Pikkupuutarha, versio 1.0


Puutarha versio 1.0-Älä tee näin.

Pyöräillesäni työmatkaa 2005 näin pöpelikössä läjän iki-vanhoja tiiliä, käsintehtyjä ja kauan paikallaan sammaloituneita. En voinut niitä vastustaa, raahasimme ne pikkupihamme reunakiviksi, varoituksista huolimatta. Tulos oli hieno, mutta eivät ne kestäneet. :( Parin talven jälkeen reunatiilet olivat muruja vain.
Toinen tämän pikkupihan harmitus on kivituhka, joka tarttuu kengänpohjiin ja terassi on aina sitä täynnä. Pari vuotta myöhemmin piha koki muodonmuutoksen ja siitä tuli oikein kiva piha aikuisille. Kerron siitä myöhemmin.
Joskus mua harmittaa kun puutarhelehdet ja blogit on täynnä kuvia kukista, zoomaus johonkin terälehteen. Se on kyllä kaunista ja hyvä niin, mutta ei se kerro itse puutarhasta mitään. Haluaisin nähdä myös puutarhan muotoja, rytmitystä, rakenteita jne. Niitä katselemalla saisin ideoita omaan tulevaan puutarhaan. Onhan se toki niin, että laajassa kuvassa näkyy usein jotain ei niin kaunista, mutta senkin uhalla laitoin teille nämä kuvat.

Mitenköhän se muuten on? Puutarhakurssilla varoiteltiin, että maa saattaa painua jopa 25%. Mä en todellakaan halua hyppyä terassilta, polveilevia reunuksia muutopuutarhaani, muurista puhumattakaan. Ehkä pitää elää vuosi mudassa ja tehdä piha vasta seuraavana keväänä, vai? 

Voi olla aika tuskaa mutapihalla vuosi kahden touhon kanssa. Tramboliini suojaverkkoineen on varmasti pihan hankinta numero 1.

Paitsi, että ostinhan jo Stockkalta puutarhakaluston. Se oli alessa ja muutenkin aika halpa mielestäni. Ihana sarja tuo Stockmann Decor. Tässä toteutuu kesäinen huone ulkona, niin sohvakalustomainen tuo sarja pöytineeen on.

Kuinka ihanaa, että pääsen ensi viikonloppuna omapiha-messuille (to-su Helsingin messukeskus) suunnittelemaan, haaveilemaan ja imemään itseeni kevättä!

Kommentit

nanna sanoi…
Apua, mulle tulee "hiki", kun katselen puutarhakuviasi :)
Meillä on hienosti sanottuna cottage garden. Kukkapenkkiin kuokitaan aina metri johonkin suuntaan, kun ostan jotain lisää. Tai sitten vanhojen sekaan kaivetaan kuoppa. Kaikki kasvaa sikin sokin siellä täällä, heh
Maarit sanoi…
Ihania kesäisiä kuvia! Kaunis piha, itsekkin kaipailisin vinkkejä omaan pihaani, sekä terassiin myös. Kesää ja mullan tuoksua odotellessa...
Ulla-Kristiina sanoi…
Kauniita kuvia pihastasi! Tulee jo ikävä kesään, vaikkei kevätkään ole kunnolla tullut.
Tuire sanoi…
Kiitos kommenteista!

Mullekin tulee muotopuutarhan perään cottage garden. Lasten leikki on etusijalla uutta puutarhaa suunniteltaessa.

Messut on ihana varaslähtö kevääseen!
Mari sanoi…
Voi että, kun on kiva katsella kukkakuvia. Tulisipa se kesä jo ja pääsisi kaikkea kivaa taas uloskin istuttamaan. Suuria suunnitelmia taas kerran ainakin ruusujen suhteen, saas nähdä miten paljon oikeasti toteutan :).

Kauniita pääsiäismunia olet tehnyt, niin herkkiä.