juuri 6v poika odottaa mummin lupaamaa vihreää kynsilakkaa.
Siskon kynnet lakkasivat, niin myös 6v halusi.
Maalasivat kyllä.
Itse kyllä halusi ne pois koulututustumiseen.
Aivan oma-aloitteisesti.
Joten kyllä lapset oppii tuon "erittelyn" opettamattakin ja yhteiskunta antaa niitä paineita ihan pienestä pitäen.

Lapset on lapsia ja nauttii kauniista, värikkäistä asioista niinkuin mekin.
Miksi rajata se tiettyyn kaavaan, jota meiltä selvästi vaaditaan?

Meilläkin 2v poika kulki kevään vaaleanpunaisissa siskon vanhoissa Hello Kitty sormikkaissa, kun tykkäsi Hello Kittystä siskon lailla.
Ja tuumasi usein, nämä niin iiiiiiihanat.

Ei värit kenestäkään homoa tee, hassuja ajatuksia ihmisillä;)
Tuire sanoi…
Poikani halusi myös kynsilakkaa parivuotiaana. Lakkasin kynnet ja isänsä ilmoitti, että oli sitten viimeinen kerta. :)

Ihmettelen vaan sitä, että milloin se tapahtui, että pojilla tai miehillä ei voi olla mitään kaunista. Koska ennenhän oli hyvin miehekästä keikaroida röyhelöissä.
sini sanoi…
Tosiaan, milloin röyhelöistä ja muusta kauniista tuli naisten yksinomainen juttu? Ainakin rokokoon aikana miesten asut suorastaan hukkuivat röyhelöihin.
Ja kun katsoo isoisovanhempien valokuvia 1900-luvun alusta, niin silloinkin miehillä oli tosi kauniita ja aika koristeellisiakin vaatteita, asusteita (mm. liivit ja taskukellot) ja hiuksia.

Ja sit se pojan ja miehen malli on muutenkin edelleen vähän kapeampi kuin tyttöjen ja naisten. Nainen voi valita miljoonista eri rooleista ja elämäntavoista, mutta pojalla on kuitenkin edelleen vähän kapeampi liikumatila. Mut onneksi tässä on tapahtunut suurta muutosta parempaan (ja sallivampaan) suuntaan.
lumiomena sanoi…
Eikö vuosisatoja ole ollut kulttuuri, että nimenomaan miehet ovat saaneet koreilla ja käyttää koristeita? Joku meni nurin 1900-luvun aikana.

Ihana neuleasu pikkuisellasi. Meillä kaksivuotias poika haluaa liihotella balettihameessa siskonsa esimerkin mukaan ja olen antanut hänen pukea sen päälleen. Toinen kun on niin onnellinen ollessaan hienona :)

Tuo Valentinon kuva on yksinkertaisesti kaunis!
nanna sanoi…
"Every boy needs some pink" sanoin, kun joku Dubaissa kertoi, että onpas pojan näköinen tyttö, kun Felixillä oli pienenä vaaleanpunainen paita. Ja tuossa se nytkin keikkuu vaaleanpunaisessa t-paidassa.

Kynnetkin on meillä useasti lakattu, eikä isänsä ollut moksiskaan.
Saila sanoi…
Tulin vielä toteamaan, että kenkäkaupassa minua säälittävät miehet, joiden valikoimissa on a) mustat tai b) ruskeat kengät. Jee. Siitä pitäisi sitten jotakin itseilmaisun ja shoppailun intoa repiä.
Perinnehän on, että miehet keikaroivat. Kauas ei tarvitse katsoa. Näen keittiön ikkunasta, kun kirjosieppokoiraat (komeat mustavalkoiset) pörhistelevät naaraan (mitäänsanomattoman ruskea) lähellä ja esittelevät valmiiksi etsimäänsä pesäkoloa, "kelpaiskos tämä?" Siinä saa naaras päättää kenen puolison ja pesäkolon ottaa ;-)
Anu sanoi…
On oikeasti harmi, että jossain vaiheessa kaikki pojat vaan istutetaan samaan muottiin spiderman ja pääkallo vaatteisiin (vihaan molempia!). Koska ainakin vielä meidän 4 vee pukeutuisi aina punaisiin josa vain vaatekaapissa niitä on puhtaana.Vaikka robotit ja autotkin on mieluisia niin kyllä kaikki vaaleanpunainen on niin ihanaa. Just tänään piti suklaamuffinsien päälle saada vaaleanpunaista kuorrutusta.

Mutta noi espanjalaiset hepeneet on aika uskomattomia. Kaikki pikkuvauvat rattaisaan oli aika röyhelöissä ihan arkenakin.
Tuire sanoi…
Sini-Niin totta. Toivotaan, että miesten elintila laajenee ja naisten myös. Ei ole helppoa naisillakaan.

lumiomena- Jossain kohtaa on tapahtunut iso muutos. Ihanaa kun pikkuveli nauttii elämästä ja tanssista! Valentino näyttää hurmaavalta!

nanna-Näin on. Luin joskus, että vaaleanpunainen on kaikkien pienten lasten suosikkiväri, koska se muistuttaa ihonväriä.

Saila-Niin vähän käy sääliksi miehiä kun valikoima on suppea. Hyvä esimerkki lintumaailmasta! Naaras päättää!
Tuire sanoi…
Anu-Just spidermania ja pääkalloja kammoan minäkin. Vaatteissa pitäisi olla jotain harmoniaa.

Espanjalaiset pukevat pienokaiset niin kauniisti, mutta leikkiä pitää saada silti. Toivottavasti saavat, mutta sielläpä ei sadakaan räntää.

Lurps! Olette leiponeet.